Před pěti lety vyšel Mists of Pandaria

  Mists of Pandaria    výročí    datadisk   

Včera byl pro World of Warcraft opět velice zajímavý den. Bylo to totiž pět let od vydání úspěšné expanze Mists of Pandaria. V pořadí čtvrtý datadisk přinesl mnoho novinek a rozdělil hráče do dvou táborů (stejně jako každý datadisk) – na ty, kteří datadisk milovali, a na ty, kteří jej nenáviděli.

 

Je pravdou, že Mists of Pandaria byl velice kontroverzní datadisk. Pandareni jako takoví byli veřejností velice špatně přijati a mnoho hráčů nazývalo datadisk ‚Kung-Fu Pandou‘. Pravdou ovšem je, že pandareni se objevili již ve Warcraft III: Frozen Throne jako menší vtip výtvarníka Samwise Didiera.

 

Pojďme si společně připomenout, jaký vlastně datadisk byl a co jsme v něm společně zažili. Je toho totiž poměrně dost!

 

Několik hlavních bodů, na které si určitě budete pamatovat:

  • Nová hratelná rasa – pandareni.
  • Nové hratelné povolání – Monk.
  • Maximální úroveň byla zvýšena na 90.
  • Nový kontinent, Pandarie.
  • Blizzard představil nový systém talentů.
  • Objevilo se mnoho nových dungeonů a raidů.
  • Byly aktualizovány některé starší dungeony, včetně Scholomance nebo Scarlet Monastery.
  • Objevily se také challenge dungeony (dnešní Mythic+).
  • První Pet Battles!

 

Oficiální Mists of Pandaria trailer

 

Přihlašovací obrazovka

 

Další zajímavé informace

  • Accountwide achievementy, mounti a peti.
  • CrossRealm zóny
  • AoE looting
  • Brawler’s Guild
  • Deepwind Gorge battleground
  • The Tiger’s Peak aréna
  • Flexible raid mód (pro 10 – 25 hráčů)
  • A mnoho dalšího…

 

Jaké máte vzpomínky na datadisk? Já docela příjemné – dokázal jsem získat achievement achievement #6524, guildě se v datadisku dařilo a celkově bylo příjemné vidět mnoho nových věcí.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Undiply 18.05.2023 02:51

Being able to navigate people through breast cancer, whether it is a new diagnosis or someone coping with the final stages of the disease, keeps her passion for the Helpline strong <a href=http://propecia.mom>lower price on finasteride camber</a>

barrny 29.09.2017 11:45

Pandy mely spoustu věcí, které se mi nelíbilo, jako příběh či nekonečné farmení DQ reputací, ale když to vidím s odstupem času, tak mel alespoň krasný veliký kontinent a expení v určitých liokacích stálo za to, oproti tomu dnešní legion má sice "kvalitnější příběh", ale v tom pidisvěte narvaném DQ, jde dělat pouze jediné farmit AP do zblbnutí ...

kritik 27.09.2017 02:26

Mop byl neljepsi datadisk od dob wotlk, na tom se hodne lidi shodne, skoro nikdo se ale neshodne na celkovym poradi vsech datadisku, jako ze jsem je hral vsechny, tak u me je to vanilla>tbc>wotlk>mop>legion>cata>wod.

No ale radsi zpatky k mop, v podstate jedina velka, ale zasadni chyba mop byla ten konec, od zari 2013 do listopadu 2014, tedy 14 mesicu nebyl do hry pridan zadnej content, jinak celkem slusnej datadisk tohle hrozne srazilo, i kdyz ten prvni rok byl hodne dobrej, tak kazdej datadisk musite hodnotit po celou dobu jeho trvani, coz je vzdy zhruba 2 roky, treba wod byl zabava tak 2 mesice a 20 mesicu nuda u mop to bylo tak pul napul, u vanilly ty nudny pasaze hledam hodne tezko, tak se pak nedivte ze to nekdo jako ja dava na prvni misto, idealni datadisk nebyl zadnej, i tbc melo svy mouchy, wotlk mel zas ze zacataku moc lehky raidy i dungy nebylo poradne moc co delat dokud nevysel Ulduar, kterej zmenil uplne vsechno, pak vysel cata, kde vetsina mych spoluhracu skoncila, vic k tomu neni co dodavat a pak mop, kterej byl zlepseni v mnoha vecech, jiny byli zase dost diskutabilni jako zdlouhavy farmeni legendarky v lfr, ale celkove ten datadisk mel svoji tvar, svoji atmosferu ktera neni nikde jinde, rozhodne na to vzpominam spise v dobrem.

Vatt'ghern 26.09.2017 23:34

Datadisk přinesl dost pozitivních věcí jako aoe looting, úložiště pro heirloomy atd. To hodnotím pozitivně. Co se mi nelíbilo byl příběh.

Martinique301 26.09.2017 23:31

Ťažká nostalgia

Hromovapest 26.09.2017 23:23

Tak pandarie srdcovka. Trávim tam pořád spoustu času

cerberos 26.09.2017 19:19

nejlepší datadisky wowka: 1.místo Vanilla 2.burning legion,3.Legion,4.Pandaria,5 Lich King,6.Deathwing,7.Draenor

cerberos 26.09.2017 19:15

po ne dobrém nostalgickém Lich Kingovi a Deathwingovi nejlepší datáč wowka..bohužel pak přišel nejhorší datadisk od wow ..Draenor až ted Legie se pořádně obula do nádhery

Lockdaar 26.09.2017 17:16

Je pravdou, že MoP spolu s WoD jsou většinou komunity označovány asi jako ty nejhorší expanze, já si ale myslím, že i přes své vady zas tak špatné nebyly. MoP byl zásadní (a možná i průlomový) v tom, že přinesl account-wide systém, což je pro mě osobně asi jedna ze zásadních změn za tu dobu, co je WoW venku, a samozřejmě CrossRealm systém je také zásadní změnou (a za zmínku stojí určitě i flexibilní raidy). Námět datadisku možná úplně dobrý nebyl, ale celkový zpracování datadisku rozhodně špatný nebylo, myslím si, že bylo poměrně dobrý. U WoD to je trochu naopak, tam námět byl skvělý ale zpracování bohužel moc ne. Samotný nápad Garrisons nebo ta pointa něco "vlastnit" určitě úplně špatný nebyl, jen nebyl zkrátka moc dobře udělaný.

Zug 26.09.2017 19:06

Dis guy gets it.

26.09.2017 21:18

ono je to dost takovy spatne posouditelny jestli vetsina nebo jen ti co jsou nejvic slyset, protoze spousta lidi co pandy hrala si je vychvaluje vcetne me a vetsina hejteru ten datadisk odsoudila hned po traileru a ani ho treba nehrala

JSagittarius 27.09.2017 00:13

Beeda2004 Zakladni pravidlo. Ten kdo to hejti nejvic to ve skutecnosti ani nehral

S pribehem a tematem Pandarie jsem osobne nemel zadny problem. Kamaradi argumentovali ze Blizz leze do zadku Cine a proto tam ma pandy a vychodni kulturu. Pritom jako by Lich King nebyl zase plny severni kultury. Pandarie bylo prijemne osvezeni a navic si myslim ze je i velmi dobre zakomponovali do celkoveho pribehu. A navic. Boze ta hudba. Pandy pak hodne utrpeli rozestupama mezi patchema. Tam to trvalo strasne dlouho.

Zajimave je treba u WoD datadisku na ktery take lidi nadavaji tak to byl po dlouhe dobe datadisk kde jsem si levelovani a prozkoumavani sveta hodne uzil. Za to vsechno asi nejvic mohla "mechanika" pokladu ukrytych vsude mozne po svete. U hodne z nich clovek potreboval vyresit "skakaci" hadanku aby se k nim dostal. Bylo to na zajimavych mistech a byly to ruzne loot modely. Cekal jsem podobny prubeh i v Legionu ale tu jsme dostali jen trapne stejne bednicky a navic nic extra poschovavane.

Na kazdem datadisku jak pise autor clanku si kazdy najde co chce. At uz to hejti nebo to vychvaluje.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet