Shadowlands vyjde na konci roku 2020

  shadowlands    earnings call    launch   

K plánovanému termínu vydání Shadowlands se již vyjadřoval game director WoW Ion Hazzikostas v nedávném liveblogu, avšak nyní máme přesnější odhad díky právě proběhlé konferenci Blizzardu s investory. Prezident Blizzardu J. Allen Brack zde potvrdil, že datadisk Shadowlands vyjde ve čtvrtém kvartálu roku 2020. Koronavirová pandemie podle všeho zasáhla vývojářský tým jen minimálně, tým se rychle adaptoval na práci z domu, a počítá se tedy s tím, že bude schopen práci dokončit dle plánu.

 

Ačkoli poslední dva datadisky, tedy Legion a Battle for Azeroth, oba vyšly už ve třetím kvartálu (oba v srpnu), vydání datadisků na konci roku byla v minulosti mnohem častější – vyšly tak Warlords of Draenor (listopad), Cataclysm (prosinec) a WotLK (listopad). I Shadowlands tudíž můžeme nejspíše očekávat v listopadu nebo prosinci. Prozatím probíhá uzavřená alpha, v rámci níž se zatím zpřístupnily dvě shadowlandské lokace (Bastion a Revendreth). Vzhledem ke všemožným změnám, které Blizzard hodlá v novém datadisku nasadit, je toho k testování ještě hodně. Prozatím neznáme ani přibližný termín, kdy se přejde na beta testování, natož datum vydání pre-patche Shadowlands. O pre-patchi prozatím máme jen informaci od Iona Hazzikostase, který řekl, že Blizzard chce v pre-patchi odvyprávět příběh nemrtvých poté, co Sylvanas zničila Helm of Domination. Toto vyprávění má být situované zejména do Icecrownu a obecně Northrendu. Také chtějí dotáhnout do konce některé nevyřešené příběhové linky.

 

Z konference zároveň vyplynulo, že WoW zaznamenalo během uplynulých měsíců narůst hráčů. Svůj podíl na tom určitě má i karanténa spojená s koronavirovou pandemií. Na některých realmech WoW Classic se kvůli tomu dokonce opět začaly tvořit fronty. Blizzard se zároveň snaží udržet hráče ve hře, co to jde, například za pomoci buffů Winds of Wisdom a Impressive Influence. Přesné množství subscriberů WoW však neznáme, neboť konkrétní čísla Blizzard přestal reportovat v době Warlords of Draenor. Blizzard se tak i nyní omezil na následující vyjádření ohledně množství hráčů WoW: "Poté, co se ve druhé polovině roku 2019 počet aktivních hráčů WoW zdvojnásobil, se toto množství navýšilo i v prvním kvartálu 2020, a to jak díky novým hráčům, tak navracejícím se starým, a také díky tomu, že tým i nadále přináší do hry více obsahu mezi expanzemi než kdy dříve."

 

 

Čekají nás se Shadowlands zase zářné časy? Dejte nám vědět do komentářů, jak optimističtí či pesimističtí jste ohledně nadcházejícího datadisku.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Solanar 10.05.2020 13:44

Člověk je na jednu stranu rád že čím později vydají shadowlandy tím lépe propracovaný bude a nebudou takové problémy jaké mělo bfa při releasu. Na druhou stranu do pre-patche je to ještě daleko a je škoda, že Blizzard se rozhodl nepřidat ještě nějaký minoritní patch s nějakým contentem. Sice ty buffy na expení a repku jsou fajn, ale pokud jde zrovna o to expení tak na to se víc spíš těším v novém datadisku.
Ale jak se říká: trpělivost růže přináší, takže pokud tomu tak s novým datadiskem bude, tak si rád počkám.

Vorox 07.05.2020 19:46

Doufam ze Grommash a Lancestor ziji ve zdravi!

Yuuka 07.05.2020 07:24

Bude se někde dát sehnat krabicová collector edition?

Galifry 07.05.2020 08:09

Předpokládám, že až to bude aktuální, tak to nebude problém. Alespoň u předchozích datadisků nebyl.

Bellatrix 07.05.2020 13:33

Taky si myslím, že bude. Jelikož má Shadowlands vyjít na konci roku, možná by detaily ke collectorce mohli zveřejnit někdy v létě/na začátku podzimu?

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet