Shadowlands – Změny v levelování

  shadowlands    levelování    squish   

Již nějakou dobu jsme věděli, že v Shadowlands nás čeká level squish společně s velkými změnami v levelování. Blizzard nyní krátce před spuštěním alphy zveřejnil bližší informace o tom, jak bude levelování v novém datadisku vypadat.

 

Veškeré články o datadisku Shadowlands najdete v příslušné složce, popřípadě si můžete projít souhrnný článek.

 

Úvod do hry pro nové postavy

Ztratila se expedice a vy jste byli společně s dalšími odvážnými dobrodruhy povoláni, abyste zjistili, co se s expedicí stalo. Ocitnete se jako součást posádky na palubě lodi mířící do míst, kde byla expedice naposledy spatřena. Věci se samozřejmě pokazí a vy přistanete na pobřeží ostrova Exile's Reach.

Zde budete čelit výzvám, které ostrov nabízí. Jejich obtížnost se bude postupně zvyšovat. V průběhu vás hra bude učit, jak funguje vaše classa, skilly a ability.

Takto bude vypadat vašich prvních 10 levelů. V závěru vašeho dobrodružství vás bude čekat mini-dungeon pro 1-5 hráčů  se dvěma bossy.

Učení nových schopností

Výše popsaný úvodní levelovací zážitek byl vytvořen tak, aby vás naučil rozmanité skilly, které potřebujete k úspěšnému přežití nástrah Azerothu. Jak budete postupovat skrze Exile's Reach, budete se učit základům hraní WoW a nejdůležitějším mechanikám vaší classy. Warrioři se naučí, jak správně chargovat, roguové zase efektivnímu využití kombo bodů a hunteři si ochočí nějaké to zviřátko. A tak dále.

Na ostrově Exile's Reach zároveň potkáte spojence, kteří budou ochotni vás zaučit do nových abilit vaší classy. Paladinové se setkají s duchem bývalého paladina, který je zasvětí do Divine Shield, zatímco třeba monkové budou provedeni řízenou meditací a naučí se Touch of Death.

Půjde zkrátka o základy vaší classy, které vám vydláždí cestu k úspěchu – ať už vás dobrodružství zavede kamkoli.

Pro začátečníky

Pokud jste ve WoW noví a zatím jste si nikdy nevytvářeli ani nelevelovali postavu, automaticky začnete svou cestu startovním zážitkem (viz výše). Díky tomu se naučíte základům vaší classy a interagování se světem, jehož jste součástí. Po dokončení tohoto dobrodružství se přesunete do Battle for Azeroth, kde budete moci vylevelovat na level 50. Poté se přesunete do Shadowlands.

Pro veterány

Pokud jste hráč-veterán, který už nějakou tu postavu v minulosti vylevelil, budete si moci vybrat, jestli chcete projít startovním zážitkem, nebo raději začít na levelu 1 ve startovní oblasti vaší rasy. Po dosažení levelu 10 můžete buď pokračovat do Battle for Azeroth, nebo si promluvit s Chromie, která vám umožní vybrat si expanzi, v jejímž obsahu byste chtěli levelovat. Na levelu 50 pak budete moci vstoupit do Shadowlands.

Hráči, kteří mají Allied rasu, death knighta nebo demon huntera budou automaticky začínat na levelu 10 a projdou si svůj vlastní úvodní příběh.

 

 

Jak se vám zamlouvá zavedení úvodního levelovacího úseku na ostrově Exile's Reach? A v jakém datadisku nebo jakých datadiscích budete levelovat své postavy?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet