SteelSeries Sensei [RAW]

http://media.wowfan.cz/hardware/steelseries/sensei_raw/logo

SteelSeries Sensei [RAW] byla vytvořena bez procesoru, LCD displaye a vnitřní paměti. Pokud necestujete po světě jako hráč, který potřebuje svá data hned po zapojení do počítače, nepotřebujete všechny ty barvičky a hledáte cenově dostupnou myš, je [RAW] právě pro vás. Myš dostala také dva nové povrchy – skleněný a gumový. Je pouze na vás, který si vyberete a budete s ním zabíjet nepřátele.

[odstavec]

Balení myši

Co čekat od balení? V podstatě to, na co jsme zvyklí u SteelSeries. Přední stranu zdobí název myši, logo společnosti a obrázek myši samotné. Balení je tentokrát laděno do černo oranžové barvy, kterou doplňuje bílá. Boční strany opět zdobí obrázek myši a bočních tlačítek. Zadní strana je vyhrazena pro technické informace a detaily. Samozřejmostí je příručka, přehled produktů a nálepka.

SteelSeries Sensei RAW SteelSeries Sensei RAW

[odstavec]

Design myši

Velikostně je myš stejně velká, jako první verze Sensei. Jak jsem naznačil v úvodu. Myš je dostupná ve dvou variantách. Můžete si vybrat mezi pogumovaným nebo skleněným povrchem. Na rozdíl od SteelSeries Kana (naše review) má [RAW] opět čtyři boční tlačítka, takže práce s ní je pohodlnější a rychlejší.

SteelSeries Sensei RAW SteelSeries Sensei RAW

Svítící logo není již možné modifikovat dle svých představ. Nyní svítí pouze bíle. Co ale lze, je nastavení svítivosti. Ve SteelSeries Engine jde nastavit intenzita svícení nebo blikání. Jako obvykle svítí i prostor u kolečka.

SteelSeries Sensei RAW SteelSeries Sensei RAW

Co se týče váhy, tak nová [RAW] váží pouhých 90 gramů, což je o 12 gramů méně než její předchůdce, takže klouže ještě s větší hladkostí. Rozměry se nezměnily a stále jsou na hodnotách 125,5 × 68,3 × 38,7 mm, což z myši nedělá žádnou malou hračku, ale myš, která padne do každé ruky.

http://media.wowfan.cz/hardware/steelseries/sensei_raw/buttons http://media.wowfan.cz/hardware/steelseries/sensei_raw/sensei_raw_measure

[odstavec]

Software

I když je myš Plug-and-Play, můžete se někdy setkat s tím, že bude potřeba aktualizace firmware. To dovoluje SteelSeries Engine, který umožňuje aktualizace, tvorbu maker, změnu funkce tlačítek a možnost nastavení svítivosti loga. Instalátor je určen pro Windows (2000, XP, Vista, 7) a systémy Mac OS X 10.6 a Mac OS X 10.7. V záložce Buttons jsou přednastaveny tři profily – Default, Fast a Slow. Hráč si může samozřejmě nastavit profily podle sebe a uložit si jich tucet. S chybějící pamětí myši se profily dají ukládat pouze do počítače. Další možností je vytváření maker, která se mohou někdy hodit (například prospecting). Settings je záložka, kde se nastavit vše důležité – od rychlosti myši až po intenzitu svítivosti loga. Klasikou je i Properties, kde se dá nastavit automatické spouštění profilů u her a Statistics, ve které se dají počítat kliky na jednotlivá tlačítka.

SteelSeries Sensei RAW SteelSeries Sensei RAW SteelSeries Sensei RAW SteelSeries Sensei RAW

[odstavec]

Obecné informace

Jsem fanatik, co se týče myší a měl jsem jich již pěknou řádku. Dalo by se říct, že bych vyskládal skříň s krabicemi použitých myší. A co se týče SteelSeries Sensei [RAW], tak ta by patřila mezi ty nejlepší a nejoblíbenější. Myš jsem dostal pogumovanou a musím říct, že se drží skvěle. S větší rukou jsem zatím neměl problém a po podložce klouže s lehkostí a přesností. Příznivá je i cena. Ne vždy se podaří sehnat kvalitní a pěkně vypadající myš za €59.99. Že nemá LCD display, vlastní procesor a logo nesvítí všemi barvami? No a co! Vše vynahrazuje povrch, přesnost a elegance.

[odstavec]

Kde myš koupit?

Bohužel se myš vleze do hodnoty €100, takže nečekejte poštovné zdarma, ale myš se začala celkem hojně objevovat i u nás v Česku. Není problém ji sehnat za 1250,-, což je na zdejší poměry pěkná cena. K výběru obchodu snad pomůže portál Heureka.cz, kde jsou ceny seřazeny.

Poděkování

Rád bych poděkoval firmě SteelSeries, která mi myš poslala na vyzkoušení. Firma jednala na rovinu, rychle a vše bylo na profesionální úrovni. V budoucnu se můžete těšit na další recenze…

[odstavec]

Další SteelSeries výrobky

Doplnili byste něco?

Pokud máte nějaké návrhy na doplnění článku, resp. review, klidně napište do komentářů a můžeme se nějak domluvit. Děkuji.



Naposledy upravil/a Ellendway 04.09.2012 v 13:37:05.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Falkyn 05.09.2012 22:53

ok ja práve mám doma jeste stary typ world of warcraft MMO gaming Mouse a ta byla stríbrná a ta barva se sloupala

Bartyx 05.09.2012 22:42

Falkyn
uvažuji o nákupu ale mám dilema nevim jaky povrch je lepši. Vice se mi libí lesklá verze. Ale bojím se ze to je lak a časem se ošoupe.
Hele mám Sensei pár měsíců, ten je stříbrnej a není na něm vidět naprosto nic. Ten plast je podbarvenej.

Falkyn 05.09.2012 14:52

uvažuji o nákupu ale mám dilema nevim jaky povrch je lepši. Vice se mi libí lesklá verze. Ale bojím se ze to je lak a časem se ošoupe.

05.09.2012 00:56

pekna ale ja mam radsi logitech:-D i kdyz ted mam asus a su s nim taky celkem spokojenej

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet