Steelseries Scope

http://media.wowfan.cz/hardware/steelseries/scope/scope
Po zajímavé recenzi na Cataclysm myš od Steelseries přináším další příslušenství. Dnes se jedná o brýle. Steelseries je světově známá společnost, která poskytuje herní komunitě velmi kvalitní příslušenství. Oči jsou jeden z nejpodceňovanějších orgánů, které používá hráč. Když se podíváme na historii hraní, bylo vymyšleno mnoho myší, různých podložek, sluchátek nebo klávesnic, ale nikdo moc nemyslel na to nejdůležitější... oči. Pojďme si představit starší výrobek Steelseries Scope, který je k dostání od 99 dolarů.

Balení a box

Brýle jsou uschovány v malém obalu s plastovým oknem, které vám ukáže brýle v celé své kráse.
Steelseries Scope
Zadní část krabice upozorňuje na společnost Gunnar a technologie, které byly využity pro brýle.
Steelseries Scope
V krabici najdete mimo brýlí látkový obal a informace od GUNNARu.

Vzhled

Pokud bychom se měli podívat na nějaké detaily, tak určitě musím upozornit na vzhled, který je naprosto úžasný a osobně se mi hrozně líbí. FRACTYL je typ konstrukce a designu, který zamezuje proudění vzduchu kolem očí, což způsobuje vlhkost a teplo. Právě kvůli této technologii zamezují brýle podráždění nebo vysušování očí při delším hraní.
Steelseries Scope
Skla dodává iONik NEOscopic a byla vyladěna pro počítačové využívání - tedy v úzkém kontaktu s monitorem. Skla jsou laděná do oranžové, relaxační barvy. To znamená, že oči dělají méně práce, proto se méně namáhají. Na sklech je povlak, který chrání před oslněním nebo rozmazáním otisků prstů či poškrábání.
Steelseries Scope
Strany jsou z plastu. Plast ovšem zdobí vzhled kožených stehů (jedná se ovšem jen o motiv, nikoliv originální kůži). Ale proč také? Brýle váží kolem 20 gramů, takže jsou hodně pohodlné.

Testování

Mnoho z vás si určitě říká, proč si vůbec takovou věc koupit. Zda to není zbytečné a nekoupit si raději nějakou pěknou sleč... myš. S tímto ale Steelseries počítal a společně s Gunnar byl vyslán dotazník. Mezi březnem a dubnem 2009 odpovědělo přes 10 tisíc majitelů a čísla jsou opravdu pěkná. Možná i zarážející!
  • 100% zúčastněných nahlásilo lepší prohlížení webu
  • 96% zúčastněných nahlásilo nižší namáhání očí
  • 90% zúčastněných by doporučilo brýle přátelům
  • 80% zúčastněných pocítilo menší únavu očí
  • 79% zúčastněných potvrdilo zvýšení jejich produktivity práce na počítači
Steelseries Scope
A jelikož jsem měl možnost je používat skoro dva týdny, tak musím potvrdit, že se očím ulevilo a byl jsem schopný 14 hodin denně koukat do monitoru a tahat modely z Model Vieweru. Pokud bych měl mluvit o využití v hrách, tak asi využiji FPS hru. Chtěl jsem sehnat a hrát hru, ve které se střílí, bouchá všechno okolo a je to krásný zážitek. Všechny tyto věci mohou způsobovat podráždění, únavu nebo poranění očí při dlouhodobém hraní. Jelikož v tu dobu vyšla beta Battlefieldu 3, nemohl jsem odolat. Musím sám za sebe říct, že po pár hodinách hraní se oči cítily skvěle. Díky odstínu oranžové je terén teplejší, grafika mnohem ostřejší a můžete si dovolit hrát delší dobu, protože se oči nenapínají a nevysychají. Brýle jsou opravdu lehké, takže je skoro necítíte.
Steelseries Scope
Pokud si myslíte, že brýle jsou jen na hraní, tak myslíte špatně. Jelikož většina mé činnosti na webu se tvoří, resp. ji tvořím, většinou v noci (tehdy jsou oči namáhány nejvíce), mohu tedy potvrdit, že se barvy stávají příjemnější a není problém ani s bílou barvou, která opravdu táhne.

Technická část

Brýle využívají technologie i-AMP®, ale co to vlastně znamená? Jedná se o čtyři technologie v jednom. iONik se stará o filtraci konstrastu a odstínů. Optimalizuje přenos světla a snižuje únavu očí. i-Fi je vícestupňová úprava objektivu, přes které prochází světlo. Objektiv chrání anti-reflexní ochrana, která zajišťuje bezpečí očí i při větších záblescích. diAMIX™ byl vybrán jako materiál na výrobu čočky, která má vlastnost Ultra-Light. fRACTYL™ napodobuje přírodní barvy. Čočky vytváří mikroklima, ve kterém jsou barvy barevnější a zaostřené.

Závěr

Dostáváme se pomalu do samotného konce recenze. Pokud jste si mysleli, že jsou Steelseries Scope jen laciný trik, jak nalákat více zákazníků a vytřískat co nejvíce peněz, musím zklamat. Je vidět, že Gunnar si dal opravdu záležet a vytvořil něco, na co mohou být pyšní. Steelseries tu tedy není od toho, aby rozprodalo zásoby nějakých asijských šmejdů, ale výrobku, který funguje.
Steelseries Scope
Tyto brýle byly první svého druhu, proto v ně moc lidí nevěří. Nemohu posoudit, jak se brýle chovají, pokud má hráč nějakou oční vadu, protože dioptrické brýle nenosím. Ale sám za sebe beru brýle všemi deseti a přidávám i dalších deset u nohou. Pokud jste typ hráče, který prosedí dlouhé hodiny u monitoru a namáhá tak své oči, tak si uvědomte, že unavováním očí v nesnesitelné míře si můžete způsobit problémy a mnohdy i dlouhodobé. Bohužel ale musím napsat, že české obchody brýle nemají a tak jediná šance, jak brýle sehnat je buď oficiální obchod nebo aukce.

Klady

  • Ideální pro dlouhodobé hráče
  • Oči při hraní relaxují
  • Pomáhají vykreslovat ostřejší a jasnější snímky
  • Zabraňují únavě očí
  • Jsou extrémně lehké

Zápory

  • Cena
  • Pro nárazové hráče skoro nepoužitelné


Naposledy upravil/a Ellendway 27.10.2011 v 05:22:45.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

DgKain 02.12.2011 13:55

Tak já bych zrovna nedostupnost v Evropě nijak moc neřešil... cokoliv člověk chce např. z Ameriky může použít http://www.shipito.cz/S cenou už je to samozřejmě jiné... dát s dopravou za brýle 2.500,- už není pro každého...

Havekar 29.10.2011 21:34

Me by se hodili moc při mé míře paření,ale jsou drahý jak prase+nejsou k dostání v evropě což je ale doufám pouze dočasné.

mato6666663 27.10.2011 16:37

pekný chlapec je na tej fotke

Osiria 27.10.2011 10:55

Pro ty, kteří nosí dioptrické brýle je to problém. Jinak bych neměla nic proti jejich koupi.

Daralyn 27.10.2011 09:28

aha kecám moje chybaomluvám se autorovi recenze

Daralyn 27.10.2011 09:25

záporem je tedy cena, která tu ale není uvedená

Bartyx 27.10.2011 08:54

A kde je ta tvoje krásná fotka z blogu? Ta mi tady docela chybí :-)

outnumbered 27.10.2011 06:01

tak v ofiko obchodu jsou bryle pouze pro severni ameriku, jinak pekna recenze

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet