Warcraft III: Reforged a Starcraft II na ESL a DreamHack

  ESL    Dreamhack   

Herní organizace ESL (Electronic Sports League) a herní konference DreamHack budou nově pořádat turnaje ve Warcraft III: Reforged a StarCraft II. S touto novinkou přišel Washington Post. Oba pořadatelé podepsali s Blizzardem tříletou smlouvu.

 

Blizzard poskytne finanční odměnu 1 800 000 dolarů pro nadcházející Starcraft II sezónu a 200 000 dolarů pro první sezónu ve Wacraft III: Reforged. Stacraft II tour nahradí současný World Championship Series, turnaje se budou pořádat na nejméně 4 kontinentech. Turnaj už nebude uzavírat BlizzCon, ale nově Intel’s Extreme Masters v polských Katovicích. Více se k tomu vyjádřil ESL chief product officer Sebastian Weishaar:

Sebastian Weishaar zdroj

V Katovicích na Intel Extreme Masters se po několik let odehrával šampionát ve StarCraft II. Hlavní rozdíl je v tom, že se z tohoto šampionátu stane jediný světový šampionát ve Starcraft II. Dříve to byl "až ten druhý" po Blizzardím. Spojit oba dohromady znamená pro IEM, že bude větší a lepší. Už se nemůžu dočkat, až uvidím finále na velkém pódiu před desítkami tisíc lidí.

 

Warcraft III je na poli e-sport her veteránem. Pro Warcraft III: Reforged to ovšem bude premiéra. Zápasy budou podle Weishaara hrány zatím 1v1, 2v2 se potencionálně chystá do budoucna.

Sebastian Weishaar zdroj

Warcraft III: Reforged bude vydán tento měsíc. Věříme, že se spousta hráčů vrátí k odkazu Warcraft III. Toho jsme si všimli už během probíhajícího beta testování. Blizzardí RTS tituly jsme podporovali posledních 17 let, takže prohloubení spolupráce s Blizzardem je logickým krokem. ESL Pro tour nabídne hráčům i fanouškům vzrušující soutěže, kterých se budou moct účastnit i je sledovat.

 

Co říkáte na to, že Blizzard takto outsourcuje své vlastní tituly? Napište nám do komentářů.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Perzeus 1 10.01.2020 21:31

Ne

Haško 10.01.2020 15:33

Neviete prosím vás či je ten warcraft aj v češtine?

Perzeus 1 09.01.2020 18:10

Pecka

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet