Warfronts

  warfronts    stromgarde    world boss   

Warfronts jsou nová mechanika, kterou představil datadisk Battle for Azeroth a která se spustila tento týden. Blizzard zároveň vydal k Warfronts oficiální bluepost, který si můžete přečíst níže.

 

Warfronts jsou instance pro 20 hráčů proti armádě NPC, které využívají RTS (real time strategy) prvky Warcraftu. Vaším úkolem je stavět a vylepšovat budovy, postupovat vpřed mapou a nakonec porazit nepřátelského velitele. První z dostupných Warfronts je Stromgarde, nacházející se v Arathi Highlands. Frakce, která ve Warfront dominuje, získá přístup k world bossovi, z něhož dropuje loot s 370 ilvl.

 

Kompletní guide k Warfronts můžete najít zde.

Blizzard zdroj

 

Co jsou Warfronts

Warfronts představují válku v rozsáhlém měřítku. Členové obou frakcí v nich bojují o kontrolu nad územími, která jsou zásadní pro válku mezi Hordou a Aliancí.

 

Svůj základ mají Warfronts v real-time strategy (RTS) systému vycházejícího z Warcraftu. Ujmete se role poručíka vedoucího pozemní útok do obrovské bitvy. Spolu s 19 dalšími hráči vytvoříte základnu, zajistíte zdroje, zřídíte zásobovací linie a vytrénujete jednotky, které vám pomohou postupovat vpřed a vzít útokem nepřátelskou pevnost. Na rozdíl od Warcraftu III ale okusíte tento konflikt na vlastní kůži, namísto abyste veleli z pohledu shora – budete tedy stát v přední linii rozsáhlé PvE bitvy pro 20 hráčů.

 

Jakmile vaše frakce získá kontrolu nad Stromgarde, dočkáte se zasloužené odměny: získáte pro sebe a vaši frakci přístup k rozličnému novému obsahu, nacházejícímu se v blízké zóně Arathi Highlands.

 

Senior producent Michael Bybee a senior game designer Andrew Chambers pro vás shrnou novou Warfronts mechaniku.

 

 

Jak to celé začne

Arathi Highlands jsou nejprve v rukou Aliance, zatímco Horda se připravuje na útok na Stromgarde, aby mohla zabrat Arathi pro sebe. Ale ještě předtím, než bude moci vyrazit do útoku, celá Horda napříč celým herním regionem (např. Amerika, Evropa...) bude muset přiložit ruku k dílu a poskytnout válečné zdroje pro jejich armádu.

 

Zatímco hráči Hordy se během této své "contribution" fáze připravují na svůj útok, Aliance bude mít přístup k rozličným novým questům v Arathi Highlands, jakož i ke speciálnímu world bossovi jménem Doom's Howl.

 

Dokud bude vaše frakce ovládat Arathi Highlands, budete mít k tomuto novému world bossovi přístup. Aliance bude muset porazit Doom's Howl, zatímco Horda se bude muset postavit bossovi Lion's Roar. Oba bossové jsou hrůzunahánějící výtvory inženýrství, které byly vystavěny, aby si podmanily bojiště.

 

Jakmile hráči Hordy ve vašem regionu nashromáždí dostatek zdrojů, odemkne se jim Warfront: Battle for Stromgarde a hráči Hordy se rovněž budou moci přihlásit do fronty (queue). Tato fronta zůstane otevřená po určitou dobu, aby hráči měli dostatek času na dokončení Warfronts tak, jak jim to bude vyhovovat. Alianční hráči budou mezitím moci pokračovat v questění v Arathi Highlands.

 

Jakmile bude útok Hordy na Stromgarde u konce, hráči se už nebudou moci přihlašovat do fronty a Arathi Highlands připadne Hordě, spolu s příslušnými benefity. V tomto bodě začne contribution fáze pro Alianci a celý cyklus se bude opakovat.

 

Pokud se chcete podívat, kdo zrovna kontroluje Arathi Highlands, navštivte War Table, který najdete buď v Boralus Harbor (Aliance) nebo v Port of Zandalar (Horda).

 

Cyklus začal tento týden, v každém regionu nastala nejprve contribution fáze pro Hordu. Hráči musí zamířit do Zuldazar Harbor, aby odevzdali své příspěvky. Zároveň si zde můžete zobrazit na mapě postup vaší frakce. Jakmile vaše frakce dosáhne 100 %, hráči Hordy se budou moci přihlásit do fronty na Warfront.

 

Existuje mnoho způsobů, jak přispět vaší frakci – jedná se jednak o questy opírající se o vaše profese včetně Fishingu, Herbalismu, Alchemy, Miningu a Blacksmithingu, nebo můžete prostě jenom přispět goldy, které máte zrovna u sebe. Ve válce proti nepřátelské frakci se hodí každý drobný příspěvek.

 

Výměnou za vaše úsilí získáte Azerite Power a reputaci buď s The Honorbound, nebo se 7th Legion.

 

Váš první Warfront

Jakmile vaše frakce získá příležitost vstoupit do Warfront, můžete se za pomoci War Table v Boralus Harbor (Aliance) nebo Port of Zandalar (Horda) přihlásit do fronty. V rámci ní se spojíte s 19 dalšími hráči a společně se pak vydáte do bitvy o Stromgarde.

 

Začnete sbíráním zdrojů, železa (Iron) a dřeva (Wood), s jejichž pomocí zřídíte základnu vašich operací, kterou budete dále upgradeovat. Budovy, které budete moci vybudovat, zahrnují:

  • Great Hall (Velká síň) – Tato povinná základna je první budova, kterou budete muset postavit, než budete moci dělat cokoli dalšího. Je třeba k vybudování dalších budov.
    • Dostupné upgrady: Stronghold, Fortress
  • Barracks (Kasárna) – Tato budova vás vybaví rozličnými jednotkami, které vás budou následovat na bojiště.
  • Armory (Zbrojnice) – Tato budova vám umožní upgradeovat zbraně a brnění vašich jednotek, které získáte z kasáren.
  • Altar of Storms (Oltář bouří) – Tato budova vám poskytne mocné buffy (za určitou cenu).
  • Workshop (Dílna) – Zde můžete nechat postavit výkonné obléhací stroje, s jejichž pomocí rozbijete brány nepřítele.

 

Tak jako tomu bylo ve Warcraft RTS hrách, i zde budete muset vybalancovat týmovou strategii a zaměřit se na koordinování útoků na klíčové body po celé mapě, abyste maximalizovali své úspěchy.

 

 Zabírání klíčových bodů

Jak budete stavět, vytvářet jednotky a budovat obléhací stroje, budete muset postupovat napříč mapou a zabírat rozličné klíčové body. Pokud budete v roli útočníka, budete muset porazit poručíka nepřátelské báze a zajmout jeho vlajku. Pro vaše oponenty však platí něco jiného. A pokud jim umožníte, aby získali opěrný bod nebo uzmuli vaši čerstvě zabranou lokalitu, vezmou vám ji.

 

Tyto klíčové body zprostředkovávají zajímavé nové výzvy, přístup k některým novým jednotkám a někdy i dodatečné bonusy pro vaši základnu nebo vaše jednotky.

 

Cesta k vítězství

Pokud se účastníte Warfront za Hordu, budete muset postupovat mapou, budovat obranu, vytvářet jednotky a porážet nepřátele na cestě k vašemu konečnému cíli – Stromgarde Keep.

 

Pokud se účastníte Warfront za Alianci, znamená to pro vás, že musíte znovu upevnit svou pozici ve Stromgardu a pak vytáhnout na základnu Hordy, Ar'gorok.

 

Nebude to jednoduché. Budete se muset probít skrz armádu nepřítele, prorazit jeho brány a konfrontovat finálního bosse pevnosti – a nikdy nevíte, kdo tam na vás může čekat.

 

Vítězům...

Z Warfronts můžete vydobýt mnoho odměn. Ať už jste sběratelé petů, mountů, hraček (toys) nebo chcete rozšířit své azeritové a válečné zdroje. Rovněž budete moci získat nové transmogy. Možné odměny najdete v guide od WoWheadu.

 

Už jste Warfronts zkoušeli? Baví vás více než jiné mechaniky, nebo vás nijak nenadchly?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Gareth 11.09.2018 14:55

A toho world bosse už má nějaká frakce přístupného, kde se bude nechazet?

Bellatrix 11.09.2018 16:28

Na souřadnicích 37.09 39.21.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Emoushka 10.09.2018 12:06

Včera mi tam dropla 370 a ještě jsem dostal reward 370. Dá se to chodit stále dokola pro gear drop? nebo to jde jen jednou za tu Warfront sezónu týdenní?

Gareth 10.09.2018 18:09

Dá se to chodit neustále akorát padá jeden item lvl 340 z posledního bosse

Emoushka 10.09.2018 19:13

@Gareth tak mě včera padnul z forge 370

Akari 09.09.2018 18:48

Byl jsem to už na betě a je to jistě zajímavý nápad, bohužel vidím velký problém v tom, že je to neustále stejné, obtížnost je jen jedna a ta je směšně nízko. Ale doufám, že si to Blizzard uvědomí a udělá to jako například v expedicích.

@ndy 09.09.2018 15:08

Nápad dobrý, provedení trošku horší. Čekání 5 dní než se útok spustí, čekání dalších 7 dní než se útok provede, poté se situace obrátí a dalších 12 dní čeká druhá frakce, no nevím. Chápu že se to hraní snaží prodloužit, protože z toho Blizz má peníze, ale až takhle, no nevím.

Zullis 09.09.2018 15:34

Tak je to převážně spestření hry jen. Každopádně já jsem myslel, že teda jedna strana sbírá suroviny a až je nasbíráno, tak válčí, zatímco druhá už v podstatě válčí, brání třeba a plní úkoly, které jsou jim odemčeny díky jejich převaze v území. A pak se to jen otočí a zas druhá frakce musí sbírat aby to obsadila zpět a mohla plnit nějaké dodatečné úkoly. Ne že to je tedy omezeno tak, že vždy má vše aktivní pouze jedna frakce. Čekal jsem od toho něco ve stylu Wintergrasp, jen propracovanější a proti npc, ve stylu instace.

Martins911 09.09.2018 07:30

Takže jen tupé pve?

@ndy 09.09.2018 08:48

NEtupé pve

Dickinson 09.09.2018 00:19

Takže Rare v Arathi se resetuji po naplnění 100 % na war table nebo po weekly reset?

Alata 09.09.2018 09:33

Tuhle otázku si kládu také

Bellatrix 09.09.2018 13:49

Nemůžu si to bohužel vyzkoušet ve hře, ale pochopila jsem to tak, že se to všechno odvíjí od toho cyklu, který je popsán v bluepostu. A že weekly reset s tím nemá nic společného. Je to koneckonců stejný mechanismus jako u stavění budov na Broken Shore, tam taky weekly reset nehrál roli.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet