Warren Buffett koupil podíl v Activision-Blizzard

  Warren Buffett    activision blizzard    akcie   

Těsně před tím, než prosákly informace o tom, že Microsoft koupil Activision-Blizzard, se udál ještě další zajímavý obchod. Někdy ve posledním čtvrtletí roku 2021 v tichosti koupil americký miliardář Warren Bufffett, toho času šestý nejbohatší člověk na planetě, necelý 15 milionů akcií Activision-Blizzard v hodnotě jedné miliardy dolarů. Stalo se tak během vrcholící krize, během které akcie AB padaly.

 

Pokud americké regulační orgány Microsoftu schválí akvizici A-B, Warren Buffett vydělá docela slušnou sumu peněz, jelikož oznámení Microsoftího nákupu vyhnalo opět akcie do slušných výšin. Na podzim se jedna akcie obchodovala okolo 80 dolarů, nejníže pak za necelý 60 dolarů, a MS hodlá vyplatit 95 dolarů.

 

Warren Buffet je druhou zajímavou osobností s finančního světa, která drží akcie Activision-Blizzard. Tou druhou je další miliardář, George Soros. Ten vlastní akcie od počátku roku 2020.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Tyalden 20.02.2022 17:07

Takto sa robí biznis možno mu dal starý kamoš Gates dobrý typ ako prísť k pár dolárom.

WitekCZ 20.02.2022 17:19

Gates v polovině minulého roku odešel, ještě před tím, než MS začal s nákupem A-B.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Tyalden 21.02.2022 16:10

@WitekCZ
Skor komédia pre akcionárov, aby neklesla cena v prípade, že sa prevalia problémy s tým, že si nevie udržať vtáka v nohaviciach. Ale dosť pochybujem, že nemá informácie o tom, čo sa deje vo firme. Každopádne to vyššie bol len fór. Každý kto aspoň trochu pozná Warrena Buffetta, tak vie, že si ten človek veľmi zakladá na dobrej povesti. A takýto obchod by smrdel na míle ďaleko za obchodovaním s internými info. Zrejme len videl šancu na lacné akcie dobrej firmy a nakoľko jeho firma sedí na miliardách s ktorými nevie čo robiť, tak prečo nie. Nie nadarmo mu hovoria veštec z Omahy.

Reeki 19.02.2022 12:26

Tento článek tady trochu nezapadá, vždyť 90 % dětiček z wowfanu, vůbec netuší, kdo ten pán je.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet