WoW Classic – Světový rekord v zabití Hakkara

  Hakkar    Zul'Gurub    world first   

V noci na 16. dubna byl spuštěn Zul'Gurub. Po počátečních problémech v podobě front, padání serverů, obrovských lagů, rollbacků a dalších libůstek, docházelo postupně k prvním killům Hakkara. Některé guildy se rozhodly jít "hardcore" mód, který spočívá v tom, že si necháte všech pět priestů živých. Každý živý priest dává Hakkarovi nějaký buff.

  • Aspect of Jeklik (High Priestess Jeklik): Uděluje ~1 500 AOE poškození a dává lidem v dosahu Silence.
  • Aspect of Venoxis (High Priest Venoxis): Corrupted Blood dává ~800 Poison damage do raidu.
  • Aspect of Mar'li (High Priestess Mar'li): První člověk v Threat dostane stun na 6 sekund a threat je mu resetován.
  • Aspect of Thekal (High Priest Thekal): Hakkar má o 150 % vyšší rychlost útoků.
  • Aspect of Arlokk (High Priestess Arlokk): První člověk v Threat dostane Gouge na 2 sekundy a threat je mu resetován.

 

V původním World of Warcraft se to žádné guildě nepovedlo. Snažila se o to například i guilda Elitist Jerks vedená samotným Ionem Hazzikostasem (současný ředitel WoW). Těsně před vydáním Burning Crusade v roce 2006 se o to pokoušeli vybavení věcmi z Naxxramasu, ale wipnuli na 2 %.

 

 

Tento rok, po letech theorycraftingu, cvičení na privátních serverech a testování na PTR došlo k dříve nemožnému. Hakkara začaly zabíjet spousty guild, ale jedna vynikla nad všechny ostatní neskutečným výkonem a zapsala se tak nesmazatelným písmem do análů WoW historie.

 

Guilda BLaDE of KiLL (server Arugal, Oceánie) se nabuffovala vším možným i nemožným, vybrala 20 elitních hráčů, z nichž se někteří pyšní nejvyšším rankem v PvP, tři z jedenácti jejich warriorů měli Fury/Prot spec a Thunderfury, Blessed Blade of the Windseeker (Did somone say Thunderfury, Blessed Blade of the Windseeker?) a mezi vybavením nechyběl jeden Annihilator. Raid kromě warriorů měl 3 paladiny, 1 mága, rogunu, druida, 2 priesty a warlocka, který používal Curse of Recklessness zvyšující už tak absurdní Hakkarovu damage, ale na druhou stranu měl Hakkar snížený armor o 640.

 

Takto vybavení se vydali do útrob bývalého trollského hlavního města, aby Hakkara zabili za méně než 90 sekund a celý Zul'Gurub vyčistili za neskutečných osm minut. Nezbývá než hluboce smeknout a pogratulovat.

 

 

Napište nám do komentářů, zda jste Hakkara zabili už v noci, a pokud máte i screenshot z killu, nahrajte jej na nějaké veřejné úložiště a s popiskem (např. jméno guildy a jak dlouho vám raid trval) jej dejte do komentářů.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Reeki 17.04.2020 08:12

classic komedie pokračuje

Lockdaar 16.04.2020 17:16

Jako je to zajímavý a i pozoruhodný, ale přeci jen 8 minut... já chápu, že to je 15 let starý obsah a holt zkrátka to některý lidi mají naučené zepředu i zezadu, ale těmahle přehnanýma a skoro až neuvěřitelnýma speedkillama to trochu působí, jako kdyby si ty lidi dělali z vanilly srandu... Není to tak dlouho, co si pamatuju, jak některý lidi nadávali na současný wow a jeho mythic+ dungeony, že to je celé strašný speedrun a že se jim tenhle styl nelíbí, ale tady na classicu to je jinej level evidentně

Spirit96 16.04.2020 17:57

To samý jsem si říkal, když jsem se díval na to video. Když jsem to tenkrát hrával, tak mi ta hra připadala strašně těžká. Teďka když to vidím, tak jsme spíš byli pěkný lamy, co to neuměli
PS: Když porovnám bosse starý 15 let a dnešní, tak je krásně vidět, jak se ta hra posunula. Protože co si pamatuju, tak 90% bossů bylo na stejnej princip, jako tenhle. Postav se támhle a mlať ho tak dlouho, dokud nechcípne.

Luco 16.04.2020 18:20

@Spirit96 Realne tí ľudia majú taký gear ktorý by si ľudia z retailu nedokázali predstaviť nafarmiť, treba sa pozrieť aj na to čo je všeko za tým tie PVP sety ziskať je utrpenie na vanille a thunderfurry ani nehovorím koľko farmenia prípadne goldov si vyžaduje akurat teraz hráči už dopredu vedia čo ich bude čakať vedia si nafarmiť potrebné veci mesiace dopredu vtedy vyšiel raid a ľudia nevedeli co budu potrebat a keď to konečne zistili tak to farmili dalši mesiac a stále je veľa hráčov ktorých aj ZG potrápi. A to nikto nevidí každý vidi len tieto speed runy ktoré dokážu spraviť minimum ľudí

kritik 16.04.2020 20:59

tak kdyz je cela tahle speed run mentalita ve wowku uz nekolik let tak to bylo jasny ze se to presune i do classicu, pekne vystihuje rozdil mezi vanillou a classicem treba tohle video https://www.youtube.com/watch?v=v1fmG7eqm6E

zahadum 17.04.2020 07:44

@Luco vysvetli to večným trollkom a nudistom....ani jeden sem nehodí video ako to oni dali .... nikoho nezaujíma kto bol druhý alebo tretí...zaujíma nás prvé miesto ! a v roku 2005 to nikto nedal za 8 minút ! ! ! však vtedy boli guide weby v plienkach...PTR killer hier ešte nebol....youtube to boli len videa černochov na skateboardoch...normálna guilda to nedá ! ani priemerne dobrá guilda to nedá....dala to nabúústovaná profi guilda....teraz si hoď do % koľko to dalo....a máš prd...sú to promile... zato,že sa teraz lezie 300 expedícii na Mount everest neznamená,že je to výlet na praděd ! ! !

Enei 17.04.2020 10:25

@kritik

Ježíš to video je hrozný fake kvůli views, když už tak takhle se hrálo na vanille za nás

https://youtu.be/n61G8w5DxPM

Nox 17.04.2020 10:56

@Enei Stejně takový boj s obrovským Ragnarosem, na kterého létají salvy frostboltů, působí daleko efektivněji a epičtěji, než ten gangbang co se dnes objeví po skončení pulltimeru.

Spirit96 17.04.2020 13:09

@Luco Však já tyhle časy zažil, ale podle mě jsme byli nejvíc limitovaný informacemi. Nikdo skoro nic nevěděl, na všechno se přicházelo stylem pokus omyl a když se nám konečně zadařilo, tak byl venku další patch a jelo se znovu. Dneska otevřu wowhead, stáhnu addony a to mi dělá téměř 50% úspěchu . Tím nechci říct, že bych to chtěl vracet. To opravdu ne. Tenkrát to byl obrovský grind, který jsem si mohl dovolit jenom proto, že jsem byl dítě školou povinné. Dnešní WoW my maximálně vyhovuje.

Oisin 16.04.2020 15:14

Úplně z toho citím tu hardcore zábavu a obtížnost Vanilly
So unnerffed C'thun will be next?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet