WoW Classic – Zátěžový test na PTR realmu

  ahn'qiraj    stress test    zátěžový test   

Blizzard má od spuštění Classicu problémy pokaždé, když do hry přidá nový obsah. Servery zůstávají po dlouhé hodiny nedostupné. Když už se vývojářům podaří servery zprovoznit, následují dlouhé čekací fronty. Nejmarkantnější to bývá na serverech s vysokou populací. Blizzard se nejspíš chce této situaci při spuštění nového raidu Ahn'Qiraj, které je navíc doprovázeno celoserverovým úsilím, vyhnout, a předejít tak další vlně kritiky. Proto svolávají velký zátěžový test na tento čtvrtek.

Kaivax zdroj

 

Prosíme, připojte se ve čtvrtek 18. června 2020 ve 23:59 na PTR server a pomozte nám se žátěžovým testem. Abychom byli připraveni na otevírání AQ, musíme otestovat některé aspekty hry při velké zátěži.

 

Detaily

V první řadě chceme vidět plný realm a frontu testerů, kteří se budou snažit dostat na realm. To nám pomůže zvážit různá nastavení celkové kapacity realmu. Realm otevřeme hodinu před vlastním testováním, aby si všichni mohli zkopírovat postavu na tento server.

 

Zadruhé chceme otestovat naši technologii na řízení počtu hráčů v Silithusu. Vemte si postavu na 60. levelu (ať už nakopírovanou, nebo si vytvořte novou, která od nás dostane vybavení) a pokuste se připojit se k zástupu testerů v Silithusu. Postavičky s nižším levelem se budou taktéž moci přihlásit na PTR, ale nebude jim umožněno vstoupit do Silithusu.

 

Pokud se vám nebude dařit dostat se do Silithusu, nevzdávejte to. Nejprve bude nastavení totožné s běžným realmem a poté bude navyšováno, aby mohlo vstoupit více postav.

 

Co očekávat

Pro tento event budeme optimalizovat aspekty hry, které potencionálně uvidíte a pocítíte. Abychom mohli maximalizovat počet lidí v Silithusu, budeme muset obětovat některé věci, např. buffy a debuffy, pohyb, server-to-client komunikaci a kouzla.

 

Testování otevírání AQ bude provedeno automatickým skriptem. Testeři nemusí nic dělat. Vše potrvá jednu hodinu.

 

Hledáme jisté problémy a ty budou výsledkem toho, že hráči budou mít hru spuštěnou na různých PC s různým výkonem. Hráč s lepším PC, než máte vy, bude mít jiný zážitek ze hry.

 

Očekávejte lagy. I přes léta obrovských vylepšení počítačů, softwaru i přenosu dat se musíme přijmout fakt, že více hráčů na jednom místě způsobí exponenciální zátěž hry.

 

Samozřejmě, že hra může teleportovat hráče pryč ze zóny, tak jak se tomu stávalo v původním World of Warcraft. A stejně jako v roce 2006 očekáváme, že hra bude padat.

 

Layering

V současné době je na některých realmech zapnutý layering. Otevírání AQ je vymyšleno tak, jak se očekává na realmu s několika layery. Naším cílem při optimalizaci Silithusu je, aby event běžel skvěle bez nutnosti přidávat layery. Během eventu se nechystáme přidávat další layery na jakýkoliv realm.

 

Těšíte se na Ahn'Qiraj? Jaká část obsahu Classicu/vanilly je vaše nejoblíbenější?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Reeki 17.06.2020 10:59

A dopadne to stejně jako tohle - https://www.youtube.com/watch?v=tRQHEAI2QE8 - tak proč cokoli testovat, skvělý classic.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet