WoWStead.com

Máte vlastní guildu, chcete si udělat jméno, ale veřejnost mimo realm o vás neví? Od toho tu jsou potom guild stránky, kde se prezentujete ostatním, chlubíte se progressem, radíte ostatním atd. Snad každý chce mít vlastní stránky, ale jen málo lidí je schopné nějaké pořádné "spíchnout". Proto tu jsou tzv. Free site, kde si člověk založí stránky a jen si nakliká to, co chce. Rychlé a jednoduché. Ale ne každé stránky jsou specializované na určitý typ a tak se stává, že nakonec nejsou stránky to pravé ořechové, s čím by se měla guilda prezentovat.
/pic/uploaded/wowstead%20(1)
Od toho je tu WoWStead, který poskytuje free web stránky se spoustou funkcí specializující se na World of Warcraft. Někoho hned může odradit "free site", ale opak je nakonec pravdou. Stránky skrývají mnoho užitečných funkcí (např. progress, profese, rank aj.), ale ty nakousnu níže. Wowstead je sice zdarma, ale za mírný poplatek (cca 10$) se vám otevřou další možnosti, jako třeba stránky bez reklam (reklama je tu jedna a tolik nevadí, tak jako u jiných free stránek) anebo vaše url nebude mít příponu .wowstead. Výhodou je, že každý člen může přispívat do tzv. Wowstead acc a to jakoukoliv sumou. Až se nashromáždí patřičný obnos, tak se může zaplatit premium. Možnou nevýhodou pro většinu CZ/SK populace je fakt, že stránky se nedočkaly české mutace a jsou pro nás pouze v anglické verzi. Nicméně většinu položek "navíc" můžete přepsat do češtiny. [odstavec]

Zajímavé funkce

Jak už jsem nakousl, tak představím a popíšu některé z funkcích webu, které můžete využívat zdarma. Ty placené psát nebudu, protože nejsou už tak důležité.

Design

První, co vás asi bude zajímat je vzhled stránek. Při tvorbě stránek si můžete vybrat ze 3 typů (každý typ má pak 2-4 možné vzhledy). Vzhled může být TBC či WotLK, Aliance či Horda, PVP, klasické a nebo i Murločí. Záleží pouze na vás, co si nakonec vyberete. !!!Vzhled se dá kdykoliv změnit v administrátorské hlavní sekci!!!

Fórum

WoWstead nepropůjčuje jen web, ale i fórum, které je součástí každých stránek. Pokud víte, jak funguje fórum na wow-europe.com, tak to nemusím dále rozvádět. Funguje a vypadá úplně stejně.

Rooster

aneb seznam členů guildy. Obsahuje základní informace jako lvl, class, rasa, profese, rank. Po rozkliknutí se otevře okno se složkou daného hráče a je to tu obdobné jako u armory (3D wiev, armory, activity) a navíc obsahuje "recepty" a "loot history" (musí si to ale sám zapisovat či se o to musí starat administrátor - viz níže).

Progress

Další zajímavá funkce, jak honosit svojí guildu. Zobrazuje veškerý dosavadní progress guildy (rozdělen do normal a HC módu). Na první stránce lze vidět jednotlivý progress raidu (X/X) a i procentuální lištu s hotovými achievementy. Po kliknutí na jednotlivý raid se ukáží kompletní achievementy.

Profese

Nebaví vás stále dohledávat, kdo má jaké profese? Stačí si najít určitou profesi a zde najdete všechny členy s touto profesí + patřičným skillem. Je tu i pak rozděleno, kdo je na webu registrován (žlutě označen) a kdo ne (šedo-modré ozn.). Pokud někdo má speciální recepty (a má je zde zadané), tak se můžete na jeho recepty podívat

Guild lišta

Jednoduchá lišta, která zobrazuje uživatele online, vaší aktuální přihlášenou postavu, in-box, character management, admin přístup a rychlý log-out. Pokud máte v guildě více postav a máte je zde zadané, tak zde můžete mezi nima přepínat. !!!Do guildy se musíte nejprve registrovat. Nejprve do databáze WoWsteadu a poté jen s guild heslem do stránek (guild heslo vám pak prozradí administrátor). Pokud si vyberete alta (a je v guildě), tak pak na fóru vystupujete se jménem alta a ne mainem!!!

Char info

Tato funkce je obsažená v položce "Rooster". Pro zobrazení infa je zapotřebí rozklinout v roosteru jméno hráče.

Novinky

V Admin sekci můžete pak psát jednotlivé novinky nejen o dění ve vaší guildě. Psát můžete jako v plnohodnotném textovém editoru. [odstavec]

Další funkce

Nábor

Nádherná pomůcka pro nabírání lidí do guildy. Můžete zde nastavit o jakou klas máte zájem atd. Daný zájemce (musí být registrován na wowstead) pak je zažádá o členství a vám se pak ukáže kompletní info o jeho postavě. (Preferuji podávání přihlášek na fóru, kde o sobě napíše i zájemce. Je to více "komunikativnější" způsob náboru. Pozn.red.)

Ventrilo

Pokud vlastníte ventrilo, tak si ho můžete nastavit.

Guild bank

Nejste in-game a chce se podívat do GB? Stačí si jen otevřít položku v menu. A viditelné je pouze pro členy. !!!Administrátor si musí do adresáře s wow nahrát soubor pro synchronizaci webu a GB!!!

Raid History

Pokud dojdete raid, můžete přes jednoduché rozhraní sepsat co jste byli, v jaké sestavě jste šli, co z koho padlo a komu padlo + krátký popisek.

Realm status

Ukáže info o vašem realmu (Název, druh realmu, online/offline a populaci (low, medium,high,full)).

Guild Ranking

Rozdělen na dva žebříčky:
  • Realm rank - zobrazí momentální pozici na realmu v 10m/25m progressu.
  • World rank - zobrazí momentální pozici ve světě v 10m/25m progressu.
Poslední dva řádky poté patří posledním, guildovním, achievemtům z 10m/25m. Funkcí je požehnaně a vypsat všechny funkce by zabralo dalších pár řádků (stránek). Pokud máte zájem o služby wowsteadu, tak je můžete navštívit zde.
WoWStead.com funguje POUZE pro guildy na oficiálních serverech!


Naposledy upravil/a Novom 11.04.2010 v 21:25:38.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Javorovej 09.04.2010 19:21

gurmán může být každý z nás_) Gastronom je člověk, který se tím živí či se o to zajímáTo je to samé co houbař X Mikolog

Snake Plisken 09.04.2010 15:50

jaj jdete nekam s freeckama, kdyz wow tak offik, neplaceny wowko stoji za ohryzanou tuzku

Xemon 09.04.2010 01:35

clanek peknej,ale prosim slovo gastronom je trochu mimo kdyztak uz gurman-sorry nedalo mi to

Javorovej 08.04.2010 21:21

Jasně,dej mi seznam všech titěrnejch freeserverů anglickejch,francouzkejch,mongolskejch,slovenskejch,maďarskejch a já už nevim boha co,a možná se dohodnem

Javorovej 08.04.2010 21:19

Oficiálně nikoho) Je to prostě fakt...

Javorovej 08.04.2010 21:03

Nikoho?

Javorovej 08.04.2010 20:29

Rofl,prej pro freeserveryFreeservery fakt nikoho nezajímaj na tolik aby kůli nim dělal takovýhle stránky

Javorovej 08.04.2010 19:28

Jo, jenom pro ofi)

Pytler 08.04.2010 19:26

Omg to neni moznyyy jen pro ofi playery a EQ tam nikde neni

Pytler 08.04.2010 19:15

joo taky by mě to zajímalo..

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet