Dočkají se lidé a elfové shamanů?

  povolání    shaman    classa   

Čas od času se stává, že vývojáři zamíchají kartami a některá z již existujících ras dostane nové povolání. Velkým nezvykem je například night elf mage. Podobně na tom je mnoho dalších fanoušků a na oficiálním World of Warcraft fóru padla otázka, proč vlastně není shaman dostupný pro další rasy.

 

Tentokrát šlo o dotaz, proč není shaman dostupný pro krvavé elfy (blood elfs) a lidi (humans). Přeci jen by to ve své podstatě dávalo určitý smysl. V dungeonech, které jsou pod nadvládou Twilight's Hammer, je mnoho shamanů, kteří jsou krvaví elfové nebo lidé. Jak je tedy možné, že hráč nemá možnost vybrat si shamana u výše zmíněných ras?

Ornyx, komunitní manažer Blizzardu, se na fóru rozepsal o tom, proč se momentálně hráči nemohou k těmto kombinacím dostat: „Nemyslím si, že jde o to, že kultura těchto ras je jakkoli ‚primitivní‘, je to spíše o tom, že když hrajete za člověka nebo krvavého elfa, vždy začínáte s tím, co vaší postavě dá vaše rasa.“

 

Dodává také, že lidé vždy pochází ze Stormwindu a krvaví elfové ze Silvermoonu. Dle všeho je možné, aby některé herní, resp. příběhové postavy, určitým způsobem ‚narušily‘ příběh, který prožívají, a přidaly se k jiné frakci nebo zkusily nové povolání, avšak to není přesně to, co by Blizzard chtěl nabídnout hráčům.

 

Závěrem Ornyx píše: „Pokud by tato povolání byla přidána do hry, myslím si, že by byly doplněny i o specifické příběhy, které by vyprávěly o tom, jak si dokázaly tyto rasy osvojit určité techniky a rituály. Stejné to bylo například s gnómy lovci, kteří vytváří a krotí mechanická zvířata."

 

Svou odpovědí ovšem možné budoucí kombinace nezpochybnil, spíše mnoha hráčům nasadil brouka do hlavy. Jak jste na tom vy? Dokázali byste si představit například krvavého elfa shamana?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

cerberos 05.10.2017 15:45

nesouhlasím s tím,aby šamani byli lidé nebo blood elfové,byl by to pěkný bordel,šamaní patří od začátku orkům pak postupně draeneiům,trpaslikům,trollům apod. jako paladinové patří díky arcibiskupovi Faolovi lidem pak blood elfům taurenům atd.každé povolání má historií svoji historií,tak jak si někdo řekne DRUID hned si určitě každý řekne NIGHT ELF!..krom toho byla zmínka o night elf a mág..podle mě to je v pořádku noční elfové měli mágy už pěkně dlouho sám jsem se tenkrát divil ve vanille proč night elfové nemají mágy a přitom je měli ...

05.10.2017 13:10

ja chcu undead druida a paladina to by em ke spokojenosti stacilo

Lockdaar 05.10.2017 15:53

Dokud nebude Tauren rogue tak nebudu nikdy plně spokojený...

Sir Finley Mrrgglton 07.10.2017 20:36

Rozklad nemŕtvych stojí na úplne opačnej strane spektra síl ako príroda - chcieť nemŕtveho druida je ako chcieť bieleho černocha...

A k paladinovi - Undead Holy Priest zažíva ohromnú bolesť pri používaní svetla - preto z lore nepoznáme žiadneho významného undead holy priesta, lebo sú veľmi limitovaní. A paladin je fanatik zaprisahaný slúžiť svetlu tak, že jeho telo len nádobou pre vôľu svetla. Bolesť, ktorú by undead paladin zažíval by bola nepredstaviteľná a nikto by ju asi nevydržal (možno ak tak Sir Zeliek); Plus by pravdepodobne nemohol nikdy do ruky chytiť Ashbringer, nakoľko by ho zmenil na popol...

sw1tchCZ 04.10.2017 19:54

Eh moc si nedokazu predstavit Blood Elfa jako shamana. To uz vic ten human a nebo lip worgen...

Merneron 04.10.2017 19:07

Tak v komiksoch sme ork paladina videli a nemyslím si, že pokiaľ môže byť paladin Lothraxion tak by nemohol byť nejaký ork. Na druhú stranu chápem politiku blizzardu. Ak by si si vytvoril human shamana tak začínať niekde v Northshire by nebolo nejak príbehovo múdre. Takže ak sa blizzard rozhodne rozšíriť portfólio classových kombinácií tak k tomu bude musieť vytvoriť patrične odpovedajúce štartovné zóny.

majk7 04.10.2017 19:25

Pokiaľ viem Lothraxion je jediný. Ako okej tie vynimky tam existuju. Len mi príjde dosť divné aby to mali všetci povolené. Príde mi to ako keby sa na silu snažili vyrovnať všetky rasy.

majk7 04.10.2017 18:01

Z hladiska lore a kultúry týchto dvoch rás by to bolo dosť odveci. To je ako keby sa z orka stal paladin. U night elfov to bolo nádherne vysvetlené cez to že sa ukázalo pár highborne čo sa pridali k nelfom. Gnom hunter mi prijde celkom v pohode. Predsa len hunter je univerzálna classa.

Dikz 04.10.2017 19:08

jo no taky to tak vidim ze by to byl docela nesmysl..

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet