Mike Morhaime opouští Blizzard, tentokrát nadobro

  blizzard    morhaime    activision   

Je cosi shnilého ve státě Activision Blizzard. Poslední dobou je této společnosti věnována velká mediální pozornost, ale bohužel nikdy ne z dobrého důvodu. Začalo to fiaskem v podobě Diablo Immortal a pokračovalo informací, že nás z dílny Blizzard Entertainment čekají i další mobilní hry a podle všeho jich nebude málo. Další ránu představovalo zrušení Heroes of the Storm Global Championship, které de facto znamená, že se můžeme rozloučit s balancováním Heroes of the Storm. Z nejnovějších záležitostí, z nichž nejsou hráči zrovna dvakrát nadšení, můžeme vypíchnout třeba to, že jedna z postav Overwatch byla z čistého nebe odhalena jako LGBT. A lidé se nemohou zbavit dojmu, že se tak Blizzard snaží odvést komunitní debatu jiným směrem, pryč od jejich neúspěchů.

 

Dnes nás čekala další zpráva, která opět vyvolává otázky, co se v Activision Blizzard vlastně děje. Mike Morhaime, jeden ze zakladatelů Blizzard Entertainment a jeho bývalý ředitel, oznámil svůj definitivní odchod z Blizzardu. Morhaime se vzdal své vedoucí pozice už v říjnu 2018, ale zároveň se rozhodl setrvat jako strategický poradce J. Allena Bracka, bývalého výkonného producenta, který Morhaima nahradil na pozici ředitele. Nyní však Morhaime opouští i svou funkci poradce a definitivně tak dává Blizzardu sbohem. Jeho zaměstnanecký poměr dle oficiálního vyjádření skončí 7. dubna 2019.

 

Není to jediný odchod, který v poslední době rozčeřil vody Activision Blizzardu. Nedávno se ocitli v hledáčku veřejnosti finanční ředitelé Activision Blizzard, mezi nimiž proběhly zajímavé změny. Kromě toho Activision před dvěma dny jmenoval do několika významných funkcí nové osoby.

 

Dále ještě můžeme zmínit odchod společnosti Bungie, vývojáře Destiny, od Activisionu, přičemž nemálo fanoušků Blizzardu si hýčká drobnou naději, že by se snad Blizzard mohl s Activisionem dříve či později rozžehnat také.

 

Jaký je podle vás skutečný důvod Morhaimova odchodu? Myslíte si, že se bouřlivá situace v Activision Blizzardu časem uklidní, nebo nás naopak čeká ještě větší drama?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

MasachzCz 21.01.2019 22:22

Je čas přejít na League of Legends

zahadum 13.01.2019 08:02

https://games.tiscali.cz/tema/odvracena-strana-activision-blizzard-odchody-velikanu-pad-akcii-diskriminace-a-rasismus-322800

Necris_ 12.01.2019 13:02

Konecne ten zapredanec odisiel, hlavne vdaka nemu tam ma Blizzard na krku Activision ... Dufam, ze odide aj ten trafeny na pohlad neprijemny Ion H., ktory ma irituje uz len ked otvori usta a vyslovi prve slovo.

zahadum 12.01.2019 14:09

Keby si si dohľadal info o tom ako hlasovala dozorná rada Blizzard kde jeden z hlasov proti akvizícii / fúzii bol aj hlas Mikeho Morheima , ale to by si potom takto v sobotu nemohol vypadať ako mr.dick.

Gareth 12.01.2019 09:22

Se divím, že ty nové rasy ještě nejsou formou DLC, ze slova Activision se mi zvedá žaludek.

Bacoch 12.01.2019 06:36

Samozřejmě do toho nevidíme. Nevidime co se tam opravdu děje. Je to jen (nejen můj) pocit, že Activision nedělá blizzu dobrotu. Uvidíme jak se to bude vyvíjet, snad vliv Activisionu nezničí co blizz vybudoval.

Perzeus 1 12.01.2019 00:49

Lidi berte to tak chce si uzit duchod prostě lidi prichazej a odchazej a nemyslim si ze by to byl rip blizz je to skoda ale zivot jde dal a doufejme ze tam bude misto nej clovek na svem miste wow je srcovka i kdyz se nedaří nebudem hazet flintu do zita kazdej si chce uzit duchodu jak se patri cest jemu zato te dal lidem wow a komunitu okolo teto hry verne ze blizz bude furt blizz i kdyz je ted nazor ze to tak neni ja jsen rad kdyz to zapnu pokecam se známými ve hre zahraju proste relax

bulljoker 11.01.2019 22:36

activision

Hromovapest 11.01.2019 21:27

Já jsem naprosto klidný. Jednoduše řečeno. I kdyby zkrachovali je mě to jedno :-) Mám oblíbené 2 hry WoW A CoD. Až to skončí tak to skončí

Lockdaar 11.01.2019 17:07

Osobně tak nějak stále doufám, že pokud bude docházet k dalším propadákům, jako bylo např. Diablo Immortal, tak že to bude už dostatek důvodů, aby se Blizzard rozhoupal, kopl celej Shitvision do prdele a oddělil se od nich. Druhá otázka ale je, jestli je vůbec reálně možné, aby se od nich mohli vůbec teďka už odtrhnout. Není pochyb o tom, že Activision se něčeho takového rozhodně jen tak dobrovolně nevzdá, protože oni Blizzard potřebují a budou se jich držet jak klíště a pokud by byla nějaká možnost se od nich odkoupit, tak si myslím, že jakožto většinoví vlastníci dají určitě na odkoupení jejich podílu nějakou nesmyslnou částku (a možná i nereálnou), aby k tomu rozdělení nedošlo.

HonkL 11.01.2019 17:07

No king rules forever my son

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet