Pillars of Creation (Pilíře stvoření)

  pilíře stvoření    pillars of creation    titáni   

 

O Pilířích stvoření

 

Pillars of Creation, Pilíře stvoření, jsou prastaré a nesmírně mocné titánské artefakty, které kdysi titánští strážci (titan keepers) užívali k formování pradávného Azerothu poté, co jej Titáni vybojovali od Starých bohů. Pilířů stvoření je celkem pět. Nyní jsou roztroušeny po Broken Isles, přičemž každý z nich se nachází v jedné z hlavních lokací. Hlavní pointou celého datadisku Legion bude sesbírat tyto jednotlivé artefakty, abychom je následně mohli použít na uzavření portálu Plamenné legie v Sargerasově hrobce. Jak budete jednotlivé Pilíře postupně získávat, budete si je „vystavovat“ v Dalaranu do předem připravených vitrínek v Portrait Room. Do té se dostanete portálem umístěným v podlaze v centru Dalaranu.

o1af0095x9_83c6c95d19772ba2c778e8acbed3ab17cf412f1a_1513900814_7374.jpg

Historie Pilířů stvoření

 

Poté, co titánští strážci dokončili své velkolepé dílo, se artefakty postupně poztrácely a zatoulaly do nejrůznějších koutů Azerothu. Znovu je shromáždili noční elfové, jejichž impérium mělo o podobné magické relikvie veliký zájem. Elfové tyto artefakty schraňovali v Síni pamětihodností (Vault of Antiquities) v Suramaru. Na místní archeologické nálezy dohlížela drobná frakce Urozených, která měla velmi elitní postavení a představovala jakousi prodlouženou ruku královny Azshary. Poté, co vypukla Válka prastarých, však tito Urození začali svůj názor na Azsharu postupně měnit.

Jejich velitelka, Nejvyšší magistra Elisande (Grand Magistrix Elisande), se nenechala zlákat tak jako ostatní Urození a Azshaře přestala věřit. Tato nedůvěra se pak ještě prohloubila, když Elisande zjistila, že Plamenná legie plánuje přeměnit Suramar na svoji válečnou základnu. V místním Chrámu Elune plánovali démoni vybudovat portál, kterým by si zajistili čerstvý přísun svých armád a další válečnou frontu, díky které by démoni mohli vpadnout elfům do zad. To Elisande nehodlala dopustit a spolu se svými přívrženci se rozhodla plány Legie sabotovat. Za pomoci Pilířů stvoření uzamkla Elisande rodící se portál a pečlivě jej zapečetila.

Navzdory její nedocenitelné pomoci se však Elisande nikdy nespojila s elfským odbojem proti Legii. Namísto toho vztyčila magický štít kolem Suramaru. Rovněž využila moc jednoho z Pilířů, Oka Aman’thulova (Eye of Aman’thul), a s jeho pomocí dala vzniknout zřídlu magické energie, který nese název Soumračná studna (Nightwell). Takto opevneni a vyživováni se Elisandini elfové, nyní nazývaní Soumrační (Nightborne), usadili v Suramaru a domnívajíce se, že veškerý okolní svět podlehl Plamenné legii, žili zde zcela odříznuti od zbytku světa po další tisíce let.

Více informací o Pilířích stvoření, jejich historii a magistře Elisande se dozvíte z Kroniky. Odkaz na uzavření portálu v Suramaru a magické pečetě, kterými Elisande zajistila portál Legie, najdete v audioknize/novele Sargerasova hrobka.

 

Jednotlivé Pilíře a kde je najít

 

Aegis of Aggramar

Lokace: Stormheim

Jak jej získat: V závěru stormheimské dějové linie budete vysláni do dungeonu Halls of Valor, kde se o vlastnictví tohoto Pilíře budete muset utkat s God-King Skovaldem (vrykulským králem a posluhovačem Plamenné legie) a titánským strážcem Odynem. Příslušný quest se jmenuje quest #40072.

Aegis of Aggramar

Tears of Elune

Lokace: Val’sharah

Historie: Více o tomto artefaktu prozatím není známo. Zřejmé je pouze to, že jej střežily kněžky bohyně Elune v místním chrámu.

Jak jej získat: Získáte jej v průběhu questění ve Val’sharah. Budete se o něj přetahovat s hlavním záporákem této lokace, satyrem Xaviem. Příslušné questy se jmenují quest #38662 a quest #38743. Pro tento artefakt nebudete muset chodit do dungeonu.

Tears of Elune

Příběhový spoiler

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ

 

Tidestone of Golganneth

Lokace: Azsuna

Historie: Tidestone of Golganneth měl za Války prastarých v držení elfský princ Farondis, který sídlil právě v Azsuně. Byl to neohrožený odpůrce královny Azshary a s pomocí artefaktu chtěl zničit Studnu věčnosti, aby uzavřel portál Legie. Azshara se však dozvěděla princovy plány a mocný artefakt zničila. Energetická vlna, kterou seslala, zároveň zahalila celou Azsunu temnou a nepřirozenou mocí. Od těch dob nemohou noční elfové, kteří zde žili, zcela podlehnout smrti a pobývají zde v podobě neklidných přízraků. Detailnější historii Azsuny a místního Pilíře stvoření naleznete zde.

Jak jej získat: V závěru dějové linie v Azsuně budete vysláni do dungeonu Eye of Azshara, kde se o vlastnictví tohoto Pilíře budete muset utkat s Warlordem Parjeshem, přisluhovačem královny Azshary. Příslušný quest se jmenuje quest #38286.

Tidestone of Golganneth

Hammer of Khaz’goroth

Lokace: Highmountain

Historie: S Kladivem Khaz’gorothovým v ruce bojoval Huln Highmountain, praotec highmountainských taurenů, proti černému drakovi Deathwingovi a následně jej vyhnal z Broken Isles, kde měl své doupě. Hulnovi potomci od těch dob považují za svou posvátnou povinnost toto kladivo střežit, ale zároveň mají zapovězeno jej sami použít. Krátce před začátkem Legion se kladiva chopil Dargrul, vůdce rasy drogbarů, která až do té doby žila s taureny v míru. Dargrul si však nenechal vymluvit, že by kladivo měli použít proti invazi Plamenné legie. Moc artefaktu mu však stoupla do hlavy a on se rozhodl podmanit si celý Highmountain. Více o Khaz’gorothově kladivu se můžete dozvědět z komiksu Highmountain: A Mountain Divided.

Jak jej získat: V závěru dějové linie v Highmountain budete vysláni do dungeonu Neltharion’s Lair, kde se o vlastnictví artefaktu utkáte s Dargrulem. Příslušný quest se jmenuje quest #39781.

Hammer of Khaz'goroth

Eye of Aman’thul

Lokace: Suramar

Historie: Jak bylo psáno výše, Oko Aman’thulovo použila magistra Elisande k vytvoření Soumračné studny (Nightwell), zřídla magické energie suramarských Soumračných (Nightborne). Nyní jej má v držení právě ona.

Jak jej získat: O vlastnictví Eye of Aman'thul se utkáte s magistrou Elisande, předposledním bossem raidu Nighthold. Úvodní quest vedoucí k jeho získání je quest #44719.

Eye of Aman'thul

Spekulace ohledně Tears of Elune

 

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ

 

Trivia

 

Název Pillars of Creation si Blizzard dost možná vypůjčil z astronomie. Toto poetické označení nese mlhovina v Orlí mlhovině (Eagle Nebula), tvořená kosmickými plyny a prachem. Úchvatné vyobrazení Sloupů stvoření, jak se v češtině nazývají, pořídil Hubbleův teleskop a jde o jednu z nejslavnějších astronomických fotografií vůbec. Více zde.

Pillars of Creation

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Merneron 03.09.2016 23:12

**SPOILER AHEAD**Mimochodom som jediný, kto bol z Ysery dojatý smútkom? Posledný skutočne mocný a dlhé roky spájajúci článok všetkých príbehov a postáv je teraz fuč. Príde mi dosť zaujímavé ako dračích aspektov nakoniec vykreslili v Blizzarde. Tá mužská časť zošalela (resp. pokiaľ vieme tak Nozdormu ešte zošalie, ale nakoľko je pánom času žijúcim naraz všade je to relatívny pohľad) a ženská sa obetovala. Už nám ostáva iba osud mojej drahej Alexstraszy, dúfam, že to bude niečo hodné kráľovnej života.

Merneron 03.09.2016 22:48

Bellatrix
To nikdo neví. A hádám, že si ještě nějakou dobu počkáme, než to zjistíme, co se vlastně stane. Pokud se to stane.
A teraz si predstav, že si Chris Metzen a spol. a uvažuješ, či chceš stihnúť dokončiť čo si začal ešte pred dôchodkom, alebo necháš ryžovať novú generáciu ešte dlho po tebe ...ja by som sa to snažil ukončiť kým som vo firme ako svoj odkaz, takže dúfam, že sa vysvetlenia dočkám .

Merneron 03.09.2016 22:42

Tanar
A keď sa teda Azeroth zrodí... Svet zanikne? Alebo ako to chcú ožehliť? Proste vypadne zo sopky ako holub z nosa a proste sa zformuje do podoby ženskej MegaOP titánky vedla Azerothu?
Ja si myslím, že toto bude finálna čerešnička na torte celého Warcraftu. Z komiksu o Anduinovi sa dá očakávať posledný boj proti plamennej légii asi v jeho staršom veku takže si prežijeme možno zopár desaťročí, no na druhej strane ešte tu máme Void Lordov a Trojicu (NZoth, CThun a YoggSaron), takže nemyslím si, že sa k jeho zrodeniu dostaneme tak priamo.Môj skromný názor je, že nakoniec Azeroth svojou manifestáciou bude viesť svojich obyvateľov k tomu aby vyhrali a ku koncu im odhalí ich spoločný osud v jednote. Totiž ak veríme, že všetko pochádza z jedného zdroja, všetko čo sa na Azerothe zrodilo sa k nemu jedného dňa vráti a zrodenie Azerothu bude taká epická Apoteóza všetkých energií, mysliacich bytostí a duší Azerothu do jediného mocného titána, ktorý prevezme bremeno znovu nastoliť poriadok po eónoch bez titánskej prítomnosti a ešte k tomu je možné, že sa nejakým spôsobom pripoja aj duše ostatných titánov Pantheonu, kedže vieme, že na Azerothe sú v samotných strážcoch, resp. ich sila pretrvala nakoľko zatiaľ veľmi nevieme ani strážci veľmi nepochopili, čo v nich drieme.Ktovie možno na dobrý dôchodok to nebude zlé ukončenie príbehu, taký happyend ale nie tak celkom, pretože náš obľúbený svet fyzicky zanikne, ale Blizzard z toho robí pomaly Galaxy of Warcraft takže ktovie čo bude , dúfam, že nie Warcraft 20000

Bellatrix 03.09.2016 17:54

Tanar
A keď sa teda Azeroth zrodí... Svet zanikne? Alebo ako to chcú ožehliť? Proste vypadne zo sopky ako holub z nosa a proste sa zformuje do podoby ženskej MegaOP titánky vedla Azerothu?
To nikdo neví. A hádám, že si ještě nějakou dobu počkáme, než to zjistíme, co se vlastně stane. Pokud se to stane.
Šéfredaktor WoWfan.cz

Tanar 03.09.2016 16:02

A keď sa teda Azeroth zrodí... Svet zanikne? Alebo ako to chcú ožehliť? Proste vypadne zo sopky ako holub z nosa a proste sa zformuje do podoby ženskej MegaOP titánky vedla Azerothu?

Bellatrix 03.09.2016 13:28

SPOILERS AHEAD!

Merneron
...
Vystihl jsi to úplně přesně. To by právě přesně odpovídalo té mé teorii.
Wewerna
Sice to jeden z těchpilířů, ale Norgannon měl nějaký ty disky...
Na tom dost možná něco bude. Discs of Norgannon sice nemají s Pilíři nic společného, ale třeba si Blizzard řekl, že když potřebuje 5 Pilířů pro 5 lokací, tak tam zrovna toho Norgannona dávat nebudou.
Sir Finley Mrrgglton
...
Já z toho měla neskutečný mindblow, když jsem překládala Kroniku. A dostala jsem se k té části, kde se vysvětluje, co jsou to ty duše světů (world souls) a že Azeroth je vlastně taky tahle duše světa a že je to nezrzenej Titán... Úplně jsem cítila, jak se mi u hlavy objevila komiksová žárovička. Ještě když si to člověk dá dohromady s tím, že voda ve Studni věčnost je krev toho Titána a že noční elfové měli ty svoje legendy, které Elune dost úzce spojovaly se Studnou... Najednou to všechno do sebe zapadalo a byl to skvělej pocit.
Šéfredaktor WoWfan.cz

Sir Finley Mrrgglton 03.09.2016 11:27

Ak by tá vec s Elune bola pravda... tak to by sa jednalo o ten najväčší gigamindblow všetkých čias - teda aspoň u mňa. Ako pôvodne som bol toho názoru že bude Elune niečo ako arcinaaru - niečo v tom zmysle ako sú tí Voidgodi/Voidlordi vládcami nad starýmí bohmi, tak by bola Elune v rovnakom vzťahu s Naaru - aby im bola nadriadená... Ale teraz - toto dáva viac zmysel

Wewerna 03.09.2016 11:00

Sice to jeden z těchpilířů, ale Norgannon měl nějaký ty disky...

Merneron 03.09.2016 06:31

**SPOILER ALERT**Ja už dlhšiu dobu mám v hlave myšlienku, že Elune predstavuje určitú manifestáciu Azerothu samotného. Dosť tomu napomáha fakt vzniku nočných elfov a ich súznenie s bohyňou Elune. Za prvé sa jej vplyv a komunikácia s kmeňom vtedy ešte temných trollov objavila po tom ako sa usídlili pri žriedle moci AKA Studni večnosti (o ktorej tí čo čítali kroniku vedia, že sa jedná o krv titána Azerothu) no a zároveň ich mystici verili, že sa cez deň schováva v útrobách Studni večnosti, ale v noci sa s ňou naučili komunikovať a dokonca ich naučila aj jazyk Vytepaných. Podľa mňa je Elune manifestácia Azerothu.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet