WoW Classic: Bany za AFK v Alterac Valley

  ban    alterac valley    afk   

Dnes v noci, kromě nového patche, proběhla čistka herních účtů. Blizzardu zřejmě došla trpělivost s hráči s různými typy anti-AFK prográmků, které zabrání tomu, aby systém rozpoznal, že u počítače nesedí člověk a veškeré akce vykonává software. Tito "hráči" se připojují do hry jen pro to, aby leechovali (získávali) honory a reputaci zcela bez vlastního přičinění. Často jsou kvůli těmto programům schopní být v battlegroundech 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

 

Problém těchto anti-AFK programů je, že až na výjimky v podobě drahých speciálně upravených programů se vše děje v pravidelných intervalech navazujících na sebe na setinu sekundy. Pro Blizzard pak není těžké takové programy detekovat. Navíc jim v tom pomáhají i reporty od hráčů. O proběhlé vlně banů informoval komunitní manažer Kaivax:

Kaivax zdroj

Včera jsme rozdali vetší množství banů účtům, které byly chyceny při porušování pravidla číslo 26 z našeho Code of Conduct. Dotčení hráči dostali e-mail s detaily o tom, co porušili a jaký dostali trest. Hodně z těchto hráčů, speciálně v Alterac Valley, využívalo anti-AFK podvodné programy, které automatizují pohyb.

 

Toto je zatím nejaktuálnější zásah ze série akcí, které jsme provedli kvůli neférovému jednání ve World of Wacraft Classic.

 

Pamatujte, využívání programů třetích stran sloužících k automatizaci jakýchkoliv aspektů hry, exploitování bugů, a dalších aktivit, kvůli kterým získáváte výhody, je považováno za cheatování. Zneužívání ostatních hráčů je stejně vážné provinění. Scamming, sdílení účtů, win-trading a dalších věcí degradujících herní zážitek pro ostatní hráče bude mít vážné následky.

 

Budeme i nadále sledovat hlášení a budeme provádět akce proti hráčům, kteří obchází pravidla pro AFK. Pokud narazíte na někoho, kdo porušuje pravidla Code of Conduct, nahlašte jej.

 

Narazili jste na někoho, kdo zcela očividně používal anti-AFK program? Nahlásili jste ho? Využili jste někdy něco podobného? Napište nám do komentářů.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

MPosp 12.03.2020 08:44

Jen houšť a větší kapky!
Rád bych věřil tomu, že většina dotyčných to dělá jen z vlastní hlouposti "protože to jde". Nakopat do zadku ale zaslouží všichni ...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet