Mia Greymane

  Greymane    Gilneas    Mia   

Autor úvodního obrázku: Carrinth

 

Mia potkala svého budoucího manžela Genna Greymanea na Royal Aderic Banquet. Vzali se kvůli tomu, že se milovali, ne kvůli politice.

 

7ab6bwski9_20062f42c7f2dde932f024115c11a32513c5a5ef_1596387574_632.jpg

Curse of the Worgen & Cataclysm

Tři dny před útokem worgenů na Gilneas City se Mia dozvěděla o "smrti" Halforda Ramseyho z rukou jeho spolupracovníka Coxe. Později během večeře pokárá manžela za to, že tráví moc času ve své Observatoři (ve které se potkával s noční elfkou Belysrou Starbreeze, o čemž jeho žena nevěděla) a že zanedbává rodinu, hlavně svého syna, Liama, který k němu vzhlíží a pro kterého je příkladem. Později je Mia svědkem hádky mezi svým manželem, králem Greymanem, a lordem Vincentem Godfreym o propuštění Daria Crowleyho.

 

Ve hře je poprvé viděna v Greymane Manor, když uklidňuje obyvatele Duskhavenu po jeho zatopení. Poté posílá hráče (worgena) za Greymanem, aby evakuoval Greymane Manor v kočárech.

 

Lord of his Pack

Během útěku do Darnassu se Mia a její dcera Tess nacházely na lodi Elune's Radiance, zatímco Genn byl na jiné lodi. Flotila ovšem vplula do obrovské bouře vyvolané Cataclysmem a Elune's Radiance začala klesat. Mia si během bouře zlomila nohu a Tess bez ní odmítla opustit loď, takže obě riskovaly utopení. Genn, který by nestrpěl ztrátu dalších členů jeho rodiny po smrti Liama, se přeměnil do své worgení formy a pomohl námořníkům nočních elfů se zachraňováním lidí z potápějící se lodi. Dostal se do jejich kajuty na lodi, Miu vzal do náručí a Tess na záda a hodil je do vody, odkud je posléze vylovili noční elfové na vorech. Miinu zlomenou nohu vyléčili druidi a obě ženy, Tess i Mia, se dostaly bezpečně do Darnassu.

 

mn8brseodf_6df4b572602af419ab27e94df20318316f25109a_1596387560_2793.jpgBattle for Azeroth

Během Války trnů (válka, během níž byl vypálen Teldrassil) byla Mia požádána, aby pomohla s evakuací Gilneanů a později i nočních elfů z Darnassu. Mia byla ve městě během útoku Hordy a byla vážně zraněna, když se snažila ochránit Finel, elfskou holčičku, která osiřela. Astarii Starseeker vyléčila její zranění a Genn ji a Finel odnesl portálem do Stormwindu. Mia poté pomáhá stormwindským kněžím pečovat o raněné.

 

 

 

Trivia

Mia je jedinou lidskou královnou viděnou ve hře.

(Katherine Proudmoore totiž nenese titul královny. Měla jej sice v betě Battle for Azeroth, ale později byly veškeré zmínky o tom, že by byla královna, ze hry odstraněny.)

 

Rasa: člověk

Pohlaví: žena

Frakce: Aliance

Rodina: Tess (dcera), Genn (manžel), Liam (syn, mrtvý)


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Yuuka 08.08.2020 11:54

Hezký článek díky (a ten úvodní obrázek :-D)

Filias 08.08.2020 16:23

Děkuju moc :-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet