WoW Classic – Oprava automatického dokončení AQ War Effort

  ahn'qiraj    bug   

Na většina realmů se s touto situací nesetkáte, ale stále existují realmy bez otevřeného Ahn'Qiraj. Důvod je většinou zřejmý, nízká populace a s tím spojené problémy při odevzdávání War Efforts – materiálů potřebných k otevření bran broučího dungeonu. Ve vanilkovém WoW toto bylo ošetřeno automatickým skriptem, který každých několik vteřin "odevzdal" malou část War Efforts.

 

Bohužel při programování Classicu vznikla chyba, která způsobila, že se tento skript nespustil vůbec, a tak byly některé realmy bez vidiny úspěšného otevření AQ, nebo velmi pozdního otevření AQ. Zřejmě jako první na tento problém upozornil Redditor u/thedevilisgreen.

34 dní po startu páté fáze Blizzard stále neaktivoval slíbenou auto-complete funkci, což má za následek, že mnoho serverů nemá otevřené AQ.

 

Mnoho malých serverů, např. Felstriker, doufalo v dokončovací funkci, jež se objevila ve vanille. Tato funkce byla potvrzena i Blizzardem: "Na splnění War Effort je potřeba za obě frakce odevzdat obrovské množství zásob. Pokud není vše odevzdáno do 30 dní od odemčení páté fáze, malé množství zásob se začne odevzdávat automaticky tak, jak se to dělo v patchi 1.12."  Toto mělo zajistit, že vše bude časem odevzdáno a my se budeme moci dostat do AQ.

 

Dnes je to 34 dní od odemčení páté fáze, což je více než 30 dní potvrzených Blizzardem, a zatím se nic samo neodevzdává. Posíláme tickety a snažíme se vše dát do pořádku, ale zatím to vypadá, že Blizzard zapomněl tuto funkci zapnout. Uvítáme jakoukoliv pomoc, aby si toho Blizzard všiml. Jelikož se tento problém týká nejmenších serverů, není možné spamovat fórum a Reddit, a my tak nemůžeme naši zprávu předat Blizzardu. Doufáme, že s vaší pomocí si toho Blizzard všimne a dá věci do pořádku.

 

Předtím, než nás nazvete lenochy a pošlete nás farmit materiál, zvažte možnost, že například na Felstrikeru je 9 raidovacích guild, méně než 400 lidí, z toho jedna guilda je na Hordě, a i přes to jsme byli schopní odevzdat 80 % War Efforts materiálů. Doufáme v drobnou pomoc, nedoufáme v to, že bude odevzdán celý War Effort a přístup nám bude naservírován na stříbrném podnose.

 

Nejsme líní, jen chceme vědět, zda máme příští tři týdny trávit každodenním farmením, nebo zda Blizzard splní to, co slíbil. Navíc je celá situace frustrující, jelikož jsme si naplánovali věci s vědomím, že Blizzard dodrží slib a usnadní nám farmení a zaměří se na odevzdávání materiálů, kterých bylo odevzdáno nejméně. Zdrželi jsme odevzdávání Firebloom kytek a plánovali jsme otevření bran na sobotní ráno v 9 hodin, aby si každý mohl vychutnat zážitek z otevírání bran. Kdybychom sliby Blizzardu ignorovali, byli bychom na tom lépe, ale když se na to díváme zpětně, bylo jasné, že to Blizz po*****.

 

Na vysvětlenou: Víme, že se brány neotevřou po 30 dnech. Záměrně jsme posledních několik dní sledovali některé materiály a záměrně jsme je neodevzdávali. Za celou dobu nepřibyl ani jeden.

Podobná témata lze najít i na oficiálních fórech, ale většinou zůstaly bez odezvy, případně byly Game Mastery opakovaně odloženy jako nepravdivé nebo že započnou později po pravidelném resetu.

cimtd6bedt_5038fc930116b8942faa197eb6760fd7140218e2_1599463299_419.png

Opakované bouchání na vrata Ahn'Qiraj přineslo kýžený efekt a vyburcovalo Blizzard k akci. Vývojáři začali zkoumat, zda vše funguje tak, jak má, a došli k tomu, co již někteří věděli od začátku září – automatické odevzdávání War Efforts nefunguje tak, jak by mělo.

Kaivax zdroj

 

Ahoj!

 

Všímaví hráči z realmů, jež se nachází ve fázi odevzdávání War Efforts, si všimli bugu a mají pravdu. Automatické odevzdávání právě na některých realmech započalo, jelikož jsme nasadili opravu.

 

Za chybou stojí okolnosti, které jsou pro event AQ unikátní, a způsob, jakým jsou aktivovány. Na každém realmu končí 30denní doba v jiný čas a stejně tak automatické odevzdávání započne v jinou dobu. Každý realm započne automatické odevzdávání v různý čas a na některých realmech už započalo.

 

Každých pár minut bude automaticky odevzdáno malé množství War Efforts. Různé druhy předmětů budou odevzdány různou rychlostí.

 

Omlouváme se za zmatky.

 

Blizzard by měl v těchto věcech více naslouchat hráčům a nedělat mrtvého brouka. Věříme, že většiny česko-slovenských hráčů se tento problém nedotkne.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Gorgoth 08.09.2020 00:44

Mali by spravit merge low pop realmov a hotovo

WitekCZ 09.09.2020 10:43

Naprostý souhlas. Udržovat realm kvůli 9 guildám musí být těžce nerentabilní.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet