Banky si mohou vzít příklad z WoW

  World of Warcraft    Banka    Inspirace   

 

Jak jste na tom s komunikací s bankovními subjekty? Máte čas od času problém pochopit, o čem vlastně bankéř mluví? Pokud ano, nejste sami. Avšak mohla by nastat změna.

 

Přiznám se, že když jsem četl článek, který pojednával o poslední konferenci americké centrální banky, na které promluvil hlavní ekonom Bank of England, Andy Haldane, měl jsem úsměv na tváři. Doba se pomalu mění a začínají si to uvědomovat právě i banky, na kterých v dnešní době visí velká zodpovědnost.

Andy Haldane

 

Kolik z vás v době, kdy jste začali hrát World of Warcraft, rozumělo zcela bez problémů všem zkratkám, všem slovům a významu některých věcí? Pár by se vás našlo, ale mnoho z nás muselo hru prvně trochu pochopit a rozkoukat se. Způsob komunikace je ve hře velice důležitý, protože udává v podstatě směr toho, jak se bude hra odvíjet – pokud na vás bude někdo v battlegroundu křičet, nejspíše ho pošlete někam a budete si hrát po svém, je to tak?  

 

A stejné je to dle všeho s bankami. Andy Haldane na konferenci řekl: „Máme na svých ramenou mnoho zodpovědnosti. Sociální a technologická doba se mění a vše se vším úzce souvisí, takže je nejspíše správná doba, aby se banky vydaly na jimi neprobádaná území a začala s novou komunikací se zákazníky.“

 

Pokračoval tím, že banky by měly začít využívat jednodušších výrazů, zbavit se zbytečně složitých a lidem neznámých slov. Dle jeho názoru by si banky měly vzít příklad například z Blizzardu a jeho komunikace se zákazníky, která je jednoduchá, moderní a nenucená. „Na světě je téměř polovina mladých lidí ve věku 18 – 24, která někdy okusila svět online her. Banky by toho měly určitě využít a snažit se komunikovat s těmito lidmi jazykem, který je jim bližší,“ pokračoval Haldane.

 

Je příjemné vidět, že se vysoce postavení manažeři bankovního sektoru zajímají o to, jak to vlastně vůbec vypadá venku a jaké jsou problémy v komunikaci s lidmi. Myslíte si, že by si měly takové instituce brát příklad z herních společností a přizpůsobit komunikaci tak, aby byla srozumitelnější mladším lidem?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Munphf 06.04.2017 17:35

Takže mam prijet do Komercky na vlkovy, poklepat pokladnimu na hlavu (v kazde ruce drzic dvourucni mec), vysypat mu tam 200 ryb, 35 ampulek krve arci demona a mesic noseny gatata a vzit si od nej naoplatku 3 hromadky nejake bezcene rudy pac se tam uz nevesla... a u toho vseho nerict ani slovo a a zas odjet? No, oproti aktualnimu stavu skoro zadna zmena...

Jikonekt 06.04.2017 17:02

DPS LFG UBRS fast run... :_)

cerberos 06.04.2017 15:08

super když půjdou do svého trezoru napíšou dej invinite a je to

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet