Blizzard vs. Prodej goldů, Shakes a Fidget skokany roku

/pic/uploaded/goldselling

Blizzard vs. Prodejci goldů

Ekonomika World of Warcraft je už od svého počátku ovlivňována nelegálním prodejem herních peněz za opravdovou měnu a ač se Blizzard herním mini-transakcím vyhýbá (doufejme, že nemusím napsat zatím), právě přes prodej goldů apod. mají hráči možnost, jak být díky opravdovým penězům ve WoW lepší než ostatní. Ještě více než samotné ovlivňování ekonomiky a boostování hráčů však Blizzardu vadí, že prodejem goldů vlastně někdo obchoduje s jejich výrobkem, aniž by z toho oni měli jakoukoli provizi. Proto se pracovníci Blizzardu snaží tyto nelegální obchodníky potírat, avšak určitě mi všichni dáte za pravdu, že se jim to moc nedaří - komu nikdy nepsal (většinou asijský) spamer s nabídkou prodeje goldů? A ruku na srdce - copak i v našich končinách neprodávají hráči gamekarty za goldy? Teď tomu však chce Blizzard učinit přítrž. Pro jakékoli zahraniční transakce se nejlépe hodí platební brány, z nichž asi nejznámější je Paypal. Přes tento server probíhá nejvíce prodejů goldů, provádějí se zde platby za power leveling apod. Nebo lépe řečeno probíhalo. Nyní již totiž není možné skrz Paypal podobné transakce uskutečňovat. Blizzard poslal této firmě stížnost, že je pomocí jejich brány prodáváno intelektuální vlastnictví firmy Blizzard - zboží ve World of Warcraft. Paypal stížnost přijal a kontaktovat největší stránky prodejců goldů, ty musí od prodejů ustoupit nebo nebudou do budoucna moct používat Paypal k přijímání transakcí. Otázkou je, jestli si "WoW piráti" nenajdou nějakou jinou cestu pro své nelegální praktiky. Jaký je Váš názor na prodej goldů?

Shakes a Fidget skokany roku 2010 na Google.cz

Jde o trochu starší zprávu, ale všechny příznivce této komiksové dvojice určitě potěší. Google každoročně vydává statistiky nejhledanějších slov, mnohem zajímavější než však přímo žebříčky nejhledanějších věcí jsou však tzv. skokani - tj. dotazy, které oproti předchozímu roku zaznamenali obrovský skok v hledanosti. A právě v tomto žebříčku se v ČR na pátém místě umístil dotaz "Shakes a Fidget". Samozřejmě je mi jasné, že lidé nehledali ani tak o samotný komiks, jako spíš online hru, která na náměty kreslených příběhů vznikla. Fanoušci komiksů (jako já) však můžou doufat, že právě díky hře se zvedne i popularita kreslených dílek, které můžete najít i u nás na webu v češtině v sekci Shakes a Fidget. Když už jsem u toho, brzy bych se rád pustil do překladu dalších dílů...

Patch 4.0.6

Abych předešel nesčetným dotazům: Zítra proběhne klasická údržba serverů a z toho plyne, že patch 4.0.6 tento týden nevyjde.
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Dremoran 01.02.2011 19:45

Mě by zajímalo, proč to ti lidé za goldy prodávají. Co z toho mají? Vždyť to musí být velice prodělečné, navíc za goldy se wowku přece dají kupovat jenom blbosti, ne?

Toren 01.02.2011 19:31

Javorovej
Já se přiznám - ničím blizzard!
Ty teroristo

Rostdor22 01.02.2011 19:25

Wrent
Teoreticky ne, ale stejně si myslím, že jim to vadí. Protože ten kdo si koupí kartu za goldy, tak už si ji nekoupí za peníze, zatímco prodejce by ji například nakonec využil - takhle blizzard dostane peníze jen z jedné karty, ale pokud by nikdo nic neprodal za goldy, mohlo by jít o karty dvě.
trosku blbost si napisal nie tak alebo tak ma blizz lova za gk lebo aj ten co ju predava ju musi mat to uz skorej predaj gk za goldy nici ekonomiku

Javorovej 01.02.2011 19:08

Já se přiznám - ničím blizzard!

Ellendway 01.02.2011 18:53

Pokud si koupíš game kartu za goldy, tak jí musel někdo koupit za peníze.

Wrent 01.02.2011 18:48

Dr.Kompas
Prodej gamecaret by jim vadit neměl, když z toho ty peníze mají ne?
Teoreticky ne, ale stejně si myslím, že jim to vadí. Protože ten kdo si koupí kartu za goldy, tak už si ji nekoupí za peníze, zatímco prodejce by ji například nakonec využil - takhle blizzard dostane peníze jen z jedné karty, ale pokud by nikdo nic neprodal za goldy, mohlo by jít o karty dvě.

Dr.Kompas 01.02.2011 18:42

Prodej gamecaret by jim vadit neměl, když z toho ty peníze mají ne?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet