Bylinkářství (Herbalism)

  Herbalism    profese   

Základní informace

Herbalism je primární sběratelská profese, která umožňuje sběr nejrůznějších květin a jiných rostlin po celém světě. Ty se poté používají k výrobě lektvarů do Alchymie či inkoustů pro Inscription. Malé množství surovin z Herbalismu je třeba i pro některé jiné profese (např. Leatherworking či Tailoring). Někteří hráči také Herbalism kombinují s Miningem pro vyšší výdělek.


Jak probíhá sbírání květin?

Společně s naučením Herbalismu získáte schopnost Find Herbs, která vám bude po aktivaci na vaší minimapce zobrazovat výskyt květin. Květin je velké množství a sbírat je lze pouze po dosažení určitého skillu profese (viz. tabulka níže). Jakmile objevíte květinu, můžete ji pomocí pravého tlačítka myši sebrat. Tím získáte několik kusů od dané květiny (obvykle 1-5). Zároveň můžete získat i další bonusové předměty, např. elementální suroviny typu Mote of Life.
Mimo to se můžete setkat i s NPCčky, z nichž jde po zabití sebrat nějaká rostlinná surovina. Tato NPCčka poznáte tak, že při najetí myší na mrtvé NPC se vám kurzor změní do podoby květiny, stejně jako u objektů rostlin.


Jak probíhá skillování Herbalismu?

Na sebrání každé květiny musíte mít určitou výši skillu. To, zda lze danou rostlinu sebrat, případně zda vám navýší skill, indikuje barevný text v tooltipu rostliny. Barev je celkem pět:

 

  • Šedá - Skill point za sebrání nedostanete.
  • Zelená - Malá šance na získání skill pointu.
  • Žlutá - Poloviční šance, že skill point dostanete.
  • Oranžová - Určitě dostanete skill point.
  • Červená - Tuto bylinu ještě nemůžete sebrat.

 

Od datadisku Cataclysm dostává hráč za sebrání rostliny navíc XP, které potřebuje k levelování. Získané XP se odvíjí od skillu a levelu hráče.


Co Herbalista ke své práci potřebuje?

Jako herbalisa se můžete radovat, neboť na rozdíl od jiných sběračských profesí nepotřebujete žádný nástroj ke sbírání. Vystačíte si pouze s Find Herbs a trpělivostí při cestování.
Pro Herbalism existují také speciální typy batohů, které jsou určené pouze na sebrané rostliny a suroviny. Takový batoh můžete získat buď z Tailoringu, nebo koupit na různých místech světa. Je jím např. Herb Pouch nebo Hyjal Expedition Bag, ale vystačíte si i s obyčejnými batohy.

 

Pro koho je Herbalism vhodný?

Herbalism je vhodný pro hráče, kteří si chtějí získat sami suroviny na profese jako Alchymie nebo Inscription. Mimo to samozřejmě můžete pomocí Herbalismu vydělávat tím, že tyto suroviny budete nabízet v aukci lidem, kteří sami tyto profese nemají.
Pokud je vaše postava tauren, máte díky raciálce Cultivation automaticky navýšen Herbalism skill o 15. (Nejprve však samozřejmě musíte mít zakoupenou profesi jako takovou.)
 

Bonus

Stejně jako každá jiná profese i Herbalism poskytuje hráči nějaký užitečný boost. U Herbalismu je to spell Lifeblood, který vaši postavu vyléčí ze zranění a také jí navýší Haste. Tato abilita postupně zvyšuje svou účinnost s tím, jak vysoký máte level a skill Herbalismu. 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Toren 19.12.2010 15:05

pěkný článek

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet