Crucible of Storms, Xal'atath a N'Zoth

  crucible of storms    n'zoth    xal'atath   

V rámci patche 8.1.5 vyjde raid, silně prodchnutý tematikou Starých bohů. Bude se jmenovat Crucible of Storms a půjde o mini-raid se dvěma bossy – Restless Cabal a Uu'nat, Harbinger of the Void.

Raid vyjde 16. dubna na Normal a Heroic obtížnosti, Mythic a LFR obtížnosti se dostanou do hry 23. dubna.

Crucible of Storms se bude nacházet ve Stormsong Valley pod Shrine of the Storm.

 

Mapa

 

Loading screen a screeny z raidu

qri2zp00q7_868d9cfe1db1a7fcc234909b8a1932d54a935082_1549482071_2335.jpg v92ebyjaba_9b4f2a0a85967899a4efdca0205447787a9e6989_1549482078_1679.jpg

6u81tcrhk5_479d18544e764641fe979d321e45299b7e93d05a_1549482084_614.jpg 7hkqbrti9h_fe965bff54a5d852ed44f778a44aba865f412fb1_1549482081_4999.jpg

 

N'Zoth a Xal'atath

 

Následující text obsahuje spoilery.

 

Crucible of Storms bude první opravdu velký a zásadní herní obsah v Battle for Azeroth, který nás příběhově nasměruje pryč od frakční války a k dalšímu společnému nepříteli – Starým bohům, konkrétně poslednímu dosud neporaženému Starému bohu, N'Zothovi. A právě v Crucible of Storms dojde na naše první společné osobní setkání...

Takže se na to nezapomeňte pořádně vyfiknout. Kravata, vyleštit boty, naostřit meče, znáte to.

Ještě před N'Zothem se ale setkáme s jedním starým známým, ačkoli to bude známý jen pro někoho. Řeč je o Xal'atath, Blade of the Black Empire. S Artefakty jsme se na konci Legion sice museli rozžehnat, ale tato dýka Shadow priestů, která pamatuje ještě Černou říši (Black Empire – údobí, kdy prastarému Azerothu vládli Staří bohové), nám ještě pořádně zatopí. A navíc nás zavede přímo do Crucible of Storms.

 

Když na Xal'atath po Legion znovu narazíte, zjistíte, že dýka byla velmi oslabena poté, co společně s ostatními Artefakty absorbovala Sargerasovu nákazu v Silithu. Vy ji budete muset nakrmit esencí několika nag, abyste obnovili její energii. Xal'atath vás následně pošle sesbírat tři mocné artefakty, které údajně chtějí využít služebníci N'Zotha, aby mohli snadno rozdrtit všechny své nepřátele. Vychytralá Xal'atath prý tento plán odhalila a chce, aby artefakty raději připadly vám a jí, abyste je mohli použít pro své účely.

Xal'atath v průběhu této questové linky rovněž získá humanoidní podobu.

Jakmile získáte všechny tři artefakty, Xal'atath vás vyšle do Precipice of Oblivion ve Stormsong Valley, abyste provedli rituál, po kterém byste měli zamířit právě do raidu Crucible of Storms. Zde umístíte získané artefakty a přehraje se vám následující cinematic:

 

 

Xal'atath má s N'Zothem vlastní dohodu a předhodila vás probouzejícímu se Starému bohu na milost a nemilost. Šokující.

V cinematicu zároveň dojde na některé připomínky, nad nimiž se kdysi hojně spekulovalo – Xal'atath vás například nazve "pochodní, která osvětlí cestu", což je jasný odkaz na "five torches to light our path" z šepotu Il'gynotha v Legion. Sice tu teď trochu nesedí ta čísla (vy jako hráč máte být ona pochodeň, zatímco kdysi se spekulovalo, že oněch pět pochodní jsou Pilíře stvoření – Pillars of Creation), ale pointa je zcela zřejmá: vy, hráč, nějakým nedopatřením otevřete cestu N'Zothovi.

 

Po skončení cinematicu každopádně dostanete buff Gift of N'Zoth, který říká, že v N'Zothových očích (vážně? ve všech? to jsem poctěna) jste neobyčejní a zjevně s vámi má velké plány. Vy si poté budete moci vybrat, jestli se od tohoto "daru" chcete nechat očistit, či nikoli. Pokud se rozhodnete si ho ponechat, uvidíte i u ostatních hráčů, zda se rozhodli pro totéž. Naopak pokud se od něj očistíte, už nepoznáte, kteří hráči si dar ponechali. Takže svým způsobem nám ve hře vznikne tajná sekta uctívačů N'Zotha...

V databázi zároveň existuje item Gift of N'Zoth, který vám poskytne tuto fešnou čelenku.

Po odchodu z raidu jste tam pak vysláni znovu, abyste si zase přišli sesbírat ty artefakty, které jste právě přinesli nepříteli přímo pod nos.

 

V následujícím videu se můžete podívat na celou questovou linku s Xal'atath vedoucí do Crucible of Storms.

 

 

N'Zoth a Azshara

N'Zoth v cinematicu zároveň poukazuje na budoucí vývoj příběhu WoW. Říká, že "To, co se potopilo, znovu vystoupá na povrch." Mohl by tím odkazovat na patch 8.2, ve kterém se z mořských hlubin vynoří Nazjatar, sídlo královny Azshary. S Azsharou se v tomto patchi rovněž utkáme a nagská královna bude ve svém encounteru využívat N'Zothovu moc.

N'Zoth se však zároveň svěřuje, že "Vše, co spalo, se probudí." Tím by mohl mínit své vlastní potopené město, Ny'alothu. Je očekávatelné, že po Azshaře nás čeká zápolení právě s N'Zothem, takže nejde o nic překvapivého.

 

Reakce frakčních vůdců na Xal'atath a Crucible of Storms

Sylvanas je z Xal'atath nadšená, neboť podle jejího mínění by ji mohlo být možné využít pro získání výhody ve frakčním konfliktu. Zároveň označila Xal'atath jako "pochodeň, která nám osvítí cestu vpřed", takže možná nakonec opravdu bude dávat smysl oněch "pět pochodní" – vy jako hráč jste jedna, Xal'atath druhá, Sylvanas by možná mohla být třetí...? Na promo záznamech jsme ji koneckonců viděli třímat dýku v ruce a stále je tu nevyřešená otázka, kdo vlastně tehdy Vol'jinovi poradil, aby  vybral Sylvanas za novou náčelnici.

Umírající troll se domníval, že to byli trollští duchové loa, ale pravda bude asi jinde. Vol'jin se dokonce přišel osobně přeptat Krále lichů Bolvara, jestli to náhodou nebyl on (více zde). A ne, Král lichů to také nebyl. Moc možností nám nezbývá... A pro Staré bohy je našeptávání trademark. Pětice pochodní by tedy mohly být například osoby, s nimiž má N'Zoth velké plány a které mu mají umožnit chopit se moci nad Azerothem.

Co se týče Anduina, tak ten se obává dvou věcí – jednak že dýka umožní Sylvanas pokračovat ve válce, a dále že královna smrtonoška sešle na Azeroth ještě horší zmar:

 

"Je zřejmé, že Sylvanas nebojuje za Azeroth. Nebojuje dokonce ani za Hordu. Vede válku proti samotnému životu. Jsme tak blízko ukončení tohoto konfliktu a uzavření trvalého míru. Ale jestli Sylvanas odhalí nějakou novou zbraň, která jí umožní dále bojovat... Ne. Musíme odhalit, po čem jde... a zastavit jakékoli šílenství, které nad námi chce rozpoutat."

 

Co že to? Slyším někoho říkat "Garrosh a Y'Shaarj"? Ale Sylvanas nebude jako Garrosh, že, Blizzarde...?

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Praotectrekkie 19.03.2019 12:37

Přece se jako uctívač Starých bohů něčeho takového nezbavím!

Valohran 07.02.2019 20:13

Nechat si nějaký N'zothův fujtajbl? Ani za nic! Ale je super, že tam taková možnost je, tyhle lehce roleplay prvky pro mě rozhodně příběh příjemně oživují

Kaspo 07.02.2019 18:29

Bellatrix na úvod, ďakujem za pekný článok. Ani nevieš akú radosť si mi ním urobila, tajne som dúfal, že sa tu ukáže a moje prosby boli vypočuté.
Či je Sylvanas ako Garosh? Hmm, spýtajme sa Sylvanas. Ona sama hovorí, že je lepšie ako on. Ale áno, áno. Dark Lady má až príliš veľmi blízko ku Garoshovi, dúfajme, že Blizz. tematiku old gods využije naplno a spraví prekvapivý zvrat v príbehu, lebo priestor na to je.
Však ak uvážime, že o plánoch Sylvanas nevieme nič, lebo nikomu nedôveruje, je to skvelý priestor ako z príbehu vyťažiť maximum + spraviť z nej niečo viac ako len bezcitnú mrchu.

Petanurban 07.02.2019 17:03

Celkově by ten buff mohl opravdu fungovat jako buff a umožňovat jeho nositeli nějaké zvýhodnění, to by pak ale asi nikdo o Azeroth nezavadil ani pohledem...

kastroll 07.02.2019 15:50

Něco mi šeptá co udělat s tím "buffem". Souhlasím, nechám si ho.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet