Kniha o vývoji Vanilly na Kickstarteru

  wow diary    development    vývoj   

UPDATE

John hodlá kampaň brzy restartovat a přidat nás na seznam zemí,

kam bude knihu po zafinancování kampaně odesílat.

 

John Staats je jméno, které pravděpodobně uslyšíte poprvé v životě, pokud nehloubáte nějak více v vývojářském týmu. John je bývalý 3D designer, který se podílel na vývoji Vanilly a sám navrhl a vytvořil Temple of Ahn’Qiraj, Blackfathom Deeps, Blackwing Lair, Blackrock Mountain, Blackrock Depths, Booty Bay, Loch Modan Dam, Lower Blackrock Spire, Molten Core, Razorfen Downs, Razorfen Kraul, Scholomance, The Slag Pit, Upper Blackrock Spire, The Wailing Caverns a spolupracoval na Karazhanu a Warsong Gulchi. Když se na ten seznam díváte, je to nesmírně obdivuhodné číslo, zvlášť pokud víte, jak moc velké ty instance, města a stavby vlastně jsou.

Když John naběhl do WoW projektu, nevěděl o vývoji her prakticky vůbec nic a tak si ze všeho opisoval poznámky ať už se jednalo o nové informace, které se dozvěděl nebo vše, co se během vývoje dělo. A přesně tyto poznámky mu nyní pomohly k sestavení knihy o čtyřech letech celého vývoje Vanilly, kterou se hodlá vydat přes Kickstarter, pokud dosáhne 400.000$, což je v přepočtu 8.000.000 Kč. Důvod pro tuto částku je nejen proto, že anglicky mluvící trh je mnohem větší a bude zapotřebí mnoho výtisků, které navíc budou na kvalitním papíře a budou obsahovat mnoho přepisů a obrázků. John napsal, že samotný papír bude stát polovinu celého projektu a zbytek se rozdělí mezi tiskárnu, která knihu vytiskne, distribuci a něco půjde i jemu za napsání knihy. A pokud k tomu přičteme informace ze zákulisí, které se budeme moci dozvědět po mnoha letech od začátku vývoje WoW, cena je více než adekvátní.

Pokud vám nedělá problém číst knihy v angličtině a chtěli byste pomoci Johnovi dosáhnout potřebné částky, můžete tak učinit na jeho Kickstarteru. Nejméně můžete přispět 10$ a za 40$ získáte první edici knihy. Není zde bohužel možnost odeslání do Česka a na Slovensko, takže si budeme muset počkat, až se kniha objeví na Amazonu nebo třeba Book Depository. Za mě je to rozhodně zajímavý projekt a určitě Johnovi něco přihodím.

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Oisin 31.03.2018 17:44

Měl bych dotaz. Taky máte na Bnet launcheru možnost Alpha: World of Warcraft? Je to Vanilla? Jestli jo, oooooooomg.

Esperanta 31.03.2018 17:51

Ahoj, to znamená, že jsi dostal alphu Battle for Azeroth.

Oisin 31.03.2018 17:53

@Esperanta Jop. Děkuji. Jsem malinko zklamaný. Na chvíli jsem doufal ve Vanillu. Ale co, B4A taky ujde

Heakler 30.03.2018 17:21

A co na to Blizzard? Nejsou na tohle nějaká autorská práva nebo tak?

Esperanta 31.03.2018 16:45

Teď jsem s Johnem "mluvila" a říkal, že Blizz je s tím v pohodě, ale nesmí publikovat nic elektronicky s obrázkama, to může jen v tištěné podobě. V e-booku může jen text.

Heakler 31.03.2018 17:55

@Esperanta Aha, aha. Díky za odpověď

MasachzCz 30.03.2018 11:51

Vypadá zajímavě ..

Sarder 30.03.2018 11:14

Neviete či sa nechystá preklad?

Esperanta 30.03.2018 11:29

Jsem to chtěla napsat do článku ale počítala jsem s tím, že si lidi uvědomí, že se to zatím ani nevydalo, zatím to není ani na pultech a já se o tom dozvěděla až dneska, takže pochybuji, že se chystá překlad Mohu se zkusit zeptat Fantom Printu ale nevím, zda by se tohle prodávalo a vyplatilo se to překládat.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet