Krkounův deník - 12. kapitola

  Krkoun    Vanilla    classic   

Jak jsem si nekoupil mounta

Je zajímavé, že jakmile začnu dělat questy v méně navštěvované zemi, jde to všechno mnohem rychleji. Jako další cíl jsem si stanovil opuštěnou Desolaci. Cestou jsem však musel projít ze Stonetalon Mountains přes Charred Vale. Po Cataclysmu je toto údolí úplně mrtvé, ale dříve zde žily harpyje v obrovských koloniích. Pár jsem jich musel potrestat za to, že mě vyrušily z cesty.

00a8w7u8lf_15a3ff46fbd4cfed5b3be2f02514f30a827814d7_1556371626_4794.jpg

Původní Desolace je v podstatě nehostinná poušť, v jejímž středu se nachází místo, kam chodí staří kodo umřít. Na tento přírodní hřbitov dohlíží obyvatelé Taurenské pevnosti Ghost Walker Post. Dále se zde nachází, kromě Elfské a Trollí vesnice, také dva nesmiřitelné klany kentaurů Magram a Gelkis. Na začátku je reputace s oběma klany neutrální, ale plněním úkolů pro jeden klan začne reputace s nimi stoupat, zatímco reputace u druhého klanu začne klesat.

fbtuwjwuou_15a3ff46fbd4cfed5b3be2f02514f30a827814d7_1556371626_5218.jpg

V trollí vesnici Shadowpray Village jsem si nejprve označil lítáka a zakoupil důležitou knížku Expert Cookbook, ze které jsem se naučil rank Expert, který umožňuje dosáhnout v cookingu levelu 225. Dále jsem se u zdejšího trenéra naučil Artisan skining, který umožňuje dosáhnout ve skiningu maximálního levelu 300. Celkem jsem za oba trenéry utratil hříšných 5 goldů.

 

V Desolaci jsem také absolvoval několik potápěčských questů. Potápění je ve Vanille opravdu výzva. Říkal jsem si, že musím šetřit na mounta a tak jsem si kupoval jen ty nejnutnější věci a spelly. Lahvička na dýchání pod vodou mezi tyto věci nepatřila. Na jeden nádech vydržím asi minutu pod vodou. Pak rychle spamovat mezerník, abych se dostal co nejrychleji k hladině. Pokud mě přepadne nějaké monstrum, přednější je se nejprve nadechnout a pak bojovat. Někteří vodní živočichové, jako například Nagy, můžou prchajícího zastavit hozením sítě. To je zpravidla konec, protože po uvolnění již nestačím vystoupat k hladině a tradičně běžím ze hřbitova.

 

Nedaleko hřbitova kodů se nachází goblin, který umí pomocí přístroje Kodo Kombobulator udělat ze starých umírajících kodo mladé krotké jedince. Je třeba mu takových přivést 5. Tento quest je společný pro Hordu i pro Allianci, takže to vypadá zajímavě, když hráči z obou frakcí tahají ze hřbitova jedno kodo za druhým. Kupodivu se zde nenašel ani jeden záškodník, který by chtěl nějak potrápit hráče opačné frakce, který v potu tváře táhne ulovené a omlazené kodo. Také to možná bylo tím, že se zde pohybují horďáci s levelem 60, kteří hledají putujícího Rexxara, pro splnění části questové série do Blackrock Spire.

mmeu1utoe4_15a3ff46fbd4cfed5b3be2f02514f30a827814d7_1556371626_5612.jpg

Při plnění questu pro klan Gelkis mě v Magram Village dostal jeden paladin. Tak jsem mu to po doběhnutí ze hřbitova vrátil. Myslel si, že obelstí kentaury, když kolem nich proplave ve vodě. To byla zásadní chyba, protože než vylezl z vody, aby se na mě vrhnul, byl už mrtvý. A navíc se zrovna u jeho mrtvoly objevil znovu ten kentaur se dvěma hyenami, které jsem předtím o fous zabil, a už mi nezbyly síly se bránit paladinově útoku. To nemá šanci přežít, až se oživí, takže je od něj minimálně na čtvrt hodiny pokoj, pokud mu už rodiče nevypnou počítač.

 

V Desolaci jsem se relativně rychle dostal až za level 39 a to je pravý čas pro dlouhý výlet do kempu Kargath, který se nachází v Badlands. Vydal jsem se tedy z Hammerfallu, přes Wetlands, tunelama do Loch Modan a kolem jezera Loch do Badlands. Celou cestu si mě nikdo nevšiml, kromě poslední části v Badlands. Zde jsem se stal terčem skupinky "alíků", která nemilosrdně lovila každého probíhajícího horďáka. Nejdřív jsem nechápal, proč mě takhle důsledně napadají. Později mi konečně došlo, o co tu jde. Ve skalách podél cesty do kempu Kargath se občas objevují elementálové, ze kterých padá Elemental Earth, velmi potřebná a vzácná ingredience na výrobu různých věcí, která se prodává na aukci za 4 goldy. Když šli konečně "alíci" spát, tak jsem z těch elementálů získal 4 tyto esence a taky jsem se konečně probojoval k levelu 40.

xi5yei6t0u_15a3ff46fbd4cfed5b3be2f02514f30a827814d7_1556371626_603.jpg

Sláva, prodal jsem na aukci snad během 10 minut všechny 4 Elemental Earth, což mi vyneslo 16 goldů a moje konto se navýšilo na 58 goldů. To by mohlo na mounta stačit. Vrátil jsem se, se slavnostním pocitem, jako čerstvý level 40, do Bloodhoof Village, že zde utratím většinu peněz. Taurenské kodo stálo 9 goldů, ale trenér chtěl za první rank ježdění na mountech neskutečných 81 goldů. Cože? Kde na to všichni vzali? No nic, mám vylepšený Aspect of the Cheetah, takže neběhám úplně pomalu a budu s tím muset ještě nějakou dobu vydržet, než si dovolím osedlat kodo.

 

Pokud se vám Krkounův deník líbí, můžete sledovat autora na Facebooku.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Ctrl 20.05.2019 10:14

Hezké vyprávění :-) Uplně mi to zvyšuje to "vzrušení" z blížícího se classicu :-D

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet