Lenovo Y520: herní legionář s dominantní podsvícenou…

  Lenovo    Legion    Y520   

Lenovo dává do hromady novou legii herních notebooků, se kterými chce vybojovat přízeň hráčů. První dva kousky už vyrazily do boje a my vám představíme cenově dostupnější model z této dvojice – Lenovo Legion Y520.

O herních noteboocích se píše a určitě také bude psát hodně a často. Čím si zrovna Lenovo Legion Y520 zaslouží tvoji pozornost? Kromě renomované značky notebooků to bude bezesporu pevné šasi respektující přímé a nekompromisní linie řady Y. Víko s plastovým povrchem připomíná vzorem hadí kůži a najdeme na něm tři vystouplé linky. Vrchní část pak přechází do mírné špičky. Vně legionáře tvoje oči upoutají ještě dva žebrované 2W reproduktory s moderní technologií Dolby Atmos a široké měděné radiátory viditelné skrz zadní část.

wvtq8vg53ss7764_1490692624.jpg

Zlatý tedy spíše sytě červený hřeb se ukrývá pod kapotou. Dominantou notebooku je unikátní klávesnice s křiklavě červeným lemováním každého tlačítka, což nejen vypadá skvěle ale zároveň plní funkci lepší viditelnosti. Ta je dále podpořena podsvícením stejné barvy, které si můžete nastavit ve dvou úrovních intenzity nebo jej vypnout. Neméně zajímavým řešením je umístění numerického bloku nad směrové šipky, co umožnilo ponechat klávesnici dostatečně velkou i pro mohutnější ruce. Drobným nedostatkem však pro někoho může být chybějící malý enter, který Lenovo u numerické klávesnice vynechalo. Dnes již moc nevídaným prvkem je použití dvou fyzických tlačítek na touchpadu, které jistě potěší konzervativnější uživatele. Jisté znepokojení může vyvolat matný povrch okolí klávesnice, na kterém jsou viditelné otisky rukou.

sur26tt192j0p5h_1490692624.jpg

Nespornou výhodou notebooků Lenovo Legion Y520 s antireflexním IPS Full HD displejem je celá řada dostupných konfigurací. Ty se liší různou kombinací procesorů 7. generace Intel Kaby Lake a grafických karet NVIDIA GeForce GTX 1050. Hardwarovou výbavu dále doplní až 16 GB RAM, rychlé PCIe SSD úložiště i klasické SATA HDD disky.

Hráčům se bude hodit účinné chlazení včetně možnosti zvýšit otáčky díky funkci Extreme Cooling. Ukazuje se výhoda širokých měděných radiátorů účinně odvádějících teplo. Při vyšší zátěži se vyplatí zvýšit otáčky buďto jedním kliknutím nebo kombinací kláves. Vyšší teplota, která se mohla objevit na klávesnici, se v okamžiku ztrácí. Fajn bonus představuje i dodávaný software Lenovo Nerve Sense umožňující snadno nastavit chlazení, klávesnici či přetaktovat procesor nebo grafické jádro.

9s1qwr1lvh05ag8_1490692624.jpg

Lenovo Legion Y520 je důkazem toho, že výkon pro pořádnou herní akci se dá získat i bez přehnaného tlaku na high-endové komponenty a tím pádem i vysokou koncovou cenu. Pokud však tvoje požadavky přeci jen sahají o úroveň výše, neváhej se podívat na výkonnějšího bráchu Lenovo Legion Y720.

Kompletní přehled produktů najdeš na www.lenovo.cz

Tento článek je placenou reklamou

Jerryky
Jaroslav Kovář

Jerryky je autorem 327 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.