Multiplayerové hry v prohlížeči už nejsou jen instantní…

Tento článek je placenou reklamou. Flashové hry byly dlouho, zcela po zásluze, na okraji zájmu skutečných hráčů. Dnešní doba však přeje rychlé a nenáročné zábavě, kterou si člověk vychutná kdykoliv a kdekoliv. Stačí otevřít prohlížeč, jednou klinout a máte možnost se bavit stejně tak 5 minut, jako několik hodin. Jak je to ale s hloubkou herního zážitku? Co vlastně od prohlížečů můžeme chtít, a dokážou nám tyto hry nahradit plnohodnotnou pařbu na PC?

Převahu mají casual hry

Ačkoliv se browserové hry neustále zkvalitňují, největší zastoupení mají stále nenáročné hříčky. Pozor, i ty jsou však stále propracovanější a trávit s nimi čas už nemusí být, ani pro zatvrzelého PC hráče, bohapustou ztrátou času. Stále častěji se však objevují i hry, které se snaží lézt těm velkým titulům, které si kupujeme za velké peníze a instalujeme, aby na našem disku zabraly gigabajty prostoru, do zelí. O jaké hry jde? Dále v článku se podíváme na zub třeba Sherwood Dungeon, což je RPG hra pro více hráčů jako vyšitá, nebo třeba browserový Counter-Strike, který se tomu plnohodnotnému přibližuje, jak jen to jde. Celá řada her, například od Armor Games, nabízí desítky hodin zábavy a originální i propracované systémy, které třeba ani u desktopových her za velké peníze nenajdeme.
sherwood

Sherwood Dungeon

Nezvyklou cestou se vydal Sherwood Dungeon. Jde o MMORPG hru, která však svým zpracováním nezapírá své browserové kořeny, ať už nenáročnou grafikou, nebo naprosto jednoduchým ovládáním a herním systémem. Ano, v žádném ze svých aspektů nemůže konkurovat WoW, nebo kterémukoliv jinému velkému MMORPG, ale o to zde nejde. Právě ona maximální přístupnost dělá z Sherwood Dungeon takové lákadlo, kterému propadají miliony hráčů. Ve hře lze sbírat předměty, plnit úkoly, cestovat přes rozmanité úrovně, vraždit desítky monster a do určité míry i navazovat kontakty s dalšími hráči. Přesto ke hraní stačí internetový prohlížeč a pár kliknutí myši – ani registrovat se nemusíte, chcete-li se ve hře jen porozhlédnout. Navíc jsou herní servery centralizovány, takže i když Sherwood Dungeon vyzkoušíte na herním portálu Raketka.cz, budete vždy ve středu dění.
sherwood


Naposledy upravil/a Wrent 19.06.2013 v 10:46:12.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

14.06.2013 22:53

zkus jinej prohlizec

Pepsi11 14.06.2013 22:51

tyhle hry se stále zlepšujou ale ty PC taky...takže si myslím že tyhlety ty nebudou na PC nikdy mít

ofik 14.06.2013 22:37

Mne to nechce spustit :/stále problém s pluginom, skúsal som aj na inom kompe

milanko 14.06.2013 20:52

Ironicky som túto hru hrával získal tam maximálny level (30) a zabil všetkých bossov (10) a z každého spadol token a všetky keď som spojil mal som najlepší meč v hre (ouh yeah bitchies) a získal jediný získatelny titul (guardian) ak sa človek nudí ok ja ako wowkár som tú hru chcel prejsť ale je tam detská obťiažnosť pvp je uplne demetné (skusenosti z wowka?) lebo tie lami padali ako hrušky a k tomu samotné pve je nuda pretože bossovia su tiež slabý a žiadne taktiky.Príde mi to vtipné že sem dávate takýto pr článok ale neodsudzujem predsa len nechodí sem toľko ľudí aby sa všetko vyplatilo.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet