Pandemie se vymkla kontrole. Vědci debatují v Lordaeronu

  Arthas    Koronavirus    Nákaza   

Je to jenom několik měsíců, co svět postihla pandemie, která nese název COVID-19. Vlády většiny států přijaly přísná opatření omezující aktivity jejich občanů. I přesto se však nedaří pandemii zastavit. Jak statistiky uvádějí, počet nakažených stále přibývá a odborníci spolu s vědci z řad WHO dodávají, že to nejhorší má teprve přijít. Rozhodli se proto pro nevídaný krok. Podle generálního ředitele Světové zdravotnické organizace Tedrose Adhanoma Ghebreyesuse se totiž vodítko k ukončení celé pandemie nenalézá na Zemi, ale na Azerothu.

 

„Již jsme ve spojení s představiteli království Lordaeron, které v současné době znovu čelí situaci identické s tou naší," uvádí. Dodává také, že tamní král Terenas Menethil II. je ochoten poskytnout nezbytné ochranné pomůcky a humanitární pomoc národům Země. „Lordaeronská koruna je více než štědrá a slovy jejího představenstva mohu konstatovat, že lze očekávat první várku obilí a Světlem požehnaných respirátorů již tento měsíc. Mluvčí krále Terenase se zaručil, že respirátory a roušky vyrábí na odborných pracovištích, kam mají přístup pouze zaměstnanci výroby, kteří mají certifikaci v Tailoringu 80 a výše."

 

Našim redaktorům se podařilo připojit k delegaci WHO na Azeroth. Dle dostupných informací poskytnutých místními úřady se lordaeronským hygienikům daří nákazu jejich království zpomalovat. Výrazný pokles nakažených zaznamenala metropolitní města Brill, Hearthglen a údajné ohnisko tamní pandemie - Andorhal. Zprávy královské hygienické stanice Stříbrná Rouška však uvádí, že jediné město Stratholme čelí neobvyklému každodennímu nárůstu nakažených. Vedení města odmítlo celou situaci komentovat. 

 

Podle Stříbrné Roušky je potřeba nepanikařit a dodržovat hygienu, včetně všech vydaných královských opatření. Koruna údajně poslala speciálně vybavený tým proškolených hygieniků, aby celou záležitost vyřešili. S odvoláním na nejmenovaný zdroj celý tým uvedl, že příčinou růstu nakažených ve městě je nekompetentnost místního obyvatelstva dodržovat základní hygienické návyky. „Musíme vyčistit celé město," říká hlavní hygienik Arthas Menethil.

 

Celou situaci výrazně komplikují stížnosti provozovatelů tavern a dalších menších živností. Jejich obavy představují především právní vykrucování ze strany koruny ohledně slíbených přídavků zlatých mincí na zdravotní a sociální pojištění. Důsledky těchto případných nepokojů se nejspíše dotknou i černého trhu. Na takzvané pány koksu jsme bohužel nenarazili.

 

Místní obyvatelé však vidí blízkou budoucnost ještě černěji. Dle dostupných informací virus u některých z nich způsobuje blouznění a nereálné představy o tom, že jsou terčem telefonátů telemarketingu. „Volala mi temnota, ale zrovna jsem telefonoval, takže mě nezastihla," uvedl údajně místní lovec. 

 

Odborníci z lordaeronského královského dvora však tvrdí, že je již v testování potenciální lék. Vyloučili veškerá rizika spojená s opětovnou infekcí. „Možné vedlejší účinky jsou sucho v ústech, nevolnost, zvracení, zadržování vody, bolestivé svědění konečníku, halucinace, slabomyslnost, psychóza, bezvědomí, smrt a zápach z úst. Před použitím se poraďte se svým lékařem," uvedl předseda královského výboru Frymula. 

 

Světová zdravotnická organizace dodala, že Lordaeron se v současnosti jeví jako schopný a vstřícný partner, tudíž dlouhodobou spolupráci nelze vyloučit. 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

cerberos 02.04.2020 22:02

jsem se musel u toho smát ,to znamená ,že vlastně by Arthas měl za Stratholme dostat metal a být příkladem a vzorem v naší době ))) lol

Hromovapest 02.04.2020 00:43

Trapný. Jestli to mělo pobavit.Tak vůbec.

WitekCZ 02.04.2020 13:56

Děkujeme za zpětnou vazbu, ale bohužel není možné se trefit do vkusu všech.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Bellatrix 02.04.2020 14:07

Naštěstí jsi v menšině

Šéfredaktor WoWfan.cz

Zullis 02.04.2020 15:05

@Bellatrix O té menšině je to diskutabilní. Pokud někdo delší dobu sleduje články a komentáře k ním, tak si snad dovedl taky všimnout že kdo napíše něco co je proti článku nebo někomu z členů wowfanu a jeho vyjadření v komentářích tak záhadně jde jeho komentář do dislike. Z toho se dá usuzovat že jako komunita se spolu podržíte. I když Hromovapest má někdy hloupé komentování, tak občas něco napíše trefně. Osobně taky po přečtení článku jsem si říkal co je to za nesmysl sepsaný i přes to, že jde o april. A vlastně jsem ho ani nedočetl do konce. Poslední čas celkově už tenhle web není moc na úrovni na to že jde o oficiál CZ WoW fan stránku. Schází mu nějaké oživení a víc informací okolo WoW, třeba o takových probíhajících eventech už v podstatě nikdo neinformuje. Stačilo by vytvořit aspoň malou automatickou web appku kde by podle datumu se ukazovalo co od kdy do kdy probíhá a co je vždy odměnou. A taky možná by nebylo od věci udělat nějakou rubriku např. ''Novinky ve zkratce'' kde by cokoliv nového okolo jakéhokoliv dění WoW se tam mihlo aspoň zkráceně, aby mělo smysl to tu víc navštěvovat a nemusel člověk na zahraniční weby zjišťovat co je nového.

Bellatrix 02.04.2020 18:00

@Zullis O té menšině jsem mluvila na základě toho, že mnohem víc lidí komentuje na Facebooku než na webu, a když dám dohromadě reakce z webu i Facebooku, vyjde mi, že to mělo ohlas spíše dobrý. To, že to nepobaví každého, je samozřejmé.

Co se týče kvality či nekvality článků na WoWfanu, tak za sebe spíš vidím jako velké štěstí, že vůbec ještě někdo nějaké články píše.
Co se týče té automatické appky, co by ukazovala, co kdy probíhá, něco takového má pokud vím WoWhead. A my se nesnažíme být česká verze WoWheadu, takovouhle věc si i český/slovenský čtenář může najít právě na tom WoWheadu a i když neumí anglicky, názvy eventů a podobně si přečíst zvládne. Čili pro něco takového podle mě není potřeba česká mutace.

Za rubriku typu "Novinky ve zkratce" bych ale byla moc ráda, je to věc, která podle mě na webu chybí asi nejvíc. Kdysi jsme to tu měli, každý týden se sepisoval výtah toho, co se v daném týdnu ve WoW děje, ale dneska na to už nikdo nemá čas/chuť. Klidně bych nabrala redaktora jenom na to, aby opravdu poctivě každý týden sepisoval takový souhrn. Kdyby o to měl někdo zájem, budu moc ráda, když se mi ozve.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet