Q&A s Ionem Hazzikostasem z 19. července

  Q&A    Ion Hazzikostas    Battle for Azeroth   

Důležité body

  • Azerite armor je složitý a nebude tradeable. Vývojáři nechtěli, aby se hráči cítili, že ji musí nutně dávat někomu jinému.
  • Horda bude mít mnohem složitější příběh než se zdá. V příběhovém pozadí je hodně motivů k válce.
  • Zakotvení kamery se u většiny ras upravilo. Největší změnu můžete poznat u goblinů a gnomů.
  • Hati byl svázán s Artefaktem. Ale třeba ho v budoucnu ještě uvidíme.
  • Vývojáři chtějí změnit možnosti transmogování fist zbraní.
  • Legacy Loot Mode vám dá mnohem více lootu v obsahu, který už není relevantní. Jakmile přijde BfA, Legion sice Legacy Loot mode mít nebude ale pořád vám padnou dvě věci, pokud si bosse usolujete.

 

Proč nemůžu použít Mage Tower vzhled, když jsem je dokončil na jedné postavě?

Artifact forge je transmog specifický pro danou postavu. Jakmile však použijete další zbraň, transmog se stane přístupným i pro další charakter.

 

Dostanou Warlockové nové animace kouzel?

Vývojáři pokračují ve vylepšování animací kouzel celkově, ale to se zatím nemusí vztahovat na Warlocky. Chtějí se ale zaměřit na celkový pocit jaký máte z bojových kouzel.

 

Bonus pro random dungeony byl změněn na weekly bonus. Proč ten nerf?

Tohle je bug a zobrazuje se to nesprávně. Brzy bude opraven.

 

Legacy Loot byl nedávno změněn na "víc než 10 levelů" namísto "10 nebo více". Proč ta změna?

Pokud budete v BfA solovat Legion raidy, dostanete vždy minimálně 2 itemy za každého bosse a to i v personal lootu. Ale jakmile bude datadisk kompletně solovatelný, v tu chvíli přijde Legacy Mode.

 

Jaký je důvod, že Azerite Armor a Mythic raid mounti nebudou tradeable?

Mythic raid mounti budou tradeable tak jak je to teď. Ale co se týče Azerite Armoru, například leather shoulder vypadá pro Druida, Rogue i Monka stejně ale má rozdílné Azerite Traity. Vývojáři nechtěli, aby se hráči cítili pod tlakem z toho, že by museli dát kus zbroje, kterou chtějí, někomu jinému.

 

Jaké změny byly učiněny, aby se na nejvyšším levelu dosáhlo vyšší variability?

Díky Artefaktům byla některá povolání slabá zatímco jiná naprosto vynikala. Některá povolání tedy budou mít více HP, aby se vše vyvážilo.

 

Bude M+ sezóna trvat do dalšího většího patche nebo uvidíme nějaké nové affixy později?

Nová Mythic+ sezóna, Raid Tier a PvP sezóna budou začínat vždy ve stejný čas.

 

Vývoj povolání se má více řešit až po vydání datadisku. Kdy to bude?

Vývoj povolání stále probíhá ale okno pro hlavní změny se už pomalu uzavírá. Stále dělají nějaké úpravy 110. levelu ale spíše se zaměřují na 120. Nové talenty pravděpodobně uvidíme 8.1 nebo později.

 

Někteří hráči Hordy mají jen malý důvod nesnášet Alianci nebo být hrdí na to, že jsou u Hordy. Je tohle pouze první fáze?

Vývojáři nemohou říci více kvůli spoilerům. Je tu hodně věcí, které budou teprve odhaleny, ale srdce Hordy ještě stále bije. U obou frakcí postupně odhalíme další motivy k válce.

 

Máte nějaké řešení, jak nedělat stat squish během každého datadisku?

Vývojáři s pořádným řešením ještě nepřišli, pravděpodobně to bude něco s bojovým systémem, ale progress je ve hře hodně důležitý, takže se bez zvyšování statů nejde úplně obejít.

 

Uvidíme opravu stat squishe ve starém obsahu?

Bude to chvilku trvat ale opraví to.

 

Jaké mají vývojáři pocity ohledně stat squishe?

Stále nad tím diskutují. Pokud byste se jednoho dne přihlásili do hry a zjistili, že jste level 70, cítili byste nějakou ztrátu?

 

Byla změna ukotvení kamery u charakterů úmyslná změna?

Změna byla učiněna hlavně u nižších ras jako jsou gnomové a goblini.

 

Budeme schopni se s Hati rozloučit jako Hunteři?

Vývojáři rozumí poutu mezi Hati a Huntery. Hati je spjat s Artefaktem, zatím ještě není nic oznámeno ale třeba to ještě nebude jeho konec.

 

Budeme moci použít Artefakt fishing pole v BfA?

Nebyl použit k vysátí energie ze Sargerasova meče. A stále bude spjat s Legion Fishingem.

 

Když je Artefakt použit pro transmog, Artifact vzhled se objeví na obou rukách. Bylo to zamýšleno?

Prozatím ano, ale jsou tu nějaké technické problémy u povolání jako třeba feral druidi, kteří nemohou mít dual-wield u dýk. Ale chtějí vylepšit celkovou customizaci.

 

Proč jsou Feral a Guardian artefakt skiny svázány s transmogem místo toho aby byly oddělené?

Přesně takhle byly Artefakty postavené. Kosmetické změny byly svázány s Artefaktem. Ale vývojáři to pravděpodobně v budoucnu změní. A možná tu bude víc cat/bear vzhledů.

 

Můžeme v budoucnu očekávat nějaké změny transmog možností?

Rozhodně chtějí vylepšit možnosti transmogování Fist zbraní a k nim melee animace. 

 

Uvidíme více různých Azerite Traitů, když už tedy ztrácíme Legendárky, set bonusy a Artefakty?

Rozhodně, Ion udal jako příklad trait, který vás jako rogue odměňuje za vícenásobný Rupture. Když podobných traitů budete mít víc, budou se rovnat legendárkám. Sice to teď vypadá, že chybí spousta obsahu, ale za pár týdnů přijde Azerite systém a vše se vyváží.

 

Plánují se nějaká vylepšení povolání v BfA a dále?

Ion si myslí, že Azerite Traity endgame hodně vylepší a spousta povolání se tak stane zajímavějšími. Nechtěli toho přidávat až moc, aby se hráči necítili příliš přehlcení.

 

The Mage Tower challenge v Legionu byly super. Bude něco podobného v BfA?

Vývojáři tohle rozhodně nechtějí položit k ledu, takže je jen otázkou času, kdy se něco podobného objeví. Jen musí vychytat správný čas a přiležitost.

 

Osobně se mi už pár Q&A zdá, že se mnohé otázky opakují a fanoušci nepokládají žádné relevantní otázky a nic nového se v podstatě nedozvídáme. Jak jste na tom vy? Na co byste se Iona zeptali, pokud byste měli možnost?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Cracky 25.07.2018 10:03

Mě by zajímalo jestli plánují ACC-Wide reputačky. Hledal jsem na googlu, ale nikde offic info. Osobně hraju už paladina několik let a rád bych prostě změnil postavu, ale při pohledu na to, když kouknu repky, že tam nic nemám mě jen utvrdí v tom, že nic nové hrát nejdu

Hromovapest 23.07.2018 19:41

Mě vadí jak holinka zmrvil pvp.Jinak nic. :-)

Kaspo 22.07.2018 20:25

Ono je pravda, že otázky sú približne stále rovnaké a nič nové sa nedozvieme, ale tak mohli by viac ozrejmiť, prečo nespravili niečo ako guild loot.
A popravde som veľmi sklamaný, že Azerite armor nepôjde tradovať. Lebo nie každý armor je vhodný pre danú class. Je to akoby som nemol tradovať napr. relic v Legion. Padne mi relic so zlým traitom, ktorý by ale mohol sedieť niekomu inému, ale nie. Nemôžem to dať nikomu. Tak aspoň budem mať šuter na ench. -_-

FIFAV 22.07.2018 21:49

No v kombinaci s povinným personal lootem, bude ta nemožnost tradování azerite itemů docela smrtící... Fakt wp smazat master lootera pro guildy. A celkově je to zatím hodně nedoladěný, specy až na vyjímky okleštěny o zábavné, zajímavé ability... Docela velký zklamání ten prepatach.

Esperanta 23.07.2018 11:56

Jako já na to kolikrát koukám a říkám si jestli má smysl něco takovýho překládat. Protože už asi dva měsíce nic nového a ty otázky jsou fakt na palici. 50 % otázek už bylo řečeno před tím.

Kaspo 23.07.2018 17:50

Mám pocit, akoby si tie otázky sami vyberali a vyhýbali sa ozaj zaujímavým otázkam.

Esperanta 23.07.2018 19:46

@Kaspo Nejsi sám. Já kolikrát bojuju s tím to překládat, protože přeložím 80 % a říkám si: "A teď něco zajímavého, prosím." A kolikrát ty odpovědi nedávají vůbec žádný smysl a je to taková nezajímavá kaše, takže to z pěti vět zredukuju do dvou, protože zbytek není potřeba.

Kaspo 24.07.2018 21:38

@Esperanta napriek tomu, ďakujeme za tvoju snahu. Si super

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet