Raritní záběry z vývoje World of Warcraft

  vanilla    vývoj    video   

Historie World of Warcraft se oficiálně datuje do roku 2001, kdy byla hra na European Computer Trade Show oficiálně ohlášena, byť je nad slunce jasné, že vývoj probíhal už před tím. Do vydání uběhly tři roky, ale existuje jen velmi málo záběrů ze hry z období mezi roky 2001 – 2004. Když zapátráte, narazíte na screenshoty a na pár videozáběrů.

 

 

 

Jak plynul čas, vyvíjel se i World of Warcraft. Redditor GXTTERRA sdílel na Redditu unikátní záběry právě z mezidobí, kdy se o vývoji sice vědělo, ale ukázky chyběly. Záběry podle hluku pochází z prezentace hry (odborné) veřejnosti. Za zmínku stojí, že efekty kouzel na tu dobu vypadaly fantasticky, ale do konečné hry se nedostaly. Důvod je zcela nasnadě – hráči tehdy neměli tak výkonné stroje jako vývojáři, a tak muselo přijít na řadu osekávání detailů.

Rare Gameplay Demo from 2002 from r/wow

 

World of Warcraft Alpha Gameplay 2003 from r/wow

Další zajímavou kompilací je hodinu a půl dlouhé video od serveru JudgeHype, které nejpíš pochází ze stejné prezentace.

 

 

Doporučujeme zhlédnout i tuto kompilaci, která mapuje vývoj od raných počátků po dnešní dobu.

 

 

Na Youtube jsou k nalezení i videa alpha verzí, jež pochází z různých "pofidérních" zdrojů.

 

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Cecil 08.11.2020 16:58

Legendu Řezníka nazvat pofidérním zdrojem... Okay. Přitom pokud si dobře pamatuju, před několika lety tu s ním byl i rozhovor.

WitekCZ 08.11.2020 19:14

Měly tam být uvozovky. Nyní je to napraveno. Řezníka velice respektuji, zmiňujeme ho pravidelně, ale je pravda, že, to co dělá je minimálně v šedé zóně.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Rreezznniikk 15.12.2020 18:36

To je v pořádku :-) Já jsem už nějakou dobu "zakázaný člověk" jak v herním světě tak ve světě reálném za mé "závadné" názory, které současní ideologové potlačují. Vždyť i na YT mám silent ban. Btw trvalo mi asi 5 let vytěžit všechno z vývojových verzí WoW, dát to do kontextu a rozluštit jejich tajemství, které je někdy více než jen raritní - vše je na mojí wiki - ale čerpat z ní je jako čerpat z "pofidérních" zdrojů což já podle dnešních progresivních kritérií jsem :-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet