Recenze GAMDIAS Erebos

Společnost GAMDIAS si jednou řekla, proč nevyrobit myšku, jejíž design by vyhovoval co možná nejširšímu spektru "Casual hráčů". Na trh tedy uvedla myšku jménem Erebos. Ano, jak vám 6. smysl napovídá, jde opět o jméno jedné z mythických bytostí. Erebos, jeden z mythických bohů, označován jako "bůh temnoty", či samotná tma, je příznačné jméno pro tento model. Kdybych měl najít společné vlastnosti, které se vážou k tomuto jménu, řekl bych to takto: Uchycení bočních opěrek, a jejich výměna, je stejně tajemné, jako samo jméno. Dále bych ocenil i celkový tvar, kterým se myšák bude řadit mezi střední rozměry. Nemusíte tak mít strach, že by při cestování zabrala zbytečně moc místa.

Herní zážitek a technické parametry

Protože tyto dva atributy jdou spolu ruku v ruce, začněme tedy pěkně od rozbalení. Po rozbalení krabičky zde najdete, krom nálepky a návodu, také 3 páry opěrek, které se k myši připevní prostřednictvím malých magnetů, dají se pohodlně odejmout, ale nemusíte se bát, že by klouzaly dolů. Jako přidržení také slouží tvar, který je směrem k myši stejný, nicméně směrem od myšky se už pak každý nástavec liší (vždy se se jedná o dvě plastové opěrky). Tlačítka (na každé straně dvě navíc) jsou v stříbrné barvě, a celkem pohodlně umístěné, nechytnete tedy křeč, když se je budete snažit zuřivě mačkat. DPI tlačítko je pak nad kolečkem, které je tam, kde má být. Co se týče rozsahu citlivosti, je možné nastavit od 200-8200 DPI.
Tauren revamp Tauren revamp
Herní vlastnosti jsou vyrovnané, myška má nastavitelné závaží, a laserový senzor. Dobré je také zmínit HERA software, díky kterému je možno přizpůsobit například svítivost barev, DPI, či celkové podsvícení.

Zpracování

Jak je vidět z obrázku výše, myška nijak nevybočuje z dnešního trendu oblých tvarů, přeci jen ale má své kouzlo, díky funkci přídavných opěrek pro prsty. Níže je pak znázorněna celá výbava, která je již v balení. Co se týče materiálu, myška je z plastu, a závaží kovová. Kabel je pak oplétaný, je tedy méně náchylný na zkroucení. V rámci životnosti tu pak máme garanci 10 milionu kliknutí, což rozhodně není málo. Software HERA tento počet zaznamenává, tudíž nemusíte mít obavy, že to je jen smyšlené číslo. Samozřejmostí jsou pak 2 roky, které udává zákon.
Tauren revamp Tauren revamp
Zajímavostí také může být povrch, který je konstruován tak, aby se na něm nedržela mastnota, či pot. Tedy v praxi to pro vás znamená, že myšku nebudete muset tak často čistit. V neposlední řadě vám dobře přilne k ruce, a nebudete se cítit, že máte v pod dlaní kámen. Design bych trochu přirovnal k jejímu dražšímu bráškovi, GAMDIAS ZEUS, ale jen s velmi střízlivým odhadem. Zde je to myšleno z proporčního hlediska, a také šíře myšky.

Závěr:

Pro dnešek by to stačilo, mohli jste vidět výhody, který tento model skýtá, a na druhou stranu je i zřejmé, co myšce chybí. Z mého pohledu by to bylo například pár tlačítek navíc. Čtyři jsou fajn, ale 8 ještě lepší. Co bych pochválil, je solidní konstrukce, a především pak nastavení prostřednictvím software. Kdybych hodnotil jako ve škole, dám známku 1/2. Ne proto, že by to byl špatný kus, ale možná pro hráče, kteří jsou zvyklí na více programovatelných tlačítek, to může být limitující. Obzvlášť pak ve World of Warcraft. Na druhou stranu, a to je dobré zmínit právě zde, je to hlodavec, který je cenově dostupný i pro méně movitější hráče, kteří chtějí kvalitu, ale ne na úkor jména značky. V konkrétních číslech se pak pohybujeme někde okolo 900 Kč. Do CSS, či League of Legends, bych ji bral hned.

Slova díků:

Za zapůjčení bych chtěl poděkovat českému zastoupení společnosti GAMDIAS, které nám umožnilo podrobit myšku dlouhodobému testu.
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet