Sargeras, povídka Železné Hory

Dnes jsem napsal dalšího hrdinu, samotného vládce Plamené Legie. Samozřejmě je řeč o Sargerasovi, jehož duch se nyní nachází kdovíkde v Spletitém Podsvětí.

Sargeras býval jedním z nejsilnějších Titánů, byl mezi nimi vybrán jako šampión, který má za úkol bránit světy, které Titáni vytvořili před všemožnými hrozbami. On nejdříve svůj úkol statečně plnil, ale když musel zabíjet denně statísíce démonů a dalších stvůr, začal pomalu upadat do jakési deprese a přestával ostatním Titánům věřit a pochyboval, že jeho úkol je ten správný. Brzy se tedy vzdal svého Titánství a uprchl. Obranu stvořených světů tedy přenechal na jejich obyvatele. Sargeras brzy narazil na skupinu démonů, kteří si říkali Nathrezim, a už se jim podařilo obsadit několik světů a otočit je ke stínu. Sargeras, který stále ještě nebyl tolik zkažený je porazil a jako osatní démony je uzavřel do Spletitého Podsvětí. Jenže jeho šílenství se časem prohlubovalo a brzy v něm už nezůstala ani špetka Titána. Namluvil si, že udělá pro vesmír to nejlepší, když ho zničí. Tisíce let se toulal po Spletitém Podsvětí a osvobozoval při tom démony, které tam uzavřel a budoval si z nich obrovskou armádu. Stále však neměl žádné inteligentní velitele. Ty nalezl na planetě Argus, kde žili inteligentní magické bytosti Eredarové. Sargeras si vybral tři šampiony.

A jako druhou věc tu mám povídku, kterou sepsal Martin Cahel, a která nese název Železné Hory.

Údolí Železných hor byla zaplavena mlhou. Pouze vrcholky horských masivů se tyčily nad tuto kaši. Alhak přiložil měch s vodou k ústům a mohutně se napil. Výstup po schodech do výše dvouset stop na vrchol brány ho velmi zmohl. Nemohl popadnout dech. V dálce jen viděl světla. Mnoho světel. Pochodně armády skřetů ,která se chystá napadnout Železnou bránu.
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet