Steamwheedle Cartel

Základní info



Steamwheedle Cartel je největším a nejúspěšnějším gobliním sdružením. A to hlavně díky tomu, že je již od svého vzniku neutrální a poskytuje své služby Hordě i Alianci. Pouze během Druhé Války se Steamwheedle Cartel jako jediný gobliní spolek přidal na stranu Hordy, ale později si jeho vůdce Steamwheedle, po kterém je tento kartel pojmenovaný, uvědomil svoji chybu a Hordu opustil. A i přesto, že po Cataclysmu se někteří goblini přidávají k Hordě, zůstává Steamwheedle Cartel stále neutrální.
Díky neutralitě můžeme najít základny Steamwheedle Cartelu po celém Azerothu. Mezi nejvýznamnější patří:

Gadgetzan

Gadgetzan je hlavním městem Steamwheedle Cartelu a sídlem jeho nejlepších inženýrů, alchymistů a obchodníků. Nachází se ve vyprahlé Tanariské poušti , kde poskytuje jediné útočiště před místními divokými živočichy i před spalujícím sluncem. I když jsou goblini vůči všem neutrální, přesto si v této téměř liduprázdné krajině našli nepřátele. Jedná se o bandity, vedené Caliphem Scorpidstingem, kteří obsadili gobliní věže na získávání podpovrchové vody. Dalším nebezpečím jsou piráti, vedení Andrém Firebeardem, ohrožující přístav Steamwheedle Port, nacházející se východně od Gadgetzanu. Goblini proto vypisují velké odměny za zabité bandity, piráty a jejich vůdce.

Ratchet

Ratchet je dalším městem Steamwheedle Cartelu, nacházejícím se na Kalimdoru. Je to největší kalimdorský přístav a proto je zde pořád rušno. Denně se zde vykládá zboží přicházející z Booty Bay a dalších gobliních přístavů. Bohatství přístavu láká mnohé piráty, kteří se usadili jižně od Ratchetu a odtud přepadávají lodě a kradou cenné zboží.
Přestože se nachází v srdci území Hordy, poskytuje Ratchet své služby i hráčům Aliance. Právě proto se Ratchet často stává základnou pro alianční útoky na nedaleké orkské město Crossroads. Na druhou stranu goblini z Ratchetu, pod vedením Gazlowa, pomáhali při stavbě Orgrimmaru a dodnes spolupracují raději s Hordou než s Aliancí. To vše trochu špiní neutrální status Ratchetu. I přesto však na město ještě nikdo nezaútočil a Aliance a Horda se zde denně potkávají bez jakýchkoli konfliktů.

Booty Bay

Booty Bay je největším gobliním městem na území Eastern Kingdoms. Nachází se ve Stranglethorn Vale na nejjižnějším cípu tohoto území. Budovy obklopují průzračně modrou lagunu, která je domovem mnoha druhů ryb. Občas sem zabloudí i nějaký žralok, kterého se okamžitě snaží každý goblin chytit, aby si ho mohl jako trofej pověsit ve svém domě.Největší takovou trofejí je žralok, který zdobí místní proslavený hostinec U slaného námořníka.
Místní goblini vedení Baronem Revilgazem těží ze spojenectví s členy organizace Blackwater Raiders. Tito obchodníci a piráti pomáhají zbavit gobliny od svých hlavních nepřátel, Bloodsailských bukanýrů, kteří plánují útoky na Booty Bay. Rovněž vysílají expedice, které hledají starodavné poklady. Jedna taková expedice se vydala do zátoky Faldir's Cove v Arathi Highlands. Našla sice potopenou loď plnou elfích drahokamů, ovšem posádka byla napadena nagy a odříznuta od jakéhokoliv úniku na širé moře. O jejím dalším osudu již nikdo v Booty Bay neví.

Everlook

Everlook se nachází v nehostinné oblasti Winterspringu. Je to poslední město před dosáhnutím úpatí hory Hyjal. Proto se zde zastavuje mnoho pocestných, kteří putují ke Stromu Světa. Bohužel dnes je cesta na horu Hyjal zahrazena démony a členy klanu Twilight's Hammer a proto se Everlook zaměřil na výdělek z těžby thoria a stříbra. Zásoby kovů přilákaly do města i různé kováře a to hlavně z Thorium Brotherhood. Proto zde také najdete questy, za jejichž odměnu získáte zajímavé kovářské plány (například Plans: Dawn's Edge ).

S těmito čtyřmi městy můžete získávat reputaci. Nejrychleji jí získáte zabíjením banditů a pirátů a dělaním opakovatelných questů u Zorbina Fandazzle a Knota Thimblejacka. Reputace je důležitá pro získání titulu The Insane, který vede k získání Feat of Strength Insane in the Membrane .

Mezi další základny Steamwheedle Cartelu patří Mudsprocket v Dustwallow Marsh a Steamwheedle Port v Tanarisu. A sídlo Steamwheedle Cartelu samozřejmě najdeme i v největším gobliním městě, Undermine.

Naposledy upravil/a Wrent 27.09.2011 v 12:19:21.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

grourse 13.06.2023 11:49

The quintessential of edematous conditions is heart failure HF, where the inefficiency of the heart s pumping ability results in <a href=http://prilig.monster>buy priligy usa</a> 99 on the Nasdaq onTuesday

freetry 08.05.2023 21:05

Shapeless shoestrings dangling from a pair of rotten apple shoulders <a href=https://cialiss.sbs>where to buy cialis</a> Our findings that Schwann cell ablation does not affect ABR or DPOAE thresholds are consistent with rare reports of hearing threshold elevations in GBS patients 63, 64

Deathkroman 13.08.2014 00:01

Kirin Tor k Alianci?V tom případě Steamwheedle cartel k Hordě!

Kriegel 01.01.2010 18:11

U Ratchetu a Everlooku by mohly být taky nějaké obrázky...

Sir Finley Mrrgglton 31.12.2009 16:18

članek se povedl az na nejake mensi nepresnosti a dozvedel sem se i neco noveho jen tak dal

Mordecay 31.12.2009 13:17

Pekny clanok. Este by sa mohol spomenut Area 52 v Netehrstorme. Tam maju gobliny tiez neutralne mesto .

Mordecay 31.12.2009 13:16

To Kriegel: jj je to mesto na ostrove Kezan

Kriegel 31.12.2009 12:58

http://www.wowwiki.com/Undermine potrebne vedet po anglicky

Kriegel 31.12.2009 12:56

O Undermine nic nevím, nebude to gobliní město v Cataclysmu?

Mordecay 31.12.2009 12:47

To Ahmad: neda

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet