Taktiky - Horridon

taktiky

taktiky



Počet hp bosse a addů

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ

Enrage Timer

Horridon dostane enrage, jakmile doba boje překročí 12. minutu.

Složení raidu



Obtížnost Tank Healer DPS
10-man 2 2-3 5-6
25-man 2 5-7 16-18

taktiky

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ
taktiky

Encounter proti Horridonovi je technicky dvoufázový boj, ale pro vysvětlení bude jednodušší, když si ho rozdělíme do 5 fází.

První až čtvrtá fáze jsou velice podobné. Během těchto fází budete bojovat s Horridonem a se čtyřmi různými kmeny trollů. Každý kmen vyběhne z jedné specifické brány.



Jednu minutu po otevření brány k vám seskočí Zandalari Dinomancer. Horridon poté zničí bránu, z které kmen trollů přibíhá a za krátkou dobu se otevře nová brána s jiným kmenem trollů. Po minutě boje s novým kmenem přijde další Zandalari Dinomancer. Celkem se tato mechanika zopakuje čtyřikrát.

Fáze Kmen trolů Brána
První
Farraki
Severozápadní
Druhá
Garubashi
Severovýchodní
Třetí
Drakkari
Jihovýchodní
Čtvrtá
Amani
Jihozápadní

Až uběhne minuta od zničení čtvrté brány, přichází pátá fáze. Během této fáze budete bojovat s Horridonem a War-God Jalakem. Jako prvního musíte zabít Jalaka.

taktiky

Horridon

Horridon dělá stejné věci po celou dobu boje. Celkem používá 3 ability:

  • dává silné poškození tankovi a na tanka aplikuje stackující se debuff, který zvýší damage taken další Triple Puncture o 10%. Tanci by se proto měli střídat.

  • udělí všem hráčům v kuželu 35 yardů před bossem a za bossem velké poškození.

  • použije Horridon k tomu, aby se dostal k náhodnému hráči. Až se k němu dostane, použije Double Swipe.

Po každém nárazu do brány dostane Horridon stackující se debuff , který mu navyšuje damage taken.

Střídání tanků

Výměna tanků by měla proběhnout na konci každé fáze, kdy se boss posunuje k další bráně. Tank s ním přeběhne do části místnosti s novou bránou a v tuto dobu si ho vezme tank, který bude mít za úkol tankovat bosse po celou další fázi.

Jak se vyhnout Double Swipe

Abyste se vyhnuli , pokuste se vždy stát na boku Horridona. Tato abilita má 2,5 sekundový část, takže každý má čas na to, aby se dostal z kuželovité oblasti před bossem a za bossem, kde tato abilita bude použita.

Double Swipe není moc problematický, ale během boje s trolly na něj nesmíte zapomenout.

Když následuje po (3,5 cast), máte dvě a půl sekundy na to, abyste se dostali do bezpečí. Hráč, na kterém je Charge, by se měl dostat do pozice, kdy Double Swipe bude co nejméně způsobovat problémy ostatním hráčům.

Kdy útočit na Horridona

Dokud nezabijete War-God Jalaka v páté fázi, Horridon není váš prioritní target. Horridonovi byste měli způsobovat damage v době, kdykoliv se v místnosti nenachází další addi - v době mezi fázemi.


Zandalari Dinomancer

Když se Zandalari Dinomancer objeví v boji, stává se vaším prioritním targetem a je potřeba ho rychle zničit.

Dinomancer se z počátku bude snažit healovat Horridona. Používá chanellovaný spel . Potřebujete ho přerušit, jinak Horridonovi přibývá 1% životů každou sekundou.

Na 50% života se Dinomancer přemění do . To zvýší jeho damage dealt o 50%, ale už dále nepoužívá Dino-Mending.

Orb of the Control

Když Dinomancer dosáhne 50% životů, odhodí Orb of Control. Kdo na tento orb klikne, přinutí Horridona vrazit do brány. Nebudou dále přicházet žádní trollové, jelikož brána bude zničená. Když Horridon narazí do brány, dostane stun po dobu 10 sekund a stack debuffu .

Po zničení brány máte 40 sekund ke zničení zbývajích addů. Až budou zničeni, můžete chvíli útočit na Horridona, kterého musíte přesunout k další bráně (nebo do středu místnosti, pokud následuje pátá fáze).


Přechody do dalších fází

Jakmile použijete Orb of the Control a Horridon zničí bránu, začne se odpočítávat 40 sekund do další fáze. Během této doby musíte udělat několik věcí:

  • zabijte zbylé addy
  • útočte na Horridona
  • postupně přesunujte Horridona k další bráně
  • tanci by se měli připravit na výměnu

Fáze jedna - Farraki

Během této fáze budete bojovat s Horridonem a Farraki trolly, kteří přichází ze severozápadní brány.

5 sekund po otevření brány k vám přiběhne 1 Sul'lithuz Stonegazer and 1 Farraki Skirmisher. Každých dvacet sekund poté přijde nová vlna těchto dvou addů.

20 sekund po otevření brány k vám seskočí 1 Farraki Wastewalker. Po dalších 20 sekundách se zde objeví další 2 Farraki Wastewalker trollové.

Bazilišci s názvem Sul'lithuz Stonegazer stunují jejich targety po dobu 10 sekund spellem . Stone Gaze může být interruptnut a stun může být dispellnutý.

Farraki Wastewalers mají dvě ability:

  • zacílí náhodného hráče. Hráč obdrží Fire damage a DoT, která mu udíli Fire damage každou sekundu po dobu 30 sekund. Odstranitelný magic debuff.

  • vytvoří písečnou past, která se postupně rozšiřuje a dává damage každému, kdo v ní stojí.

Na začátku boje vezme tank Horridona a přesune ho k severozápadní bráně, odkud budou přicházet Farraki trollové. Jakmile se začnou trollové objevovat, offtank je musí držet na jednom místě. Ulehčí to jejich likvidaci. Musíte se stále vyhýbat / a přerušovat Dinomancerův .

DPS priorita:
1. Zandalari Dinomancer
2. Sul'lithuz Stonegazer
3. Farraki Wastewalker
4. Farraki Skirmisher
5. Horridon

Fáze dvě - Garubashi

Během této fáze budete bojovat s Horridonem a Garubashi trolly, kteří přichází ze severovýchodní brány.

5 sekund po otevření brány k vám přiběhne 1 Garubashi Bloodlord. Každých dvacet sekund poté, přijde nový Garubashi Bloodlord.

20 sekund po otevření brány k vám seskočí 1 Garubashi Venom Priest. Po dalších 20 sekundách se zde objeví další 2 Garubashi Venom Priesti.

Garubashi Bloodlord zacílí náhodného hráče . Hráč obdrží poškození a DoT, která mu bude způsobovat škodu každou sekundu po dobu 15 sekund. Nedispellovatelný.

Garubashi Venom Priest má dvě ability:

  • udělí všem členům raidu Nature damage a umístí na ně DoT, která jim bude způsobovat poškození po dobu 60 sekund každé 3 vteřiny. Může být interruptnutý a DoT jde odstranit.
  • Garubashi Venom Priest občas vyvolá Venomous Effusions. Jedná se o addy, kteří mají ability:

, který je naprosto stejný jako u Garubashi Venom Priestů.

je jezírko jedu, které se objeví pod místem, kde se spawne Venomous Effusions. Každý hráč, který v něm stojí, obdrží poškození a snížení movement speed.



Jakmile se začnou objevovat trolové, offtank je musí držet na jednom místě. Ulehčí to jejich likvidaci. Musíte se stále vyhýbat / a přerušovat Dinomancerův .

DPS priorita:
1. Venomous Effusions
2. Zandalari Dinomancer
3. Garubashi Venom Priest
4. Garubashi Bloodlords
5. Horridon

Fáze tři - Drakkari

Během této fáze budete bojovat s Horridonem a Garubashi trolly, kteří přichází z jihovýchodní brány.

5 sekund po otevření brány k vám přiběhne 1 Risen Drakkari Champion a 1 Risen Drakkari Warrior. O 15 sekund déle přijde nový Risen Drakkari Champion. Každých dvacet sekund poté přijde nová vlna těchto addů.

20 sekund po otevření brány k vám seskočí 1 Drakkari Frozen Warlord a další dva ho budou následovat po dvaceti sekundách.

Risen Drakkari Champion a Risen Drakkari Warrior stálé útočí na náhodné hráče, na které používají debuff . Deadly Plague je disease spell, který může být odstraněný.

Drakari Frozen Warlords mají dvě ability:

  • udílí svémů targetu velký damage a snižuje jeho healing received o 50% po dobu 8 sekund.

  • Drakkari Frozen Warlord občas vyvolá Frozen Orb. Pomalu se pohybující Frozen Orby udílí damage abilitou a přidávají sníženou movement speed všem hřáčům ve vzdálenosti 8 yardů.

Jakmile se začnou objevovat trollové, offtank je musí držet na jednom místě. Ulehčí to jejich likvidaci. Musíte se stále vyhýbat / a přerušovat Dinomancerův .

DPS priorita:
1. Zandalari Dinomancer
2. Drakkari Frozen Warlord
3. Risen Drakkari Warriors a Risen Drakkari Champions
4. Horridon

Fáze čtyři - Amani

Během této fáze budete bojovat s Horridonem a Amani trolly, kteří přichází z jihozápadní brány.

5 sekund po otevření brány přiběhne do boje 1 Amani'shi Protector and 1 Amani'shi Flame Caster. Každých 20 sekund se do boje přidá stejná vlna těchto dvou addů.

20 sekund od otevření brány do boje seskočí jeden Amani Warbear. Po dvaceti sekundách ho následují další dva.

Amani'shi Protectors používají meele útoky.
Amani'shi Flame Casters používají , který zasáhne náhodného hráče. Jedná se o přerušitelný spell.

Amani Warbears udílí poškození každému hráči, který před nimi stojí. Používají totiž abilitu . Když Amani Warbear zemře, seskočí z něho Amani'shi Beast Shaman, který používá tyto ability:

  • udílí poškození náhodnému hráči. Poškození přeskočí až na 3 další hráče, kteří jsou v okruhu 5 yardů kolem zasaženého cíle. Každým zasaženým hráčem se poškození zvyšuje o 50%.

  • je curse, která může postihnout každého člena raidu. Hex of Confusion dává 50% šanci, že se hráč splete a poškodí místo cíle sám sebe. Může být z hráče shozena.

  • Lightning Nova Totems jsou nehybné a nezničitelné totemy, které vytváří Amani'shi Beast Shamani. Tyto totemy vytváří poškození spellem , který zasáhne každého v oblasti 8 yardů od totemu. Toto poškození je udíleno každé dvě sekundy.

Jakmile se začnou objevovat trollové, offtank je musí držet na jednom místě. Ulehčí to jejich likvidaci. Musíte se stále vyhýbat / a přerušovat Dinomancerův .

DPS priorita:
1. Zandalari Dinomancer
2. Amani'shi Beast Shamans
3. Amani Warbears
4. Amani'shi Protectors a Amani'shi Flame Casters
4. Horridon

Fáze pět - War-God Jalak

V této fázi budete bojovat s Horridonem a War-God Jalakem uprostřed arény. Minutu poté, co se zničí poslední brána, do arény seskočí War-God Jalak.

Jalak používá , který udělí damage všem členům raidu a umístí na ně stackující se debuff, který zvyšuje poškození dalšího Bestial Cry o 25%.

Když Jalak zemře, Horridon dostane enrage. Útočí o 50% rychleji a má o 100% zvýšenou damage.

Nejdříve zabijte Jalaka, kterého bude mít na starost off-tank a poté zabijte Horridona. Raid potřebuje použít všechny DPS cooldowny na to, aby zabil Jalaka. V této části se také použije //. Poté vám jen zbývá zabít Horridona, který bude udělovat tankovi obrovskou damage. Použijte tedy single-target healing cooldowny.


Zdroj: http://www.icy-veins.com/

Naposledy upravil/a Sharz 26.03.2013 v 19:12:29.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Sharz

Sharz je autorem 12 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Ellendway 27.03.2013 14:39

cerberos
Sharzi..díky za články o taktikách bossů,doufám,že v tom nemíníš jednou skoncovat
V to doufám taky!

cerberos 27.03.2013 14:10

Sharzi..díky za články o taktikách bossů,doufám,že v tom nemíníš jednou skoncovat

Sharz 26.03.2013 18:21

Pokud naleznete v článku nějakou chybu, napište na naše fórum:http://forum.wowfan.cz/showthread.php?7131-Feedback-Throne-of-Thunder-taktiky

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet