Taktiky - Iron Qon

taktiky

taktiky

Obtížnost Ro'shak Quet'zal Dam'ren Iron Qon
10-man 144M 109M 98M 152M
25-man 327M 300M 240M 359M
LFR 185M 157M 141M 215M

Obtížnost Tank Healer DPS
10-man 2 2-3 5-6
25-man 2 5-7 16-18

Enrage Timer

Boj má dvanácti minutový hard enrage timer, který způsobí zvýšené poškození bosse a způsobí velmi rychle wipe raidu. Během poslední fáze boje má Iron Qon soft enrage timer ve formě stackujícího se buffu, který zvýší jeho poškození.

Doporučené dps

Pokud má tank poloviční poškození jako DPS a hard enrage přichází po 12. minutě boje, doporučené dps je následující:

  • 10-man with 5 DPS: 116k DPS;
  • 10-man with 6 DPS: 100k DPS;
  • 25-man with 16 DPS: 106k DPS;
  • 25-man with 17 DPS: 100k DPS;
  • 25-man with 18 DPS: 94k DPS.

taktiky

Encounter se skládá celkem ze čtyř fází.

  • Během první fáze budete bojovat s Iron Qonem posazeném na Ro'shakovi.
  • V druhé fází bude Iron Qon sedět na Quet'zalovi.
  • Ve třetí fázi nasedne Iron Qon na Dam'rena, posledního ze tří Quilen mountů.
  • Během poslední fáze bojujete pouze s Iron Qonem.
  • První až třetí fáze trvá tak dlouho, dokud nezabijete příslušného Quilen mounta. Během těchto fází na Iron Qona nelze útočit. Pokud se přes první tři fáze dostanete, ve čtvrté Iron Qona konečně můžete zabít.

    Jako vždy každá fáze přináší jiné ability bosse. Je zde ale abilita , kterou boss používá v každé fázi. Uděluje poškození targetu Iron Qona a je důvodem k pravidelné výměně tanků.

    taktiky

    Normal

  • Heroic

  • Raid Finder

  • První fáze

    Ro'shak má Molten Energy bar, který se postupně naplňuje, nezávisle na chování raidu.

    způsobí, že Iron Qon hodí svou zbraň do oblasti, v které se nachází náhodný hráč a po dopadu se tato zbraň vznítí. Linie čar plných lávy vytrysknou z této zbraně v několika směrech a zůstanou na zemi po dlouhou dobu. Pokud v těchto čárách plných lávy stojíte, obdržíte DoT debuff, který vám udělí poškození každou sekundu.

    nastane, když se Ros'hakovi zcela naplní jeho Molten Energy bar. Bossovi se zvýší poškození o 50% a začne spamovat do raidu, dokud není jeho Molten Energy bar vyčerpaný.

    Molten Inferno uděluje všem hráčům střední Fire poškození. Použití této ability stojí Ros'haka 10 Molten Energy.

    je abilita, kterou Ro'shak používá na největší skupinu hráčů v okruhu 10 yardů. Abilita udělí Fire poškození, které se mezi tyto hráče rozdělí. Použití této ability stojí Ros'haka 30 Molten Energy. Hráči zasaženi touto abilitou získají také debuff .

    Scorched zvýší Fire damage taken o 30% po dobu 20 sekund.

    Pokud budete mít 3 hráče v 10-man, 5 hráčů v 25-man a LFR v okruhu 10 yardů u sebe, Ro'shak na ně bude používat . Toto zamezí naplnění Ros'hakova Molten Energy baru, takže boss nepoužije . Ro'shak vždy zasáhne skupinu s nejvíce hráči u sebe. Pokud tyto skupiny neexistují, Ro'shak nepoužije Unleashed Flame a bude po zaplnění jeho baru spamovat Molten Overload, který uděluje velké poškození celému raidu.

    Druhá fáze

    Poté co je Ros'hak zabit, Iron Qon nasedne na Quet'zala, dalšího Quilen šampiona.

    - Iron Qon hodí svou zbraň do oblasti, v které je náhodný hráč raidu. Z dopadlé zbraně vytrysknou do několika směrů blesky a na zemi zůstanou po dlouhou dobu. Kdo v těchto blescích stojí, obdrží velkou Nature Damage a získá debuff, který nic nezpůsobuje, ale stackuje se dalším vstupem do oblasti s blesky. Po třech stacích je hráč zastunován po dobu 20 sekund.

    je debuff, který je aplikován na náhodného hráče v raidu. Nad hráčem se objeví bouřkový mrak a hráč je zastunovaný po dobu 30 sekund. Hráč navíc absorbuje healing done. Tento bouřkový mrak uděluje kolem sebe poškození ostatním hráčům. Debuff není odstranitelný dispellem. Může ho odstranit náhodný hráč, který k hráči s debuffem přijde a klikne na bouřkový mrak nad ním, čímž ho také odstraní spolu ze stunem a dalšími efekty.

    Windstorm je abilita, kterou boss použije 2-3 ve druhé fázi. Iron Qon vyletí s mountem do vzduchu a všechny hráče v raidu přemístí doprostřed místnosti. Poté vyvolá několik tornád, která se pohybují kruhovým pohybem v blízkosti středu místnosti. Když se do tornáda dostanete, jste vyhozeni na pár sekund do vzduchu a nemůžete nic dělat. Hráči, kteří se nachází ve velkém kruhu tornád uprostřed místnosti, získají redukci jejich damage, healingu a absorb efektů o 80%. Windstorm trvá 20 sekund a některé tornáda zůstanou na zemi i po skončení této ability.

    Třetí fáze

    V této fázi se Iron Qon nachází na Dam'renovi.

    - Iron Qon hodí zbraň do oblasti náhodného hráče v raidu a po dopadu ze zbraně vytrysknou proudy ledu, které po velmi dlouhou dobu zůstanou na zemi. Když v nich stojíte, obdržíte poškození a také stack debuffu, který snižuje movement, melee, ranged, a casting speeds o 25%.

    je abilita, kterou Dam'ren chanelluje po dobu 10 sekund. Kolem Dam'rena se vytvoří dva štíty, každý na jedné straně jeho těla. Hráči, kteří na Dam'rena útočí v této oblasti, neudělají žádné poškození.

    je pasivní buff, který má Dam'ren na sobě po celou dobu třetí fáze. 10% poškození z útoků, které obdrží, je vráceno zpět hráčům, kteří toto poškození udělali.

    je debuff, který Dam'ren umístí na náhodného člena raidu. Debuff nezpůsobuje nic, ale když zmizí, udělí hráči Frost poškození.

    Čtvrtá fáze

    Až zabijete Dam'rena, zbývá už jenom samotný Iron Qon.

    je stakující se buff, který Iron Qon aplikuje sám na sebe každých 10 sekund. Každým stackem Iron Qon uděluje o 10% větší poškození.

    je abilita, kterou Iron Qon používá v pravidelných intervalech. Uděluje velké Physical poškození všem hráčům po dobu 7,5 sekundy.

    zapálí zbylé tornádo z druhé fáze, které nyní udílí Fire poškození všem hráčům v raidu až do konce boje.

    zmrazí zbylé tornádo z druhé fáze. Když s ním přijdete do kontaktu, obrdžíte stun a ztrácíte 5% životů každé dvě sekundy.

    taktiky

    Budu se zde věnovat pouze několika abilitám, které jsou komplikovanější.

    Unleashed Flame mechanika v první fázi

    Rozdělte raid na skupiny po 3 hráčích v 10-man, 5 v 25- man. Skupina 1 se postaví do určené oblasti a čeká, až na ni Ros'hak použije Unleashed Flame. Po několika zásazích touto abilitou se (nejvíce 3 zásahy) hráči ve skupině 1 rozmístí od sebe a na scénu nastoupí skupina 2. Jak jinak, Ros'hak svoje snažení zopakuje a tuto skupinu zasáhne stejnou abilitou. Doba, po kterou skupina zůstane u sebe, je stále stejná. Až první skupině spadne debuff Scorched, znovu se shromáždí. Nezapomínejte na ostatní ability

    Heroism/Bloodlust/Time Warp

    Tyto spelly použijte ve čtvrté fázi, kdy je budete potřebovat nejvíc.



    Naposledy upravil/a Sharz 27.05.2013 v 19:54:35.

    Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

    Sharz

    Sharz je autorem 12 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

    Diskuze

    Čaňa 31.05.2013 18:09

    super diky akorat si to pridejte do taktik

    Sharz 29.05.2013 15:35

    Důvod je prostý. Není čas. Současnému progressu guild by tohle pořadí vadit nemělo. Proto jsem se rozhodl dokončit 3 poslední bosse.

    Daniposuk 29.05.2013 13:05

    Je chválihodné, že někdo alespoň přeloží taktiku, ale už nějak nechápu proč se přeloží prvních 5.bossů a pak 10tý ? Když už to dělám tak snad všechny ne?

    Sharz 28.05.2013 22:22

    Jsou to jen překlady, ano.

    Mondel 28.05.2013 22:18

    A ten preklad ano ten je celkom dobrí

    Mondel 28.05.2013 22:18

    Len pre upresnenie to niesu vaše taktiky to sú len vaše preklady taktík.

    Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
    Přihlásit se
    nebo
    Zaregistrovat nový účet