Taktiky - Ji-Kun

taktiky

Lei Shen během svého života znetvořil mnoho bytostí. Některé jeho experimenty dopadly dobře, jiné se tak úplně nezdařily. Jeho neúspěšné výtvory byly shazovány do obrovské jámy. Pach rozkladu lákal mnoho mrchožroutů, včetně velkého Ji-Kuna. Nemilosrdný a mazaný, ničil každého, kdo se do jámy odvážil přijít a hodovat na jeho kořisti.

taktiky

Obtížnost Ji-Kun Young Egg of Ji-Kun Mature Egg of Ji-Kun Hatchlings Fledgelings Juveniles
10-man 244 M 1,2 M 1,5 M 1,2 M 1,2 M 1,9 M
25-man 732 M 1,2 M 2 M 1,2 M ? M ? M






Obtížnost Tank Healer Dps
10 – man 2 2-3 5-6
25 – man 2 5-7 16-18





taktiky

Normal

  • Heroic

  • Raid Finder

  • taktiky

    Jedná se o jednofázový encounter a kromě boje se samotným bossem se zde setkáte s několika rozlišnými addy, kteří se občas připojí do boje. Ji-Kun se po celou dobu boje bude nacházet na kruhové platformě. Kromě této platformy se v místnosti nachází 5 hnízd, které jsou níže než platforma s bossem. Také je zde 5 hnízd umístěných nad bossem. V každém hnízdě se nachází vejce, z kterých se líhnout rozlišné typy addů. Z dolních hnízd se budou líhnout addi s názvem Hatchlings. Pokud je nezabijete do určité doby, změní se na mnohem nebezpečnější Fledgelings. Jsou zde další vejce, nazývaná Mature Eggs of Ji-Kun. Tato vejce se nachází v horních hnízdech. Po určité době se z nich vylíhne silný add s názvem Juventiles. Někteří členové raidu se tedy musí vydat do horních a dolních hnízd, aby tyto vejce s addy ničili, zatímco ostatní hráči zůstávají na platformě s Ji-kunem.

    //pic/taktiky/jikun/jikunentrance2_small//pic/taktiky/jikun/jikun4_small

    Chodba do místnosti a kruhová platforma

    taktiky

    Nejdříve se podívejme na samotného bosse. Budete ho muset tankovat uprostřed kruhové platformy, kde se bude nacházet většina členů vašeho raidu. Ji-Kun na tanka používá několik abilit, které byste určitě neměli přehlédnout.

    • je první z těchto abilit. Uděluje tankovi přetrvávající poškození a postupně se stackuje. Stacky ale časem zmizí a poškození, které tato abilita uděluje, není velké.

    • udělí tankovi silné poškození a umístí na něj stackující se debuff, který zvyšuje damage taken od dalších Talon Rakes o 50% po dobu jedné minuty. Proto by se měli tanci střídat.

    Ji-Kun používá další ability, které se týkají ostatních hráčů na platformě.

    • je abilita, kteru Ji-Kun používá zhruba každé dvě minuty. Jedná se o chanellovaný spell, který vytlačuje všechny hráče z platformy po dobu 8 sekund. Musíte se rozběhnout k bossovi, abyste nespadli dolů. Jedná se o podobnou abilitu, kterou používal Lei Shi v raidu Terrace of Endeless Spring. Pokud spadnete, vzduch vás vytlačí zase zpátky na platformu. Ztratíte tak asi 20 sekund drahocenného času.

    • je abilita, kterou boss používá celkem často. Vyšle zvukové vlny, které dají damage všem hráčům 8 yardů od místa dopadu.

    • je AoE abilita, kterou boss chanelluje po dobu 8 sekund zhruba každou minutu. Uděluje poškození všem hráčům na platformě a v hnízdech pod platformou.

    //pic/taktiky/jikun/jikun8_small//pic/taktiky/jikun/jikun7_small

    Abilita Down draft a vrácení hráče zpět na platformu

    K těmto abilitám má Ji-Kun ještě jednu důležitou abilitu. Pravidelně používá , kterou krmí všechny Hatchlings v hnízdech pod sebou. Když není žádný Hatchling naživu, Ji-Kun poté použije tuto abilitu na náhodné hráče v raidu, na které začnou padat zelené koule. Můžete se jim vyhnout. Po dopadu se koule rozprskne a na platformě vytvoří zelené pole. Pokud hráč stojí v tomto poli po dobu 3 sekund, tato zóna zmizí. Kdo v tomto poli stojí 3 sekundy, získá debuff , který uděluje Nature damage. Hráč, který může létat (vysvětleno níže), může zachytit letící zelenou kouli dříve, než dopadne na platformu. Hráč získá buff , který trvá 30 sekund. Zvyšuje damage a healing done o 30% při první aplikaci, a dalších 10% po dalším zasažení zelenou koulí.

    Hnízda a addi

    Nižší hnízda

    Je zde celkem 5 hnízd umístěných pod platformou. Každé z nich má několik vajec, která jsou nezničitelná a také nezaměřitelná. Když je jedno z těchto hnízd aktivováno, z těchto vajec se vylíhne několik Hatchlings (4 v 10-man, 5 v 25-man). Hatchlings mají jen jednu abilitu, nazývanou , která uděluje malé poškození jejich cíli.
    Až se Hatchlings vylíhnou, zavolají si pro jídlo. Ji-Kun použije . Když zelená koule přistane do hnízda, Hatchlings začnou jíst po dobu 10 sekund. Pokud Hatchling zůstanou po této době naživu, přemění se na Fledgelings, kteří udělují větší poškození.
    Fledgelings můžou snést vejce, z kterých se vylíhnou nejsilnější addi s názvem Juveniles. Na tyto addy se zaměříme níže.

    Vyšší hnízda

    Jsou zde celkem 5 hnízd, která jsou nad platformou. Na hnízdech jsou položeny Mature Eggs of Ji-Kun. Když je jedno z těchto hnízd aktivováno, tato vejce se začnou líhnou po dobu 20 sekund. Pokud vejce nejsou za tuto dobu zničena, vylíhne se Juveniles.
    Juveniles má málo životů. Létá nad platformou a hází na ni zelené koule, které jsou podobné těm z ability Feed Young. Juveniles není zaměřitelný ranged DPS na platformě, musíte zamezit tomu, aby se vůbec objevil.

    //pic/taktiky/jikun/jikun5_small//pic/taktiky/jikun/jikun2_small

    Nižší a vyšší hnízda

    Pořadí aktivace hnízd

    Chvíli po začátku boje se nejprve aktivuje severovýchodní nižší hnízdo. Od této chvíle se aktivují další hnízda každých 30 sekund. Jako druhé se aktivuje jihovýchodní nižší hnízdo. Hnízda se aktivují podle směru hodinových ručiček. Někdy se aktivuje nižší i vyšší hnízdo ve stejný čas.

    Pořadí aktivace hnízd je v 10-man a 25-man raidech odlišné. Každé nové hnízdo je ale ozářeno červeným paprskem.

    V 10-man raidech je aktivační řád následující:

    • Aktivace 1-3 aktivuje nižší hnízda.
    • Aktivace 4-6 aktivuje vyšší hnízda.
    • Aktivace 7 a 8 aktivuje nižší hnízda.
    • Aktivace 9 a 10 nastane ve stejný čas a aktivuje se nižší a vyšší hnízdo.
    • Aktivace 11 a 12 aktivuje nižší hnízda.

    Pro 25-man raid je aktivační řád následující:

    • Aktivace 1-4 aktivuje nižší hnízda.
    • Aktivace 5 a 6 nastane ve stejný čas a aktivuje nižší a vyšší hnízda.
    • Aktivace 7 a 8 aktivuje vyšší hnízda.
    • Aktivace 9 a 10 nastane ve stejný čas a aktivuje nižší a vyšší hnízda.
    • Aktivace 11 a 12 nastane ve stejný čas a aktivuje nižší a vyšší hnízda.
    • Aktivace 13 a 14 aktivuje nižší hnízda.
    • Aktivace 15 a 16 nastane ve stejný čas a aktivuje nižší a vyšší hnízda.

    Hráči, kteří se nachází v hnízdech, také obdržují poškození s ability .

    Cestování mezi hnízdy

    Abyste se dostali do jednoho z hnízd umístěných dole, musíte seskočit z platformy. Seskočte tak, abyste se trefili do hnízda. Pokud se netrefíte, tak spadnete a vítr vás zase vynese nahoru na platformu. Jedná se o zbytečně ztracený čas.

    Pokud musíte cestovat z jednoho hnízda do druhého, do vyšších hnízd, musíte zabíjet Hatchlings. Z každého Hatchling vypadne pírko a když přes něj přejdete, získáte buff s 4 nabitími, nazývaný . Když je tento buff aktivní, hráč získá action button abilitu . Když ji použije, může létat po dobu 10 sekund. Abilita má 15 sekund cooldown. Když získáte pírko z Hatchling, obdržíte na 1 minutu debuff, nazývaný . Hráč po tuto dobu nemůže získat další nové pírko.

    //pic/taktiky/jikun/jikun6_small//pic/taktiky/jikun/jikun1_small

    Hráč s křídly a pírka dostupná na platformě v LFR

    Strategie

    • Tanci si musí dávat pozor na ability a .

    • Určete 2 skupiny hráčů, kteří budou putovat mezi hnízdy (3 dps a 1 healer v 10-man, 4 dps a 1 healer v 25-man). První skupina seskočí do prvního hnízda na začátku boje. Hráči s nově získanou abilitou Flight se vydají na platformu a udělají ještě nějaké dps před dobou, kdy se aktivuje další hnízdo. Musíte počítat s tím, že vás bude omezovat a někdy budou aktivována dvě hnízda zároveň Vytvořte si rotace mezi těmito skupinami.

    • Mějte hráče na platformě rozmístěné s rozestupy. Snížíte celkové poškození do hráčů od ability .

    • Rozběhněte se směrem k bossovi, jakmile začne chanellovat abilitu . Použijte ability na zvýšení movement speed.

    • Hráči, kteří mají možnost létat, by se měli snažit zachytit co největší počet zelených koulí dopadajících na platformu. Létající hráč zasažený touto koulí získá buff .

    • Bloodlust, Heroism, Time Warp použijte na konci boje



    Naposledy upravil/a Sharz 06.06.2013 v 15:57:40.

    Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

    Diskuze

    Sharz 06.06.2013 15:57

    Jo, dikec.

    Mulipus 06.06.2013 01:22

    Myslim ze dole by melo bejt ze zacne chanelovat downdraft pokud se nemylim

    Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
    Přihlásit se
    nebo
    Zaregistrovat nový účet