Wandering Ancient Mount

  Mount    Shadowlands    Ancient   

Blizzard nám na začátku září 2020 přinesl hlasování (článek zde), aby jste vybrali nového mounta, který se přidá do hry.

Možnosti byly : 

  • Wandering Ancient – Ne všechny prastaré zajímá válka nebo vědění. Někteří prostě jen chtějí procestovat svět. Toulavý prastarý, veliký mount pokrytý listy, vás zve, abyste na něj vyšplhali, chytili se jeho větví a společně vyrazili na cestu.

  • Soaring Spelltome – V zapomenutých hlubinách dalaranské knihovny byl nalezen tento přerostlý svazek, jak bláznivě víří po místnosti. Otevřete stránky této arkánou napuštěné knihy a svezte se na magické dobrodružství.

  • Nerubian Swarmer – Když byla roztříštěna Helm of Domination, nerubiané pod nadvládou Krále lichů se utrhli ze řetězu. Některé chytila Argent Crusade, kteří je předali svým spojencům Ebon Blade. Nyní se jejich pavoučí pařáty dají využít jako mounti, kteří pobíhají mrazivou tundrou Icecrownu a pronásledují běsnící nemrtvé.

  • Curious Caterpillar – Zvědavá housenka si jedné noci našla cestu do Heartlandu ve Valley of the Four Winds a začala se cpát místní přerostlou zeleninou. Když se pandareni z Halfhillu následujícího rána probudili, našli svou úrodu napůl sežranou a uprostřed té spouště obrovskou, spící housenku. Byla moc velká na to, aby se z ní mohl stát motýl, ale tento přátelský červík má akorát správnou velikost na to, aby mohl sloužit jako mount.

  • Gooey Slimesaber – Z jezírek slizu v Plaguefallu se vynořila spousta druhů rosolovitých stvoření, včetně téhle lepkavé kočičky. Slizovitá šavlozubá kočka, ze které sliz i kape, je ten druh mounta, na kterém když se budete chtít projet, nejspíš si budete chtít vzít rukavice.

Osmnáctého září končilo hlasování a vyhrál jej mount Wandering Ancient, který nasbíral 34 % hlasů, článek zde. A jakže ten slavný mount vlastně vypadá? Inu, přesně takhle:

jpqqn70f3r_771c2a209a399a771cfca7dc1392c584bbe2856e_1613812124_6336.jpg

A jak vypadá vytváření jednoho mounta? Na to se můžete podívat v následujícím videu. Jeden by ani neřekl, kolik je kolem toho práce.

Špatný není, ale ten Nerubian by se nám líbil víc. Líbí se vám tento nový mount? Dejte nám vědět do komentářů.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

kritik 22.02.2021 15:07

OK dejme tomu že bude pěknej, ale může mi někdo vysvětlit jakej má smysl má používat mounta, kterýha má úplně každej ?

Zkuste si to představit třeba plnej Oribos a úplně všichni na tomhle mountovi nebo kdekoliv ve světě, všichni pak budou vypadat jak vzájemný klony, To je i duvod kdyz vydaj novyho store mounta tak i ti co si ho koupili ho vetsinou pouzivaj jen prvnich par dni a pak je to prestane bavit kdyz ho vidi vsude kolem sebe, ve vysledku je to jen +1 do sbirky.

Ja nevim jak vy, ale ja treba pouzivam i u kazdyho alta jinyho mounta, aby meli nejakou svoji identitu.

Kdyby ho dali treba za 400 mountu nebo 500 tak by ho nemel kazdej, ale takhle je devalvovanej na uroven bronze drake, kterej je znakem obycejnosti a nikdo ho nikdy nepouziva.

Jestli myslite ze nemam pravdu tak mi reknete kolik lidi potkavate na treba na mountech za kolektorku nebo store mountech obecne, 0 jich neni ale moc velky cislo to taky nebude ..

Anfaelion 22.02.2021 19:25

Ja som v tomto napr. minimalista. Mam rád čo najjednoduchšie transmogy a mám rád keď vyzeráme s partou podobne. Napr. keď boli kedysi pre-legion invasions, tak vyzeralo úplne epicky keď v jeden moment z tých 50 hráčov tam bolo 15 ktorí mali rovnakeho mounta, fakt to vyzeralo jak armáda. Osobne ma sere keď prídem do Orgrimmaru a niektorí ľudia majú tak vyhrotené transmogy, že sa cítim jak na animeshow. Ale je to vec vkusu každého. Myslím že tvoje obavy nie sú vôbec na mieste, lebo každý bude aj tak používať mounta akého chce. Ja použijem napr. aj toho ktorý je znakom "obyčajnosti," keď sa to hodí. Neviem si predstaviť premávať sa nad Tanarisom, Uldumom alebo Silithusom inak než na bronze drake a nech si každý myslí čo chce

Batole 21.02.2021 18:42

Frajeři z toho udělali přednášku, jako kdyby šlo o nějaký mistrovský kousek a přitom je to jen další obyčejný mount, který byl hotový možná během týdne, ale možná i během dne. Když vidím, kolik je ve WoW mountů a kolik jich stále přidávají, tak s tím fakt moc práce nebude. Pardon, ale tahle přednáška mi přišla nejzbytečnější. Takové to mazáni medu kolem huby. Je to jen pitomá mobka, kterých je ve wow milion. Hlavně to chce vymyslet dobrý release plán, aby se na tom pořádně vyrejžovalo. Nejlépe, až lidi budou přestávat platit předplatné, protože budou čekat na další sezónu.

Cathan 21.02.2021 19:47

Ano, jak si vůbec mohou dovolit nadšeně propagovat svojí práci a svou hru Tak neetické a nemorální. Vyloženě se mi z nich dělá zle. Nějaký spálený Teldrassil... pfff. Skuteční záporáci jsou vývojáři Blizzardu, kteří se dopustili zločinu největšího! Prezentace!

I feel void, my friend. I feel void.

Galifry 21.02.2021 20:18

@Cathan Myslím, že to oba trochu přeháníte. Ten mount je pro každýho kdo má Shadowlands a je na přání hráčů, že se kolem toho udělá nějaká show není nic proti ničemu. Přehnaný? Možná, nicméně ti lidi co na tom dělají nemůžou za to pod jakou firmou jsou a jaký praktiky ta firma využívá.

Cathan 21.02.2021 21:06

@Galifry Možná jsem k tomu měl připsat /sarkasmus, ale myslel jsem, že je to očividné

Galifry 21.02.2021 21:51

@Cathan U tebe byla samozřejmě myšlena míra reakce na reakci. Špatně jsem se vyjádřil.

Cathan 21.02.2021 23:24

@Galifry Chápu. V tom případě chci jen dodat, že moje reakce je přehnaná naprosto úmyslně. Myslím, že je smutné, že lidé, kteří se považuji za fanoušky World of Warcraftu, tady trousí takové jedovaté poznámky - není paradoxní, kolik lidí nadšeně hraje Wowko, ale pak využije každé šance si kopnout do Blizzardu? Ne, že by kritika neměla existovat, udělali, dělají a budou dělat řadu chyb, ale vážně mi přijde směsně tady shazovat tvrdou práci vývojářského týmu nebo nechápat prezentaci takových projektů. Tenhle pasivně agresivní sarkastický výžblet mi přišel lepší, než klišé typu "tak to nehraj". Přitom je to klišé děsně pravdivé - fanoušci si dnes někdy už skutečně neváží autorů a nejsou vděční za to co jim dávají. Berou to jako samozřejmost. Přitom bez nich by v obecném měřítku neexistovala tato stránka, a v menším měřítku naše milované postavy. Určitý respekt je tedy podle mého to nejmenší.

Omlouvám se za poněkud zbytečný a vyčerpávající text, ale asi jsem to už skutečně potřeboval napsat.

Batole 22.02.2021 01:56

Toho mounta hráčům mohli rozdat před čtvrt rokem a nebo například na vánoce, kde byl letos totálně směšný reward, ale proč by to dělali? Ten mount je jen jeden velký bait na předplatitele a proto se mi nelíbí ten med kolem huby. Proč by ho vlastně dávali teď, když WoW zažívá nejlepší časy a předplatitelé letí hore? To bude zase taková ta záchrana, ať mají dobré čísla na konci kvartálu, kdy lidi mají zrušené předplatné, protože je většinou konec sezóny a není co dělat. Tady nejde o žádné nevážení si práce. WoW hraji hodně let, hrát ho budu a platit taky. Miluji lore, miluji svět, miluji postavy atd. Vlastním figurky, knihy atd. Nicméně tohle jsou tak těžce bijící věci do očí až bleju a musím se vyjádřit. Je to šílené, co je dnes Blizzard a je šílené, že to nechali tehdejší zakladatelé dojít až sem. Kdyby aspoň toho mounta dali úplně všem, platící neplatící, ale jelikož je to zase jen pro předplatitele, tak na shledanou. Pokud to bude mít úspěch a hodně lidí si kvůli tomu obnoví předplatné, tak takových mountů a petů budeme dostávat ročně i deset. )) Možná i dvacet.

Galifry 22.02.2021 17:06

Mám pocit, že si to dost idealizuješ. Bylo by super kdyby byl Blizz pro fanoušky a obráceně, jenže to funguje trochu zvráceným způsobem. Vše se točí kolem peněz, nic jinýho v tom není.

Co se týče toho být "fanoušek". Já si nemyslím, že to znamená bezhlavě chválit, přikyvovat a cálovat při každý příležitosti. ta kritika nebo vzájemná odezva tam musí být. "Nemusíš to hrát." prostě není argument, to je zoufalej výkřik, když argumenty dojdou.

Například teď se chystají zpátky Valory a to v systému, kterej už v Legionu měl u komunity vcelku úspěch, když se řešilo, jak by měl Titanforging vypadat. Trochu to Blizzu trvá, ale jen díky tomu, že lidi nejsou úplný ovce se ten systém nějak posouvá. Je to začarovanej kruh a ta potřeba je vzájemná. Bohužel si Blizz může za to, že spousta lidí si rádo kopne, jdou tomu dost naproti.

Já se třeba považuju za fanouška, ale nejsem spokojenej s tím, jaká ta hra je. Není to nic proti ničemu. Je to daleko lepší než BfA, ale rezervy tam jsou.
Samozřejmě ta kritika musí být věcná. Ale v zásadě souhlasím, že by bylo fajn, kdyby to bylo jak píšeš, jenže to tak není.

Galifry 22.02.2021 17:12

@Batole Tak mount bude příští měsíc, to už v tý hře není co dělat? Já nevím, sám nehraju a jen sleduju a zajímá mě to, protože zase kdovíjak nadšený reakce nenacházím, lidi jsou spokojený, že je to lepší než BfA a prostě hrajou.

Mě osobně tohle asi ani nepřijde tak hrozný a je to ve stínu třeba toho narozeninovýho balíčku, kterej teda zní tím cinkáním kasičky do dálky. Tohle je něco co bude ve WoW čím dál víc, s tím je potřeba se smířit. Jak nemusím Asmongolda, tak s ním souhlasím v tom, že WoW se stalo tak populárním i proto, protože tyhle praktiky v něm nebyly. Teď se do něj aplikují systémy soustavně míň úspěšný konkurence.

Batole 22.02.2021 17:47

@Galifry No, ve WoW je vždy co dělat, co si budeme, ale aktuální content už má každý slušnější hráč dohraný. Covenant kampaň skončila už dávno. Guildy pomalu doraidovávají a ty slušnější mají doraidováno už delší dobu. Jediný důvod, proč teď logovat je odejít vysoký keystone nebo odehrát arény pro středeční Vault. Už je to v takové té stereotypní rutině, jako tomu bývá vždy před další sezónou. Rychle splnit vault, ať mám celý týden klid. Vidím to i na svém friend listu, kdy většina lidí je nyní off a čeká na novou sezónu a content. Tedy nejsou aktuálně platící. Středeční Weekly bedna ála Vault byl od Blizzardu trefa do černého. Taková blbost, ale věřím, že tohle jim drží většinu předplatitelů. Je to takový gemling a jsems jistý, že pro mnohé to je závislost, kdy si jednou týdně ve středu uděláš radost při otevření nějaké virtuální "bedny", kdy buď padne jackpot nebo ho*no. Pokud mounta dostaneme příští měsíc, tak asi není o čem debatovat a řeči typu: Děláme to pro komunitu, protože si ji nesmírně vážíme ať si strčí... Je to jen proto, aby si aktuální čekatelé na nový content dali resub.

Cathan 22.02.2021 18:27

@Galifry Myslím, že mě špatně chápeš. Já přeci nejsem pro slepé fanouškovství, sám jsem zmínil, že kritika je v pořádku. Ale Batole se chová jako batole a hovoří tady o propagaci jako o hrdelním zločinu. Ono nejen, že jde o peníze, ono musí jít o peníze. Velké věci se vždy točí kolem peněz, které se zkrátka vydělávají. Je to částečně i důvod, proč jsou ty hry tak dobré, to je prostě fakt. Ale máme tady praktiky jako třeba 12 DLC každé za 10 euro, a tam je to napováženou a ke vzteku, a pak mounta kterého dost hráčů dostane zadarmo, protože platí za Wowko každý měsíc. A to mi přijde absurdní sem prostě přijít, a plivat jak je Blizzard děsnej - ono to pak dost zlehčuje i onu objektivní kritiku, když budeme kopat do všeho co Blizzard udělá. Pak je však jedno co udělají.

Samozřejmě, že je to mimo jiné velká reklama a marketingová akce. Ale v tom nejmírnějším a dobrém stylu. Stěžovat si na to je naivní a naprosto bez respektu k autorům hry. Naivní tu nejsem já, ale Batole, které zřejmě chce aby Blizzard dělal fantastickou hru bez jakékoliv reklamy, marketingu, akcí atd. Já si ty nuance uvědomuji.

Batole 22.02.2021 19:24

@Cathan ddHuh

Galifry 22.02.2021 19:25

@Cathan Jenže kde máš tu hranici? Do jistý míry si protiřečíš, protože vzhledem k tomu, že WoW je od každýho hráče dvakrát zaplacený, neměla by tohle být samozřejmost?

Galifry 22.02.2021 19:27

@Batole Pokud se nepletu, tak 9.0.5 a sním i mount by měl přijít příští měsíc.

Batole 22.02.2021 19:32

@Galifry Yep, Patch 9.0.5 will go live in March 2021.

Cathan 22.02.2021 19:40

@Galifry V tomto případě je hranice ve skutečnosti poměrně jednoduchá. Batole totiž kritizuje praktiku jako takovou - propagaci - nikoliv způsob té propagace. Je to proto, že v tomto případě neuděl Blizzard absolutně nic pochybného. Dávají nám velmi kvalitního mounta, kterého si navíc "demokraticky" zvolili fanoušci, a prakticky je zdarma. Na co si lze tady stěžovat? Ten mount je teoreticky odměnou pro všechny pravidelné hráče wowka.

Samozřejmě, že Batole má pravdu, že je to i marketingoví tah, protože to přiláká nové předplatitele, jak může být ale marketingovaný tah ze své podstaty špatný? Bez marketingu herní průmysl nemůže existovat, a to včetně Indie scény, AAA tituly v tom nejsou sami. Přesto Batole přispěchá s tvrzením, jaký je to hnus, a navíc si kopne do tvrdé práce tvůrců - vytvořit něco takového fakt netrvá týden a uráží to práci vývojářů.

Jak si zmínil, že určité věci by měli být při platbě automatické, tak tohle je jeden z těch případů. Na co si tu tedy můžeme objektivně stěžovat?

Galifry 23.02.2021 16:19

@Cathan Skáčeš od obecných věcí ke konkrétnímu případu a zpátky. Jako chceš se pohybovat v šedý zóně, ale ta tady není. Nemůžeš si vybírat, který případ je v pořádku jak se ti to hodí. Těžko můžeš třeba nadávat na Ubisoft za microtransakce v AAA hrách a jedním dechem vychvalovat Blizz za to, že ti dá ve WoW něco "zdarma". Ve WoW není z principu věci nic zdarma.

WoW je jako auto. Koupíš ho a platíš benzín aby jezdilo. A chceš mi říct, že je v pořádku, když ti prodejce řekne, že si v něm můžeš "zdarma" pustit rádio? To si budeš myslet, že se pomátl. Tohle je stejný. Naprosto chápu, že když přijdou s tím, že "nejlepší na tom je, že mount je zdarma pro všechny" působí to směšně a pro spoustu lidí i provokativně. Takže myslím, že ano, i marketing může být špatný.

Jako sám jsem na vážkách co si o tom myslet. Na jednu stranu mi to nepřijde tak hrozný, ale na druhou si říkám jestli je co oslavovat.

Cathan 23.02.2021 16:39

@Galifry Proto ale chápu, že mnohým vadí mounti za reálné peníze, nebo systém mikrotransakcí pro změnu rasy/frakce atd, protože lze skutečně vidět určitou nemorálnost v tom, že platíme peníze za měsíc, datadisky a do toho musíme případně platit i za tyhle věci. To mám pak pochopení, že to ne každému sedne.

Ale tohle přeci je jiný případ - a ano, podle mě jsou určité věci horší než jiné. Podle mě má smysl kritizovat firmu za nehorázný systém mikrotransakcí, ale nemá smysl jí kritizovat za reklamu, což v jisté formě právě dělá Batole.

Ať se snažím sebevíc, nevidím nic špatného na mountovi kterého dostanou všichni předplatitelé a na prezentaci která hovoří o jeho tvorbě. Je to ten dobrý způsob propagace a marketingu, protože to odmění (možná to není vhodné slovo, ale jiné mě nenapadá) stávající hráče, ale teoreticky to přiláká hráče nové. Je to vyloženě win-win.

Pokud je to skutečně způsobeno tím, že to působí provokativně, vracíme se k tomu, že pokud lidem bude vadit absolutně každý pohyb Blizzardu, pak nemohou udělat nic správně, a ta kritika prostě nemá smysl. Když konečně udělali změnu vzhledu postavy zdarma, viděl jsem kritiku i toho - a to je přesně ono. Kopání za každou cenu, které je naprosto bezcenné a bez smyslu.

Jestli ty vidíš v tom co Batole napsalo nějaký smysl, budiž. Já vidím jen vztekání se nad tím, že si firma dovolila hráčům dát mounta a využít to k propagaci svém práce.

Galifry 23.02.2021 19:45

@Cathan Tak o tom se přece celou dobu bavíme. Blizz použil k propagaci něco, co by podle spousty lidí mělo být automatický. To je jádro věci. Ty říkáš, že to není problém, oukej. Ale zase zabíháš do zobecňování. Tohle nebyl žádný bezpředmětný výkřik do tmy. Věcně popsal svůj názor a co mu vadí. A ano, myslím, že lze kritizovat reklamu, protože ta může být dělaná dobře i špatně. Myslím, že to můžeme ukončit.

Cathan 23.02.2021 19:59

@Galifry Až na to, že to vůbec nebylo věcné a zesměšňovalo to tvrdou práci vývojářů Kdyby tam byla kapka věcnosti a méně těch kopanců, neměl bych vůbec důvod na to reagovat nebo bych aspoň reagoval stejně věcně.
Taky jsem pro ukončení, protože se zřejmě míjíme.

Bubákarabský 21.02.2021 14:51

Je pěkný.

Kaspo 21.02.2021 13:39

Stále tvrdím, že kniha by bola lepšia

Filias 21.02.2021 17:09

Nejsi jedinej, i když můj favorit byl nerubian.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet