Warcraft III: Frozen Throne

lamenná legie byla poražena. Poslední zbytky démonů byly vyhnány z obývaných oblastí a celá elfská civilizace se probouzí k novému životu. Celá až na jednoho. Illidan Stormrage prahne po moci, a jeho potřeba magie ho přinutí vyvolat si svoji vlastní armádu. Probudí tedy zlo, které až do dneška poklidně žilo v hlubinách moře. Probudí Nagy...
Maiev Shadowsong, dozorkyně, která střežila Illidana po 10 000 let, po tomto zrádci bezvýsledně pátrá. Nyní se však začnou dít podivné věci v okolí Azshary, což je místo na východě Kalimdoru, které je pojmenované po bývalé královně nočních elfů. Vydá se tam v domění, že by za tím snad mohl stát Illidan. Ukáže se, že Maiev měla pravdu a navíc Illidan na svou stranu získal ohavné Nagy. Ti i s Illidanem odplouvají na moře a Maiev se za ním vydá v těsném závěsu. Doplují na záhadné ostrovy uprostřed moře, které ale nejsou vyznačeny na žádné z map, a Maiev zjistí, že to jsou trosky Suramaru, bývalého velkého města nočních elfů, které bylo zničeno a potopeno během Války prastarých. Po několika útocích na Illidanovy základny se Illidan dostane do Sargerasovy hrobky a Maiev se dozví, jak se sem dostaly tyto ostrovy.
Drak'thul, starý ork žijící na těchto ostrovech, je posledním žijícím členem výpravy čaroděje Gul'dana, který vyzvedl Suramar z mořského dna a pokusil se získat mocný artefakt, zvaný Sargerasovo oko, pomocí kterého by mohl zničit celý svět. Gul'dan ale neuspěl a zůstal pohřben v hrobce do doby, než byl jeho tělo proměněno v artefakt, nazývající se Gul'danova lebka.
Maiev poté pronásleduje Illidana až do samého srdce Sargerasovy hrobky, ale nestihne to včas a Illidan se zmocní Sargerasovy oka a celá budova se začne řítit. Maiev jen tak tak stihne utéci z jezkyně a ihned vyšle posla pro Shan'Do Malfuriona Stormrage, Illidanova bratra. Ten přijede i s jeho milenkou Tyrande a ubrání Maieviny vojska. Illidan znovu odpluvá, znovu na východ, do Pohromou zničeného Lordareonu. Zde Malfurion opouští elfy a vydává se do lesa promlouvat s přírodou. Maiev a Tyrande mezitím potkají prince Kael'Thase Sunstridera, velitele vojsk Krvavých elfů a ten jim nabídne pomoc, pokud mu pomůžou zavést jeho lid do bezpečí přes území Nemrtvých. Elfové, ať už noční nebo krvaví, se dostanou za řeku do bezpečí, ale Tyrande spadne do řeky a když se Malfurion vrátí, Maiev mu zalže a řekne mu, že Tyrande padla v boji, že na vlastní oči viděla, jak ji nemrtví roztrhali. Malfuriona to zarmoutí a ještě to posílí chuť vypořádat se s jeho bratrem. Když Maiev, Malfurion, Kael'thas a ostatní elfové dorazí do Dalaranu, Illidan se snaží provést monstrózní kouzlo. Chce zničit Northrend. Elfům se ale podaří jeho dílo zastavit a polapit Illidana. Maiev ho odsoudí k smrti a Malfurion mu vyčítá, že kvůli němu umřela Tyrande. V tom se do řeči vloží princ Kael'thas a řekne, že smrt není jistá a prozradí druidovi pravdu. Malfurion místo Illidana zajme Maiev a Illidana osvobodí pod podmínkou, že zachrání Tyrande. A tak se také stane. Tyrande je zachráněna a Illidan i s Nagami opouští Lordareon. Maiev ho následuje skrz portál neznámo kam.

Kael'thas přichází na schůzku s generálem Garithosem, ale přijde pozdě. To Garithose naštve a tak nechá prince v Dalaranu, kde má bránit město. Při plnění úkolu Krvaví elfové přijmou pomoc nag a jejich velitelky, lady Vashj, ale to se nelíbí lordu Garithosovi, a tak Nagy vyžene a Kael'thasovi dá varování, aby se nespolčoval s "těmito zrůdami". Kaela potom nechá bránit město a princ znovu přijme pomoc od lady Vashj. Jakmile na to přijde Garithos, nechá všechny elfy zavřít do žaláře a odsoudí je k smrti. Lady Vashj je ale přijde zachránit a společně Nagy i Krvaví elfové utíkají portálem pryč, do Outlandu, za Illidanem.
Toho ale zajala výprava nočních elfů pod velením Maiev Shadowsong a tak jako první úkol pro Kaela je osvobodit Illidana. Když se mu to podaří, Illidan se rozhodne ovládnout celý Outland, do kterého utekl, když se mu nepodařilo zničit Ledový trůn pro čaroděje Kil'Jaedena. Prvním krokem bylo zajistit, aby další Kil'jaedenovi démoni nemohli proniknout do Outlandu. Proto musí Illidan a jeho armáda zavřít čtyři portály obklopující Černou citadelu. Dalším krokem je sesazení Magtheridona, vládce Outlandu. I toto se Illidanovi podaří. Pak se ale stane něco nečekaného. Illidana navštíví sám velký Kil'Jaeden a přinutí ho znovu se vrátit na Azeroth a tentokrát opravdu zničit Ledový trůn a s ním i krále lichů, Ner'zhula.

Arthas stále vládne nyní již nemrtvému království Lordareon, ale jeho moc slábne. Páni děsů chystají spiknutí a vyhání Arthase pryč z Lordareonu. On se moc nebrání, protože stejně musí odplout na Northrend a osvobodit krále lichů. Jedině tak se zbaví bolesti. Tím se Pohroma rozdělí na tři různé frakce. První, pod velením Arthase a Kel'thuzada, jsou stále sluhové králi lichů. Druhá jsou nemrtví, později známí jeko Opuštění (Forsaken) a jejich vůdkyně Sylvanas Windrunner. A třetí stranou jsou nemrtví stále věrní Plamenné legii, pod nadvládou jejich démonických vůdců, Pánů děsu. Sylvanas a její Opuštění se snaží zničit Pány děsu a nakonec se Sylvanas spojí s Varimathrasem a přinutí ho zabít jeho vlastního bratra, Balnazzara. Mezitím Arthas přijede na Northrend a zjistí, že už je tam někdo jiný. Krvaví elfové a Nagové, pod velením Illidana Stormrage mají značný náskok při cestě na Ledovou korunu. Arthas ale potká vládce Nerubianů Anub'Araka, který mu pomůže dostat se k Ledovému trůnu dříve než Illidan, i přes to, že budou muset projít staré ruiny nerubianského města, Azjol'Nerubu. Arthas se nakonec dostane na Ledovou korunu dřív než Illidan, osvobodí Ner'zhula a nasadí si jeho helmu, čímž se sám stane králem lichů a splyne s ním v jednoho.

Naprosto mimo všechny tyto problémy je příběh válečníka Rexxara, který plní všelijaké úkoly pro Hordu. Jedinou významnou věcí je, že Hordu začnou napadat lidé, se symbolem kotvy na jejich pláštích. Thrall nemůže uvěřit, že by Jaina bezdůvodně zaútočila na Orky. Taky že ne, jsou to vojáci Jainina otce, admirála Proudmoora, který se vrátil po několika letech putování po moři a neví o žádné Plamenné legii, Pohromě ani o míru s Hordou...
Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet