Warlords of Draenor – Lokace

http://media.wowfan.cz/uploaded/Draenorlogo
Tohle už není Outland, který si pamatujete ze starých časů. I když se jedná v podstatě o to samé místo, časy se, doslova, změnily a na tehdejším Draenoru na vás bude čekat nejedno nebezpečné překvapení. Země obývaná Orky, Draenei a kdo ví čím ještě, skrývá nejedno tajemství. Jednotlivé lokace lákají unikátní krajinou, faunou i flórou a místním obyvatelstvem, které se vás při troše štěstí bude snažit jenom zabít.
Mapa Draenoru
Porovnání velikosti Draenoru se starým Outlandem

Gorgrond

Země monstrózních Gronnů, ale také klanu Blackrock, ze kterého pochází náčelník Blackhand, Orgrimm Doomhammer, Maim a Rend Blackhand i Malkorok. Gorgrond se velmi nápadně podobá Zemi za dob Druhohor, je to surové místo a domov obrů. Právě z Gorgrondu a části sousedního Frostfire Ridge vznikne známé Blade´s Edge Mountains.
GorgrondGorgrondGorgrond

Tanaan Jungle

Je téměř nemožné si představit, že kdy Hellfire Peninsula byla zelená džungle. Temný Portál a magie warlocků z tohoto místa vysála veškerý život a proto jsme neměli šanci zjistit, jak nádherný Outland musel kdysi být. Jenomže nyní jsme v alternativní realitě, démoni nepřijdou a nic prakticky nepovede k otevření portálu až takovou cestou, že by se Tanaan Jungle změnila v Hellfire Peninsulu. Je to však pěkná zelená džungle? Zde použiji tu větu, kterou vyřkli Blizzardi na BlizConu: „Tento svět je tak divoký a surový, že vám sežere obličej.“ Zelené kytičky tu totiž mají zoubky. Opravdu velké zoubky. A proto zde přežívá pouze drsný orkský klan Bleeding Hollow. Hádejte, proč si asi zvolili takové jméno.
Tanaan JungleTanaan Jungle

Frostfire Ridge

Toto místo nemá název Frostfire Ridge jen tak pro nic za nic: obyvatelé žijící v něm se totiž dennodenně setkávají tváří v tvář vybuchujícím vulkanickým sopkám a na straně druhé s ledově palčivým sněhem. Možná proto je toto domov klanu Frostwolf, který je jako jediný schopný přežít v tak chladných podmínkách. Zároveň v této zóně budou hráči Hordy začínat a najdou také útočiště v pevnosti Bladespire Citadel, která se stane jejich hlavním městem na Draenoru.
FrostfireFrostfireFrostfire

Nagrand

Na Nagrand kdysi připluli ogři z jiné části Draenoru a začali si dělat nárok i na území klanu Warsong. Je to místo, kde sídlí elementy a kdesi na jihozápadě se tyčí majestátní hora Oshu´gun, kam klany chodily promlouvat ke svým předkům (ve skutečnosti k naaru K´ure). Jak se zdá, toto místo utrpělo snad nejméně ze všech, i když se též za ta léta velmi změnilo.
NagrandNagrandNagrand

Talador

Už jen podle jména se dá odvodit, že toto území patří draeneiům, kteří se však v této alternativní realitě o Talador přetahují s Iron Hordou. Je srdcem Draenoru a veškeré kultury draeneiů, je zde Shattrath, v té době ještě majestátní přístavní město, cesty jsou vydlážděné, nádherné kamenné mosty se klenou přes potoky a řeky. Je zde i Auchindoun, kupolovitý chrám a pohřební místo draeneiů. A my budeme mít tu čest toto nádherné místo vidět ještě před tím, než se z něj stal Terokkar Forest a Bone Wastes. Pokud si říkáte, že sousedí určitě se Zangarmarshem, není to tak úplně pravda. Toto místo nevhodné pro mikofobiky je totiž pod vodou, přesněji v moři na jehož pobřeží je vybudován přístav Shattrathu a teprve až později se vynoří a vznikne tak nové území, které důvěrně známe z Outlandu.
TaladorTaladorTalador

Shadowmoon Valley

Lesy skryté pod příkrovem věčné noci osvětlené pouze světlem Bílé paní (Pale lady) a hvězdami, takový je Shadowmoon Valley. Je to místo, kde je vybudováno svaté chrámového město draeneiů: Karabor. Není to však jen domov draenei, ale i klanu Shadowmoon. Stejně jako Hellfire Peninsula, i toto místo bylo nádherné, než se z něj stal kraj plný jedovatě zeleného ohně.
ShadowmoonShadowmoonShadowmoon

Spires of Arak

Domov Arakkoa, humanoidních ptačích tvorů a klanu Shattered Hand. Arak je něco jako les nad nímž se čas od času tyčí skály připomínající vysoké věže. Toto místo z mapy Outlandu při roztržení téměř zmizelo a zachovalo se jen jako Skettis na jihu Terokkaru.
TaladorTaladorTalador
Která z lokací se vám líbí nejvíce? Těšíte se na nový datadisk?

Naposledy upravil/a Esperanta 25.06.2015 v 14:31:32.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

orbitaak 16.08.2014 19:56

Honza4545
Mě by zajímalo jak to bude s kontinuitou.To že kde se vzal tu se vzal dark portal když karabor ještě stojí neberu.
Trošku starší koment, ale nevadí Trailer to vyriešil.. portal postavili orcovia

orbitaak 02.05.2014 17:06

Trošilinku neviem, čo tu riešite.. Blizzard sa niekde predsa vyjadril, že tento Draenor NIEJE z minulosti. Je to alternatívny vesmír ktorý je vpodstate popri normálnom vesmíre.. Kľudne sa tam nemuselo nikdy nič stať. Kľudne tam mohol byť aj druhá outland, druhý azeroth, alebo úplne iná planéta.. Tie názvy a veľkosť.. V inom vesmíre sa Talador kludne mohol volať aj Česko-slovenská socialistická republika Proste zmena je život Ja osobne som sakra rád z neakého nového kontinentu ktorý aj neak vizerá

Esperanta 04.01.2014 19:24

Honza4545
Mě by zajímalo jak to bude s kontinuitou.To že kde se vzal tu se vzal dark portal když karabor ještě stojí neberu.
Tohle bude alternativní Draenor. Pevně daná minulost se měnit nebude.

Honza4545 04.01.2014 19:07

Mě by zajímalo jak to bude s kontinuitou.To že kde se vzal tu se vzal dark portal když karabor ještě stojí neberu.

legionnaire 13.11.2013 18:54

Muradin
+1
dúfam že ten Tanaan bude aspoň z polovice tak drsný ako tie artworky aby nám to skutočne zožralo xicht

Muradin 13.11.2013 17:50

Hlavně plno knih v té době se psalo ještě ze staré mapy Outlandu. Autorům nedošlo, že by to v té době mohlo mít jiná jména a Blizzard to asi ani netrápilo - přesně jak říká Esperanta. Taky by bylo docela divné kdyby jste třeba ve Zrodu Hordy četli o Gorgrondu to by si každý říkal co to sakra je? A ta mapa k W2 na PS je dost stará třeba když se kouknete na staré mapy Azerothu taky můžete vidět odlišnosti.Jinak ty lokace jsou vážně super už se těším jak bude vypadat Tanaan Jungle. Jinak moc se mi líbí Frostfire Ridge třeba ta mrtvola obřího gronna.

DaveL 13.11.2013 17:25

Hlavně tyhle mapy kterýma se tu oháníš jsou aktuální asi tak jako hry ze kterých pochází.Když něco vymysleli před 15ti lety ještě neznamená že dneska to bude přesně takové jako kdysi.

Snake Plisken 13.11.2013 17:25

Ehm... vám to tady asi moc trhá žíly, co?

DaveL 13.11.2013 17:19

prehistory
http://static3.wikia.nocookie.net/__cb20100914134115/wow/cs/images/6/65/Draenor_color_PlayStation.jpg tady máš ty chytráku ..
No jéééVíš o tom ale že zdrojů je hodně a blizzard si může říct který z těch draenorů chce mít jako ten pravý?takže to nad čím tu hudruješ je irelevantní

prehistory 13.11.2013 17:10

DaveL
no jéééto je strašný problém..zapomínáš na fakt že spisovatelé knížek si můžou napsat do knížky co chtějí a blizzardi si udělaj zase něco po svym.
http://static3.wikia.nocookie.net/__cb20100914134115/wow/cs/images/6/65/Draenor_color_PlayStation.jpg tady máš ty chytráku ..

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet