WoW Classic – Blizzard limitoval /who funkci pro addony

  classic    statistiky    who   

Možná si ještě vzpomenete na článek o statistikách od komunity Classicu, který mapoval počty hráčů na jednotlivých realmech, rozložení hráčů mezi frakce, rasy a classy a další zajímavá data. Projekt WoW Classic Realm Population, z něhož statistiky pocházejí, je nyní bohužel limitován kvůli zásahu Blizzardu. Blizzard totiž minulý týden vydal hotfix, který omezil využívání funkce /who na Classicu.

 

Příkaz /who slouží k vyhledávání postav ve hře – buď v dané zóně, nebo podle konkrétnějších specifikací. Funkci zároveň využívala řada addonů včetně těch mapujících populaci Classicu. Po zásahu Blizzardu lze už příkaz použít pouze manuálně, ale addony, které jej využívaly automaticky, už tak činit nemohou.

 

Komunita se nyní dohaduje, co stojí za tímto rozhodnutím. Někteří hráči jsou toho názoru, že se Blizzardu nezamlouvají právě addony "sčítání lidu". To však není příliš pravděpodobné, neboť počty hráčů a předplatitelů WoW nyní naopak díky Classicu trhají rekordy (čemuž se budeme věnovat v dalším článku), takže Blizzard v tomto ohledu nemá co skrývat. Jiní tvrdí, že má jít o blokaci gold spam invitů nebo o znepřístupnění LFG addonů pro Classic. Jako nejlogičtější vysvětlení se jeví to, že jde o obranu proti zneužívání layeringu, ke kterému se Blizzard vyjadřoval hned několikrát, které mu očividně leželo na srdci a které trestal. Někteří hráči, kteří layering zneužívali, k tomu totiž používali addony na automatické přeskakování mezi vrstvami, a tyto addony ke své činnosti rovněž potřebovaly příkaz /who.

 

Pokud je toto vysvětlení to správné, je reakce Blizzardu nejspíše pochopitelná. Zároveň je však škoda, že tím nepřímo znemožnili činnost addonů na sčítání komunity, jejichž data byla rozhodně zajímavá. Pokud však je problémem layering, po jeho zrušení by mohl Blizzard /who funkci opět zpřístupnit i pro addony. Podle dřívějšího vyjádření Blizzardu nás layering nebude provázet do druhé fáze Classicu. Konkrétní časový plán vydávání dalších fází zatím není znám.

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

grourse 29.05.2023 08:20

However, if it was drafted by Emperor Liu, how gnc red ginseng could it be unbiased, it would be too embarrassing, and for Emperor Liu, it was not something that could be decided with a snap of his gnc red ginseng In 2020 head <a href=http://atadalafil.mom>buy cialis generic online</a>

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet