WoW Classic – Obrovský problém s boty

  bot    botting    blizzard   

Z nepravidelných zpráv se dozvídáme o různých vlnách banů. Blizzard se snaží bojovat s boty, kteří díky automatickým programům a cheatům farmí důležité suroviny, např. Black Lotus, a vydělávají na nich zlaťáky, které posléze na černém trhu prodávají za skutečné peníze. Ale více než cokoliv jiného dostávají bany běžní hráči. Na celý problém lidé upozorňují již dlouhé měsíce. Stále častěji se objevují videa, ve kterých je nejenom perfektně vidět, jak bot funguje, ale i jméno dotyčného hříšníka. Mezi nejkřiklavější důkaz patří video, které jeden z botterů omylem poslal s demonstrací programu tam, kam neměl, a příjemce jej zveřejnil.

 

 

Dalším do očí bíjícím příkladem může být třeba toto video, z něhož je zřejmé, že daný tauren nehraje úplně podle pravidel. Toto video například vysvětluje a ukazuje využití hacků k farmení Dire Maul East a Rich Thorium Veins nacházejících se v tunelu na konci dungeonu. Někteří botteři jsou tak vynalézaví, že si jejich postavičky při automatizovaném hraní povídají, jako jeden muž si dají Hearthstone do Undercity, zde se opraví, letí zpět farmit drahocenné materiály a po hodině, když se HS nabije, celou akci opakují.

 

Blizzard si 100% musí být vědom, ale i přes proklamace o tom, že banuje, je v podstatě ticho po pěšině. A hráčům pomalu dochází trpělivost. Na fórech se objevují stále nová vlákna žádající akci, ale buď jsou ignorována, upravována, aby se ve vyhledávačích neobjevovala (např. při hledání spojení Blizzard Hack) nebo promptně mazána; že boti ničí ekonomiku serverů asi není nutné připomínat a nikoho to nepřekvapí. Mezi nejčastější slovní spojení, které se jak tenká červená linie vine všemi vlánky, je "hra je zamořena boty".

 

Nad nečinností Blizzardu se pozastavuje nejeden člověk a zůstává rozum stát nad tím, že Blizzard celou situaci nechal zajít tak daleko. Existuje spousta způsobů, jak rozpoznat bota. Proč se nic neděje? K čemu jsou stovky, možná tisíce reportů jednoho a toho samého člověka? Jak dlouho budeme ještě svědky této bezprecedentní liknavosti? Obáváme se, že dlouho. Shadowlands spolykají veškerou vývojářskou pozornost a Naxxramas je v podstatě na spadnutí. S blížícím se Naxxem (a jeho spuštěním) vzroste poptávka po daných surovinách, a to teprve budou žně pro boty...

 

Jak moc se v Classicu setkáváte s boty? Nahlašujete je také?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet