Dispell v Cataclysm

/pic/uploaded/dispell

Co je to dispellování

Existuje pět různých typů efektů, které jdou odstranit nebo vyléčit: curse (prokletí), disease (nákaza), poison (jed), defensive magic (obranná, chránící magie) a offensive magic (útočná magie). Z toho plyne, že obranný dispell na magii například odstraní polymorph z přítele, zatímco útočný dispell je odstranění nepřítelova buffu nebo HoTky (kouzlo léčící po určitý čas). Rozdíl mezi těmito dvěma typy spočívá v tom, zda-li můžete protivníka kouzlem zaměřit nebo ne.

Dispelly v Cataclysm

V Cataclysm dostane každé léčitelské povolání dispelly na tři z pěti typů, z toho jeden bude vždy obranný dispell na magii (viz. výše). Již se tedy nestane, že by některá povolání byla preferována pro arény, protože můžou odstranit negativní efekty na spoluhráčích (umět to budou všichni). Při tvorbě dungeonů to také bude znamenat, že se vývojářů nebudou muset zamýšlet nad možnými složeními skupin, protože každá parta bude moci odstranit magii. Hráči si také budou muset více rozmyslet, kdy použít dispell, a kdy ne. Zatím to příliš řešit nemusí, protože dispelly nestojí skoro žádnou manu, nemají žádný cooldown a pokud se pokusíte odstranit buff, který neexistuje, nic se nestane - čili můžete spamovat. V Cataclysm se zvedne cena many za dispell, což způsobí, že pocítíte ztrátu many, pokud použijete dispell zbůhdarma a ze hry budou odstraněny kouzla Cleansing Totem, Abolish Disease a Abolish Poison.

Dispelly u jednotlivých povolání

Jak již bylo zmíněno, každé léčitelské povolání bude moci odstranit tři různé typy buffů a debuffů:
  • Druid - Curse (prokletí), Poison (jed), obranný dispell na magii (např. Polymorph).
  • Paladin - Disease (nákaza), Poison (jed), obranný dispell na magii (např. Polymorph).
  • Priest - Disease (nákaza), útočný dispell na magii (pozitivní buffy nepřátel), obranný dispell na magii (např. Polymorph).
  • Shaman - Curse (prokletí), útočný dispell na magii (pozitivní buffy nepřátel), obranný dispell na magii (např. Polymorph).
Kvůli těmto změnám proběhnou další úpravy dispellů i u jiných povolání a talentových specializací (jde o jakýsi kompromis).
  • Protection a Retribution paladini už nebudou moci dispellovat magii.
  • Všichni šamani ztratí schopnost na odstranění disease a poison. To je kompenzace za získání dispell magic pro Restoration šamana.
  • Restoration šaman, Restoration druid a Holy paladin získají své obranně dispelly na magii až pomocí talentů.
  • Shadow priesti již nebudou moci odstranit disease v Shadowformě.
  • Mage, hunter a warlock si zachovají svá dosavadní dispell kouzla.
  • Body and Sould zůstane stejné, a vlastně všechny dispelly, které nebyly zmíněny výše, zůstanou stejné.
  • Pokud to bude možné, dispelly se pravděpodobně spojí do jednoho kouzla. Například druidova schopnost na odstranení prokletí a jedů by měla být ve stejném kouzlu jako talent Restoration, který jim dovolí odstranit i magii. To však ještě není jisté.
Všechny tyto informace se můžou ještě během Beta testování změnit.


Naposledy upravil/a Novom 11.04.2010 v 20:51:47.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Javorovej 07.04.2010 19:50

Vsechno nam berou.!!!ZLATI KOMUNISTI!!!

Javorovej 07.04.2010 19:47

no ale bude to samozejmě mega výhoda do arén,stačí sebou vzit jednoho z těhle 5 classu a jste skoro imuni(pokud vas partak neni kkt) proti CCčkám...

Javorovej 07.04.2010 19:37

Tak tohle si u mne blizzardi totalne rozhazeli, nejen, ze mi seberou MP 5 a nahradi trapnou spirit, ti blbi mi jeste vezmou totemy fakt, s timhle mne nakrkliTohle je panove za 0 bludistaku

Snake Plisken 07.04.2010 19:09

Mam pocit ze niektorym vam tu nieco unika a to ze si myslite ze ked vas niekto napr. fearne tak si to samy budete moct zhodit dispelom ale to je blbost budete to moct zhodit s partakov ale zo seba nie.

Snake Plisken 07.04.2010 19:09

Mno podla mna - Ak si napr. paladin moze zhodit ovcu tak to neznamena ze ked ho polymorphnete ze si to moze sam zhodit. Znamena to ze ak niekto iny dostane ovcu, on mu to moze dispellnut (teda ja som to tak pochopil a snad je to pravda inak dost FAIL)Inak tento tah mi pripada ako take mixovanie balancingu aby mali co robit kym vydaju novy datadisk...HURA podme rozhodit co sa da a potom cele dni citat QQ na forach ako je ta a ta classa OP a ina UP...Fakt som zvedavy co z tohoto vylezie. Ale rozhodne sa tesim viac nez som sa na WotLK

Snake Plisken 07.04.2010 17:58

uz vidim kolko ludi bude pisat alebo hovorit boze to je blbost zasa to wowo trochu dosr*li hlavne ze furt hovoria ako zjednodusuju wow

Horde 07.04.2010 17:52

nevim moc se mi nelibi se shamanum seberou dispell na disease a poison ja sem nidky magic dispellovat nepotreboval a dispell disease se hodi proti dk

Wrent 07.04.2010 17:26

Zase všichni do stáda jako ovce, nevím jestli se zrovna tímto mají chlubit jediný co chci je aby bylo na 85 co dělat

Wrent 07.04.2010 17:03

No nevím jestly si dokážou ze sebe shodit ovecku nebo fear tak to je dost nefer vuči těmto classum mag a warlock a shaman , protože když na vás pudou 2 tak ovečka nebo fear je nej na tento moment. A např ovecka je good pro fire mágy , aby mohly vykásti např. pyroblast a warloci dát dotky a např. chaos bolt.

Wrent 07.04.2010 16:57

Ja si myslim ze zmeny prospeju,je mi jedno ake pretoze WoW sa nechystam opustit uz som par krat skusal inu mmorpg,ale vsetko je slaby hybrid WoW.Kazdy z nas ma moznost s tym skoncit so lets do this,ale samozrejme kazdy ma narok povedat svoj nazor.Jedine co ma na WoW rozculuje je to ze to hraju cim dalej tym viac ,,deti,, ktore sa vysmevaju druhym hracom pisu vulgarizmy v hre a to ma naozaj stve,ale snazim sa to ignorovat.Mozno by pomohlo keby blizz prisiel s 18+ a nutnost by bolo registrovanie s Obciankou,ale to by prisli o rpachy cize to nehrozi ).BTW kedy ratate ze to vypustia cataclysm na trh? Maj mi pride nezmysel.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet