Dočkáme se Warcraft 4 v podobě MMO RTS?

  Warcraft    Warcraft 4    MMO   

To, že Blizzard aktivně pracuje na nových mobilních hrách, bylo asi všem jasné. Této skutečnosti nasvědčoval i poslední kvartální hovor, který se uskutečnil minulý měsíc. Vypadá to, že firma se do vývoje nových her pustila v plné parádě, jelikož se na kariérním webu společnosti objevilo hned několik zajímavých pozic.

 

O vývoji nových her, tedy pokud jich je více, toho zatím moc nevíme, avšak nově otevřené pozice poodkryly několik nových skutečností. Firma pracuje na vývoji her, které poběží pod Unity jádrem a budou dostupné pro iOS a Android. Dle všeho půjde o MMO RTS.

 

Zatím není úplně jasné, zda nově otevřené pozice budou pracovat společně s již existujícím týmem na připravované mobilní hře, která čerpá z Warcraft univerza, nebo zda bude Blizzard vymýšlet něco úplně nového.

 

Dá se ovšem předpokládat, že půjde o novou Warcraft hru, jelikož se již v minulosti objevilo několik pozic, které vyžadovaly zkušenosti s tvorbou mobilních her a s vášní k Warcraftu. Kalifornské studio momentálně hledá zkušeného client engineera, lead artistu a environment artistu.

 

Senior Client Engineering, Unannounced ProjectCareers.Blizzard.com

V inzerátu na tuto pozici se dočtete, že: „Blizzard Entertainment hledá zkušeného Unity Mobile Client engineera, který by pracoval na novém neoznámeném MMO RTS projektu.“ V podmínkách pozice vyžaduje Blizzard alespoň pět let zkušeností s herním vývojem, zkušenosti s vývojem pro iOS nebo / a Android a samozřejmě to nejdůležitější – zkušenosti s Unity.

Lead Artist, Unannounced Project  Careers.Blizzard.com

Tato pozice by měla dopomoci společnosti přenést své vize a nápady do hry jako takové. Lead Artist povede dle všeho malý, avšak velice kreativní tým. Zájemce by měl být vášnivým hráčem mobilních her a měl by mít zkušenosti s vývojem her a s Unity.

Environment Artist, Unannounced Project  Career.Blizzard.com

Zájemce o tuto pozici se připojí k týmu, který vytváří zcela ‚novou herní zkušenost‘ pro přenosná zařízení. Úspěšný kandidát se bude starat o modelování a skládání 3D modelů do mobilní hry.

Trochu málo kolem MMO RTS

Massively multiplayer online real-time strategy game (MMO RTS) se využívá u mnoha mobilních her, které určitě budete znát. Nejznámější hrou je určitě Clash of Clans, avšak existuje mnoho dalších her, jako třeba Art of Conquest nebo Goodgame Empire. Všechny tyto hry jsou free-to-play, což je poslední dobou i oblíbený model Blizzardu.

Art of Conquest – oblíbené mobilní MMO RTS.

Kdy se dozvíme víc?

Asi není překvapením, když napíšu, že o ohlášení nové hry nevíme vůbec nic. Dlouhou dobu se spekulovalo, že bychom se mohli něco více dozvědět na letošním Gamescomu, který již proběhl, avšak nestalo se tak. Nezbývá tak doufat, že se něco nového dozvíme na letošním BlizzConu, který bude probíhat první víkend v listopadu.

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Zakys 28.09.2017 15:45

Nejvíce bych se bál těch mikro-transakcí. Je to celkem velký bullShit a to je dalo by se říct u většiny her na mobilu. Systém kde existuje jen Pay to Win takže za mě NE! Byl bych moc rád za pokračování pěkně čiště na strategii pro PC Na pohodu...

Jikonekt 27.09.2017 22:36

Jaaa nechci Warcraft na mobilu... neeeee....

Docik 27.09.2017 21:07

Pane BOŽE JEN TO NE !!!! jestli chtějí udělat nějaký free to pay to win shit tak ať to hlavně není warcraft !!!! tohle mně teda po suprovém dnešku dorazilo, se*u na to jdu spát a jestli to je pravda tak hodně zvážím jestli budu nadále Blizzard finančně podporovat. Tyhle hry jsou totální odpad, který nevydrží nikdo hrát moc dlouho protože to prostě není doprdele zábava, mobilní hry nejsou hry kde máte kampaň kterou byste denně hráli 5 hodin... fakt tvl tohle ne

SkinnyStick 27.09.2017 21:51

Buď v klidu, mohu Tě ujistit, že ať vyjde na svět cokoli, určitě to nebude pay to win. Je to jedna ze zásad Blizzardu, ať už se jedná o PC, konzole či do budoucna mobilní hru. Najdou si způsob, jak dostat z lidí peníze o tom žádná, ale nebude to určitě pay to win.

corpsen 28.09.2017 07:54

Jj hlavne diablo 3 a starcraft odpad největší.. Kdyby mákli na warcraftech tak získají víc přízně, než když vydávají toto...

Dikz 28.09.2017 09:50

@corpsen Hral si Diablo ?? a Starcraft ??

Vatt'ghern 28.09.2017 09:55

@SkinnyStick cough heartstone cough

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet