Mankrikovu ženu najdeme v Shadowlands

  mankrik    olgra    shadowlands   

Pokud hrajete WoW už dost dlouho, nemůžete neznat Mankrikovu ženu. V době před Cataclysmem existoval ve hře quest Lost in Battle, ve kterém vás zoufalý ork Mankrik v Barrens pošle najít svou ženu, která padla v šarvátce s přesilou quilboarů. Jelikož vám nedá žádné příliš podrobné instrukce k tomu, jak ji najít (a její NPC se ani nejmenuje "Mankrikova žena"), měli hráči dost velký problém nebohou orčici nalézt. A co udělá typický hráč WoW, když něco nemůže najít? Googlí? Ragequitne? Správně, zeptá se na chatu. Ve zlatých časech WoW se tak otázka "Kde je Mankrikova žena?" stala velmi častou vsuvkou do konverzací na Barrens general chatu. A pokud jste hráli třeba každý den, několik hodin denně, muselo být opravdu velmi zábavné slyšet tu samou otázku pořád a pořád dokola. A tak se z milé Mankrikovy ženušky stal jeden z největších WoW memů a pravidelně byla zmiňována v nejrůznějších kontextech. Doteď si živě vybavuji dlooooouhé seznamy NPC či objektů, které by podle různých hráčů WoW byli lepšími náčelníky Hordy než Garrosh Hellscream. Mými tehdejšími favority rozhodně byli Mankrikova žena a Basic Campfire.

 

Mankrikova žena se mimochodem v rámci výše zmíněného questu dala opravdu najít. Jen už ne jako Mankrikova žena, ale jako Beaten Corpse, tedy Dobitá mrtvola. Mankrik nakonec tělo své ženy někdy v době Cataclysmu konečně pohřbil a všichni obyvatelé Azerothu si mohli vydechnout. Na místě jejího skonu od té doby stojí Humble Monument, z něhož jsme se rovněž dozvěděli i jméno Mankrikovy ženy – Olgra.

lwq7bw7o1m_936fbc05a9197f51d93e820625defd11260059e6_1605215303_5008.jpg
Výsledky WoWhead vyhledávání pro "Mankrik's Wife"

 

Blizzard se ale teď zjevně z tohoto memu pokusil vytěžit maximum. Padlá orkská válečnice totiž zjevně putovala do Shadowlands, kde ji nyní můžeme najít. Tedy přinejmenším v betě – snad se dostane i do live verze hry.

 

Pokud máte dobře nastudované Shadowlands Covenanty, určitě vás nepřekvapí, že Olgra putovala do Maldraxxu ke Covenantu Necrolordů. Tam často končí velcí a neohrožení válečníci, jako například Thrallova matka Draka. Je tedy jasné, že Mankrik měl za ženu správnou orkskou bojovnici, čest její památce. Ve svém posmrtném životě získala epický titul Decimator Olgra a nachází se v sublokaci Burning Thicket, kde slouží jako gladiátorka armády Maldraxxu.

Když s ní promluvíte, krátce zavzpomíná na svůj minulý život a zmíní, že křik bestií, které nyní zabíjí, "není ani zdaleka tak uspokojující jako řev quilboarů, ale postačí".

 

Jaký je váš oblíbený WoW meme?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sindaras 13.11.2020 01:48

Mě potěšila i jejich quest linka v Draenorským Nagrandu, kde jsou ještě malý děti a Mankrik už tehdy ví, že si ji jednou vezme

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet