Mehlar Dawnblade

  Legion    Uther    Blood Knight   

Příběh

Třetí Válka

Mehlar byl jedním z mála elfů, kteří byli v přímém kontaktu se slavným lidským paladinem Utherem. Uther Mehlara v jistém čase přijal za učně a učil ho cestě paladina. Vše se však změnilo s Arthasovou zradou. Zrádný princ byl po zpustošení Lordaeronu nucen vytáhnout na Quel'thalas, Mehlarovu domovinu. Elfský válečník porážku svého lidu nesl velmi těžce.

 

The Burning Crusade The Burning Crusade 

Události World of Warcraft na sebe nenechaly dlouho čekat. Ačkoli se Kael'thasImage of Mehlar Dawnblade s velkou částí krvavých elfů vydal s Illidanem do Outlandu, část elfů se stále nacházela v Quel'thalasu pod vedením Lor'themara Therona. Tito elfové však neměli žádné spojence, jelikož Garithos choval k elfům zášť během Třetí Války. Časem mimo jiné vyšlo také najevo, že Kael'thas podlehl díky Kil'jaedenovi svým temným emocím, což vyústilo v to, že se přidal na stranu Legie. Lor'themar však v současné Hordě viděl potenciál a fakt, že Horda se pod Thrallovým vedením změnila k lepšímu. Svůj podíl na tom však měla i Sylvanas Windrunner, královna Opuštěných a Quel'thalas se tedy oficiálně přidal k Hordě. Mehlar se mezitím přidal k řádu Krvavých Rytířů (Blood Knights) pod vedením Lady Liadrin.

 

Jelikož byl jeho lid nyní součástí Hordy, přesunul se do Tirisfal Glades. Nezapomněl však na Arthase a to, co Quel'thalasu způsobil. Časem však v návalu takového hněvu došel k závěru, že za vše může Uther, jelikož z Arthase původně vytrénoval paladina a přispěl tak nepřímo ke zničení jeho domoviny. Rozhodnul se tedy Utherovi pomstít tím, že vyslal dobrodruha znesvětit jeho hrobku, která se nacházela kousek od Andorhalu. Dobrodruh byl však duchem Uthera konfrontován a okamžitě mu došlo, že za tím stojí Mehlar. Uther přes dobrodruha nakonec Mehlarovi vzkázal, že je mu líto, že se vydal na tak temnou cestu, ale i přesto mu odpustil. Mehlar nakonec časem uznal, že jednal zbrkle v návalu emocí.

 

Warlords of Draenor Warlords of Draenor

Kampaně na alternativní Draenor se účastnila i Liadrin se svými rytíři, včetně Mehlara, kde plánovali tažení proti Železné Hordě v Taladoru.

 

Legion Legion

Mehlar se s příchodem Legie vrací na Azeroth, kde vám tentokrát pomáhá bránit Utherovu hrobku před duchy během vaší honby za Ashbringerem. 

 

Později se k vám přidá ve vaší Order Hall pod Light's Hope Chapel, kde se spolu s Liadrin a Blood Knights připojí k znovuobnovenému Order of the Silver Hand (Řádu Stříbrné ruky) v boji proti Legii.

 

Stav: živý

Rasa: Blood Elf

Povolání: paladin

Frakce: Blood Knights (Horda), potažmo Silver Hand

Nachází se v: Light's Hope Chapel (Legion), The Bulwark (The Burning Crusade)

 

Zajímavosti

  • Během The Burning Crusade byl natolik pohlcen nenávistí vůči Arthasovi, že jeho konání dával za vinu Utherovi a rozhodl se zkazit jeho hrobku. Na tento čin byla vyčleněna konkrétní quest linie, která však s příchodem datadisku Cataclysm byla ze hry odstraněna. V Legionu naopak vidíme kontrast - sám uznal svou pošetilost a rozhodl se Utherovu hrobku tentokrát bránit.
  • Je možné, že je příbuzný s demon hunterem npc #108782.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Yuuka 11.06.2018 16:43

Díky za článek je to hezké.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet