Návrhy na nové spojenecké rasy: 1. část – Alianční rasy

  allied race    spojenecké rasy    aliance   

 

Tímto vítám nový přírůstek do WoWfan redakce, Filiase!

/Bellatrix

 


 

Zdravím, jsem Filias. V tomto článku se společně podíváme na možnosti nových spojeneckých ras jakožto verzí všech stávajících ras na straně Aliance. Jsem člověk, který strašně rád spekuluje, a často přemýšlím nad tím, jaké nové rasy by Blizzard mohl přidat. Možnosti jsou nekonečné! Ještě před článkem se omlouvám, že nejsou zmíněni pandareni. Ale chápejte mě. Zrovna u pandarenů, u kterých jsme jejich lore zjistili v podstatě tři datadisky zpátky, moc dalších verzí není.

Užijte si článek!

 

Lidé

U lidí už máme hratelné v podstatě čtyři možnosti:

  • Lidé ze Stormwindu, normální hratelní lidé (ve hře od vanilly)

  • Oživení nemrtví z Lordaeronu, hratelní nemrtví (ve hře od vanilly)

  • Worgeni, prokletí lidé z Gilneasu, hratelní worgeni (ve hře od Cataclysm)

  • Kul Tirané (ve hře od BfA)

 

Takže nám zbývají tři království – Stromgarde, Dalaran a Alterac.

 

Stromgarďané

Ty bych s klidným srdcem dal jako nemrtvé k Hordě, třeba pod vedením Galena Trollbanea (jen by ho museli zase oživit – Ebon Blade ho zabili). A čím by byla tato rasa speciální? Mohli by to být vylepšení nemrtví, třeba jako Nathanos Blightcaller, a mohli by mít animace normálních lidí. Podle mého názoru by to byl zajímavý nápad. (Upřímně, toužím po svém vlastním Nathanosovi.)

 

Hratelné classy by Stromgarďané mohli mít stejné jako lidé (samozřejmě bez paladina) a bez monka. Bral bych je jako oživené veterány ze Druhé války, takže monk by nedával smysl.

Lidé z Dalaranu

Ty bych dal buďto jako neutrální rasu, nebo jako součást Aliance. Představoval bych si je jako klasické lidi, případně trochu méně svalnaté, a dal bych jim různě magické znaky po těle, jako mají Nightborne.

 

Hratelné classy – no, to je hodně o představivosti, určitě mág a warrior, možná priest či rogue, nebo možná warlock.

 

Alteračané

Ve Druhé válce se spojili s Hordou, tak proč by nemohli i teď? Jako lidi bych je viděl jako ty hubené z Kul Tirasu. A classy? Stejně jak lidé, zase ale možná bez paladina a monka.

 

Trpaslíci

Trpaslíci jsou rozděleni do tří hlavních klanů:

  • Bronzebeard

  • Wildhammer

  • Dark Iron

 

Bronzebeardi jsou hratelní již od vanilly, Wildhammeři budou customizační možností pro Bronzebeardy v Shadowlands a Dark Ironi už jsou naší spojeneckou rasou na straně Aliance. Co teď? Nu, kdo hrál WotLK, tak si vzpomene na…

 

Frostborn  z Northrendu

... kteří se přidali k Alianci. Tak proč ne? Teď je momentálně vede Velog Icebellow, ale dříve v jejich čele stál Muradin pod jménem Yorg Stormheart.

 

No a co classy? Stejně jako trpaslíci, jen možná bez paladina a rozhodně bez warlocka.

 

Iron Dwarf

Případně něco jako Magni, tedy titánské verze trpaslíků. Osobně to úplně nevidím jako možnost, že by se přidali k Hordě nebo Alianci, ale kdo ví?

 

Noční elfové

Highborne – Urození

Highborne, nebo přízrační elfové z Azsuny pod vedením Farondise. Mordent Evenshade a jeho Highborne už jsou součástí Aliance. Proč by se tudíž nemohli přidat i elfové z Azsuny?


Classy by mohli mít stejné jako noční elfové, jen bez druida. Stejně tak Highborne z Aszuny, ale ti by mohli mít navíc ještě paladina. Jako příklad uvedu Neruse Moonfanga.

 

 

Gnómové

Zde se nabízí dvě možnosti – původní mechagnómové a leperové. Osobně upřímně doufám, že se hratelnou rasou nestane ani jeden. Buďto byste měli gnóma, který neléčil chřipku, anebo terminátora v menší verzi. (Původní mechagnóm mě dodnes straší ve snech.)

Ale kdyby přece jen...

 

Leper gnómové

Gnómové, Kterým se nepodařilo utéct z Gnomereganu. Vypadají hnusně, jsou hnusní a nemám je rád. Eh. Takže… neutrální rasa. Víme, že jsou leperové jak na straně Aliance u normálních gnómů, tak v Hordě u Forsakenů. Classy by mohli mít stejné jako normální gnómové, jen bez priesta.

 

Mechagnómové (původní)

Ty jako rasu Blizzard rozhodně nedá, takže je ani neřeším.

 

Draenei

Tady mě nepočítaje Broken a Lost Ones nebo nedejbože eredary vážně nic nenapadá.

Lost Ones a eredary vyřazuji úplně, takže…

 

Broken

Nu, jsou v Alianci, mohl by je vést Nobundo, ten Kurenai v Nagrandu nebo Akama.

Hratelné classy by mohly být stejné jako u draeneiů, až na paladina (ano, vážně u všech ras vyřadím paladina).

 

 

 

 

Worgeni

Poslední rasa, přidaná v Cataclysmu, u které mě napadá jen jedna možnost – noční elfové worgeni. To by ovšem nebylo moc speciální, jen by jejich lidská forma nebyla lidská, ale elfská.

 

 

Děkuji za přečtení článku. Budu rád za vaše názory na téma nových hratelných spojeneckých ras. Je zde nějaká rasa, kterou byste vy rádi viděli hratelnou?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Filias 25.06.2020 15:47

Kdyby si nějaký Horďák snad stěžoval, mám v plánu i článek o Hordě

Lockdaar 25.06.2020 15:06

Já osobně bych to zase tak moc s těma allied rasama nepřeháněl, už teď je WoW v některých věcech možná zbytečně přeplácaný věcmi, které by tam být nutně ani nemuseli. Budu spokojen, když by se v Shadowlands věnovali čistě jen gameplayi (PvE, PvP), classám, questům a lore, nějakou allied rasu ať si nechají třeba pro další datadisk, za BfA jich tam je snad už 10 nebo kolik.

Filias 25.06.2020 15:55

Ano, je jich hodně, ale to je ten koncept ne? Ať si přidaj Allied ras kolik chtěj. Stejně normálních ras je pořád třináct. Ale třeba Highborne bych vážně bral. Třeba na jednom roleplay serveru RPHeaven mají customizační možnosti Dark a Sand a Forest Trollů, Dragonmaw Orků, Dark Rangerů, Frostborn, Druids of the Flame, Eredarů, High Elfů a tak. A je to boží.

Vallaska_Roue 25.06.2020 13:56

Méně znamená někdy více, obzvlášť v tomto případě. Já bych v Shadowlands naložil s aliančními rasami stejně jako bylo naloženo s artefakty na konci Legionu. Prostě obětovat je pro záchranu světa.
Ale berte to jako názor zpátečnického fosilního a většině nespokojeného hráče, který na hru nadává, ale stejnak ji už přes deset let hraje.

Filias 25.06.2020 20:32

Stejně nemám na ty reputace nervy .
Because I don't have a single reputation at exalted.

Hepy 25.06.2020 12:54

Já bych rozhodně chtěl aby jako hratelnou rasu přidali Ethereal. Hratelna classa rogue, mage, warrior, prisest a novou classu nether-starlker kombinace maga a roguny s možností healer specky jako combat healer viz paladin s monkem. Dokonce si umím představit ze by to byla neutrální frakce jako pandareni, zacinalo by se na K'aresh prvních 10 levelu končilo by se nějakým paradnim scenariem na jehož konci by si hráč vybral ke které frakci se přidá.

Z mého pohledu naprosto nepravděpodobné ale bylo by to bylo skvělý :-)

Filias 27.06.2020 08:57

Ti ethereálové by mohli přijít v nějaké dejme tomu poslední expanzi kde budeme bojovat proti Void Lordům. Třeba bychom je porazili ale za cenu že by Azeroth bouchnul nebo tak něco.

Romik 25.06.2020 12:00

Silithid racea zadne armory a zbrane. Trebas to resit necim ala runy, ktere by vkladali do svych krunýřů. Po splnění u požadovaného lvl by přišel quest a broučci by se naučili i létat...

Filias 25.06.2020 15:45

To je dobrý. My jsme třeba řešili kentaury. Sice nemůžou jezdit na mountovi, ale mají čtyři nohy. (I když by mě asi mrzelo, kdyby mi KONEČNĚ PADNUL INVINCIBLE, že bych na něm nemohl jezdit.

Batole 25.06.2020 01:38

Leper gnómové vypadají nebezpečně. To by po Azerothu běhali takoví malí Hulkové.

Filias 25.06.2020 08:30

To se zase Bruci Bannerovi něco nepovedlo...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet