Optimální nastavení pro WoW Classic

  classic    nastavení    grafika   

Blíží se vydání World of Warcraft Classic a je vhodné připomenout si, jak si nastavit hru tak, abyste získali nejen nejlepší zážitek ze hry, neunikla vám žádná kytka, ale i nějaké FPS navíc. Níže popíšeme, co které nastavení dělá a jaké je ideální nastavení. Tučně označené jsou důležité pro hru a jejich úpravou získáte např. lepší rozhled. Měli byste je upravit, ať už máte Graphics Quality nastaveno na 10 nebo jen na 3.

 

Graphics

  • Render Scale – V jakém rozlišení se vykresluje 3D svět. Doporučujeme nechat stejné jako rozlišení okna.
  • Texture Resolution – Rozlišení textur rozhoduje o tom, jak hezké budou modely, kolik paměti budou využívat atd. V dnešní době můžete ponechat na High.
  • Texture Filtering – Jak ostré textury budou pod různými úhly. Bohatě stačí 4x. Anisotropic. Pokud to vaše karta zvládne, můžete zapnout vyšší.
  • Projected Textures – Textury, které se zobrazí nad jinými texturami. Doporučujeme mít na Enabled, jelikož uvidíte, zda stojíte v nějakém "bordelu", ve kterém byste asi neměli stát. Klasicky: "Don't stand in the fire!"
  • Enviroment Detail – Do jaké vzdálenosti vidíte jednotlivé objekty, např. hory a domy.  Jednička znamená na nejmenší vzdálenost, 10 na velkou. Doporučujeme 3 nebo 4. Pokud to váš PC zvládne, můžete nastavit 10.
  • Ground Clutter – Určuje, na jakou vzdálenost se vykreslují objekty a zároveň kolik jich bude, např. tráva. Doporučujeme na 1, neminete v nekonečném porostu trávy žádnou kytku na Herbalism (a potažmo Alchemy).
  • Anti-Aliasing – Vyhlazovuje kostrbaté hrany, ale způsobuje rozostření obrazu. Nastavte si dle preferencí.
  • Vertical Sync – Synchronizuje vykreslování obrazu s obnovovací frekvencí monitoru. Zapněte, pokud cítíte, že jsou obrázky trhané.
  • Shadow Quality – Kvalita stínů, přidává dojem 3D. Nastavte si dle preferencí a výkonu PC.
  • Liquid Detail – Kvalita vody. Nastavte si dle preferencí a výkonu PC.
  • Sunshafts – Přidává efekty slunečních paprsků. Často se stává, že vás oslepí jako ve skutečném světě. Doporučujeme Disabled.
  • Particle Density – Určuje, jak kvalitně budou vypadat kouzla. Stejně jako u Projected Textures je důležité, abyste viděli, zda stojíte v nějakém "bordelu", ve kterém byste asi neměli stát. Klasicky: "Don't stand in the fire!" Doporučujeme nastavit na High.
  • SSAO – Vylepšuje kvalitu světla a stínů. Některým lidem způsobuje Ambient Occlusion nevolnost. Doporučujeme Disabled.

 

Advanced

  • MSAA – Nastavuje mód vyhlazování hran. Přepisuje nastavení z Graphics. Nastavte si dle preferencí.
  • Graphics Card – Nastavení pro majitele notebooků, které mají jak grafiku na procesoru, tak dedikovanou grafiku. Nastavte na dedikovanou kartu.
  • Max Foreground FPS – Omezuje FPS, pokud je hra na popředí. Kdysi toto nastavení nefungovalo a způsobovalo problémy s hrou. Doporučujeme vypnout.
  • Max Background FPS – Omezuje FPS, pokud je hra na pozadí (minimalizovaná). Kdysi toto nastavení nefungovalo a způsobovalo problémy s hrou. Doporučujeme vypnout.

 

Network

  • Optimize for Network Speed – Zvýší velikost dat posílaných po síti. Doporučuje zapnout pouze na stabilních a velmi rychlých linkách, jelikož větší provoz na síti může způsobit lagy a odpojování ze hry.
  • Enable IPv6 when available – Zapne podporu IPv6. Doporučujeme vypnout.

 


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Cherios 20.08.2019 00:20

..takže ked vyčistia Classic, pojde sa TBC, potom sa popasuju s LK a potom.... Cata.... Panda a potom .....sa začne zase frflať , že to už nieje ako vo vanille?
Nerozumiem tomu,. Nič nové akurát sa tá hra bude postupne vyvýjať smerom k sučastnej hre so všetkými "zlými " novinkami, ktoré priniesol každý další datadisk?

Gilth 18.08.2019 20:31

Díky moc za přesnější vysvětlení jednotlivých nastavení. Mám jen problém s manuálním nastavením grafické karty na notebooku. Pokud ji tam "natvrdo" zvolím, hodí to tu klasickou chybovou hlášku "World of Warcraft was unable to startup 3D acceleration" a hra spadne. (což se mi stalo párkrát i při hraní stress testu). Bohužel všechny zaručené návody z netu nepomohly. Tak budu doufat že při té automatické volbě karty která jedná funguje to nějak poběží.

SpiderPorky 18.08.2019 15:06

snažíte se hezky nabaitit na vanillu kto tam chce, tak uz je davno rozhodnutej, kto to skusí tak do pulroku auf wiedersehen... i když komunita tam bude o 616% lepší to je pravda

Sirda 18.08.2019 18:06

Nemyslím si, že je nutné lidi přesvědčovat SpiderPorky....Classic bude prostě ze začátku narvanej, což je super...a časem to opadne, což je taky dobře
Já a pár kolegů se vracíme k WoW čistě protože Vanilka A ja osobně zůstanu až do WOTLKu. Ovšem nejvíc se těším na TBC...jj jsem optimista, věřím že bude...stejně jako jsem věřil že bude Classic.
A každý článek ke Classicu považuju za dávku drogy před vydáním Jen tak dál...For the Horde

Lockdaar 18.08.2019 18:48

@Sirda co je na tom dobrýho že lidi časem opadnou? To by bylo spíš špatně než dobře ne? :P

Sirda 19.08.2019 10:26

@Lockdaar Beru to jako něco, čemu se Classic nevyhne. Hodně lidí to vzdá...času je prostě málo a lidi dnes chtěji vše hned a pod nos
Jako plus to beru že zůstanou lidi co mají opravdu zájem Classic a hlavně jistější vypnutí layeringu...doufám, moc doufám.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet