Skrytý svět World of Warcraft: Za všechno můžou Titáni

  skrytý svět    titáni    sargeras   

Sejde se ork, člověk a trpaslík v hospodě, aby prodiskutovali, kdo může za jejich pos*aný životy. Podle orka za to může Aliance. Člověk nesouhlasí, protože za všechno přece může Horda. Trpaslík míní, že nejhorší pohroma jejich věku je nedostatek kvalitního piva.

A pak přijde Bellatrix a vysvětlí jim, že za všechno špatné, co jsme si kdy museli ve světě Warcraftu prožít, můžou Titáni.

 

Jak na pokažený experiment: návod by Sargeras

 

Abyste to všechno správně pochopili, začneme jednou menší analogií. Hezky se usaďte, děti, povím vám příběh o partičce vědců, co ve své laboratoři rozjela takový malý projekt jménem "stvoření života". Bylo jich sedm a měli opravdu velké ambice. Jejich laboratoř byla plná Petriho misek, ve kterých vypěstovali svébytné malé světy, které se nyní vesele rozvíjely.

Tahle partička vědců chodila vždycky navečer domů. Pochopitelně, kdo by taky chtěl tvrdnout v práci i přes noc. Jeden z nich ale přesto zůstával a dohlížel na laboratoř. Říkejme mu třeba... Scotty. Tenhle Scotty byl velmi ušlechtilý, idealistický muž s dobrým srdcem, který byl ochotný udělat všechno pro to, aby jejich experimenty nedošly nějaké újmy. I kdyby to znamenalo, že bude trávit většinu svého času tím, že bude chodit po laboratoři a osobně kontrolovat každou Petriho misku, jestli se v ní neděje nějaká neplecha.

 

A přesně to se jednoho krásného dne samozřejmě stalo. Scotty ke své nevýslovné hrůze zjistil, že jeden z experimentů napadla moc ošklivá masožravá bakterie, která pomalu ničila všechno, co se do té doby v Petriho misce zrodilo. Scotty honem strčil misku pod mikroskop, načež zjistil, že je to ještě mnohem horší, než se na první pohled zdálo. Tahle masožravá bakterie se totiž nespokojila s tím, že sežrala všechno, co vědci tak pracně vytvořili. Ona ještě navíc veškerou hmotu obracela k obrazu svému a měnila ji do nevýslovně zrůdné, nebezpečné podoby. Scotty nebyl žádný blbeček, a tak mu došlo, že kdyby ji takhle nechal, čekala by je pěkná polízanice, protože tahle zkáza by pak mohla napadnout i ostatní Petriho misky a nakonec by pravděpodobně rozežrala celou laboratoř.

A tak Scotty udělal jedinou rozumnou věc: nalil do misky něco, co okamžitě zabilo veškerý její obsah (včetně rozvíjejícího se života, ale to se holt nedalo nic dělat), misku pak důkladně vymyl a trochu si poplakal. Ale důležité bylo, že katastrofa byla zažehnána. Nebo si to alespoň myslel. Jelikož byl Scotty pečlivý a nechtěl nechat nic náhodě, projistotu si ještě v encyklopedii našel, co to vlastně napadlo jejich laboratoř. A zjistil, že tahle nepěkná masožravá bakterie se už klidně mohla rozšířit i do zbytku jejich experimentů! Samozřejmě nemohl prohlížet jeden po druhém, to by ho stálo až moc času. Věděl, že o tom, co zjistil, musí okamžitě říct svým kolegům.

 

Ti se mezitím flákali v hospodě a plácali se po ramenou, jak jim ty jejich experimenty hezky jdou. Když jim Scotty řekl, že jeden z nich musel zničit a proč, tak trochu se naštvali. "Ty jsi ale kretén, Scotty!" řekli mu. "Není divu, že ještě nemáš Ph.D!" Tvrdili mu, že jednal zbrkle a že se to určitě dalo pořešit nějak elegantněji, aniž by musel ničit celý experiment. To Scottyho trochu nadzvedlo a řekl jim, že co oni o tom můžou vědět, když si tu jen válí šunky, zatímco on na všechno dohlíží. On to viděl na vlastní oči a může jim odpřísáhnout, že to jinak nešlo. A moc dobře si zjistil, co je ta nákaza zač. Vysvětlil jim, že pokud nechtějí, aby jim prolezla celou laboratoř a obrátila všechny jejich experimenty proti nim, tak ji musí celou vypálit do základů. A pak můžou přece začít znovu! Ale teď pokračovat by bylo nebezpečné a navíc neetické.

 

"To víš že jo," vysmáli se mu ostatní. "To tak, abychom museli začínat odznova, zase bychom si museli žádat o grant, a na další papírování my se můžeme vykašlat!" Scotty si uvědomil, že jeho kolegové jsou líná hovada, které sice bavilo hrát si na bohy, ale jakmile nastal čas přijmout za své výtvory zodpovědnost, tak měli hnedka plnou pusu řečí, že je potřeba nechat věcem volný průběh a že to nějak dopadne.

 

Ale Scotty to nehodlal nechat jen tak. Rozhodl se, že udělá, co musí, i kdyby to měl udělat sám. A tak se jal nakupovat na černém trhu spousty plastické trhaviny C4...

2wpxfkvoif_9ec961ec6981726bfa613f200e0d05d46e68e0e1_1516746456_4025.jpg

Kořen všeho zla

 

Dobře, tady tu analogii radši ukončíme, už se mi to nějak zvrhává. Předpokládám, že pokud jste si během oslav Silvestra opravdu důkladně nevyluxovali mozkové buňky, že asi chápete, co jsem se tímto povídáním snažit sdělit. Laboratoř je pochopitelně vesmír. V něm máme jednotlivé mističky-planety, na kterých Pantheon pracoval, a pak je tu chudák Scotty neboli Sargeras (ale uznejte, že kdyby se jmenoval Scotty, asi bychom se ho tolik nebáli), který dlouhou dobu dohlížel na pořádek ve vesmíru, dokud nenarazil na zhoubný účinek Prázdnoty – nebo v naší analogii na masožravou bakterii.

 

Sargeras připadl na planetu prorostlou Starými bohy, a aby Prázdnota nemohla pozřít a zkazit spícího Titána v nitru planety, raději ji svým mečem rozťal v půli. A Titáni, místo aby mu poskytli útěchu a kvalitní terapii, mu ještě vynadali, že měl radši vymyslet způsob, jak planetu očistit, aniž by spící Titán musel zemřít. Aha, a jak asi, ptám se já? Na Azerothu tedy Pantheon nebyl moc úspěšný, pokud šlo o vykořenění Starých bohů. Živě si představuji, jak Aman'thul drží v jedné ruce Y'Shaarje, kterého právě vyrval z povrchu planety, druhou rukou se rozpačitě škrábe ve vousech a v duchu si říká: "Propáníčka... Scotty měl pravdu."

 

Aby bylo jasno, já neříkám, že se měl celý Pantheon hned sebrat a začít likvidovat jednu planetu po druhé, aniž by celý problém napřed řádně promysleli. A ani neříkám, že Sargeras má veškeré právo na své straně – ono sestavit vraždící armádu démonů nebo nakoupit si na černém trhu C4 a podminovat laboratoř bývalým kolegům, s nimiž jste se nepohodli, by se asi zrovna nedalo zařadit pod škatulku "adekvátní řešení".

 

Co se snažím říct, je to, že se Pantheon zachoval k Sargerasovi opravdu ohavně. V dnešním internetovém slangu se to nedá vyjádřit lépe, než že to byl pořádný "dick move". Sargeras měl v tu dobu, kdy byl nucen zničit nakaženou planetu, stále ještě dobré srdce, a to mu nejspíš muselo krvácet nad ztrátou vlastního, byť nenarozeného bratra nebo sestry. Tím spíš, když spící Titán sešel ze světa jeho vlastní rukou. Sargeras prostě neviděl jinou možnost. A pardon, Pantheone, já lepší možnost stále nevidím.

 

Ono je velmi jednoduché říct "Sargerasovi přeskočilo, zkazili ho démoni, nezbývá nám než ho zabít!" Já ale tvrdím, že jeho obrácení ke zlu způsobil především Pantheon. Oni měli možnost ho z oné cesty do temnot odvrátit. Mohli vyjádřit alespoň stíneček pochopení pro to, co udělal. Mohli si pak společně sednout, trochu si zabrainstormovat a zkusit vymyslet nějaké méně tragické řešení, ale něco takového se dělá daleko lépe s chladnou hlavou. Na to by božské bytosti, které tvoří světy a život, měly mít víc rozumu.

jxalom8ega_367b600c2d03c6c0dfb1108cfe315fbc9ff28cd5_1516746463_2188.jpg

Titáni můžou za naše pos*aný životy

 

Ne nadarmo je to "World of Warcraft" (přeložte si to sami v hlavě, já to napsat nedokážu, protože to vypadá ohavně a nepřirozeně). I když je Warcraft z širšího měřítka velmi vstřícné a příjemné univerzum (v porovnání s takovým Warhammerem nebo Hrou o trůny), nedá se popřít, že tam člověk nemá chvilku klidu. Pořád aby s něčím bojoval. A když nemáme proti čemu bojovat, tak se hned pustíme do sebe, jak ostatně dokazuje celý nový datadisk.

Za to, že jsme hovada, co se nedokáží nechat na pokoji, může naše povaha. Ale co ten zbytek? Co všichni ti záporáci, s nimiž jsme se za tu spoustu let museli utkat? Nedalo se tomu vyhnout? (A teď je samozřejmě řeč o příběhovém hledisku, ne o tom, že všichni rádi zabíjíme virtuální potvory.)

 

Projděme si to postupně:

 

1) Sargeras a Plamenná legie

Jo, kdyby si tehdy Titáni dali společně čaj a hodili řeč, žádná Plamenná legie by nevznikla a nezemřely by stovky tisíc bytostí po celém vesmíru. Myslíte někdy na ně? Jasně že ne, myslíte jenom na sebe. Shame on you!

 

A kdyby neexistovala Plamenná legie, nikdy by nám nedělali problémy třeba Archimonde – Nordrassil by ještě stál a Dalaran by nebyl zničen – nebo Kil'jaeden, který měl na svědomí třeba pád Kael'thase a hlavně stvoření dalšího strašného zla...

 

2) Král lichů

Vím přinejmenším o pár lidech, kteří by byli rádi, kdyby žádný Král lichů ani Pohroma nikdy nevznikli. A to jsou obyvatelé Stratholmu. A Lordaeronu. A zbytku Azerothu, když na to přijde.

 

3) Medivh

Jak by asi dnes vypadal Azeroth, kdyby mohl jeho nejmocnější mág nerušeně rozvíjet svůj um a nebylo mu v tom tak nezdvořile zabráněno tím, že ho posedl Sargeras?

Žádná První válka, orkové by si vesele žili na Draenoru a všichni by byli šťastní. Proč nás Blizzard místo WoD nemohl vzít do alternativní historie, kde to Pantheon tak šíleně nepohnojil?

 

4) Gul'dan, Azshara...

... a ostatní záporáci, v jejichž obratu ke zlu má prsty Legie nebo Sargeras sám. Žádná Válka prastarých? Mohl to být zajímavý svět.

 

5) Staří bohové + Deathwing, Garrosh, Xavius...

... a ostatní záporáci, které strávilo šílenství Starých božstev.

To už záleží na tom, jak by se v ideální verzi vesmíru Pantheon popasoval s bytostmi Prázdnoty. Třeba by společně opravdu dokázali vymyslet nějaké řešení, jak se Starých bohů zbavit, ne je jen pohřbít. Nebo by podnikli radikálnější kroky a začali pak znovu v novém, dokonalejším vesmíru. A kdo ví, třeba by se v takovém dokonalém vesmíru stal Garrosh tím nejlepším náčelníkem, jakého Horda kdy měla. A Deathwing by zůstal Neltharionem a byl by tím nejušlechtilejším strážcem, jakého by si Azeroth mohl přát. A Xavius... by byl pořád mizerný parchant a nejspíš by sešel ze světa nějakým hanebným způsobem, jaký by si zasloužil, a nestal by se pánem Noční můry.

 

Chybí vám někomu námět na fanfikci? Udělejte mi radost a předložte mi vizi světa, kde nikdy nevznikla Plamenná legie.

525kp7qr88_8dcfebde0db1b5a12b189dd75933af1c7aa04ab1_1516746470_6208.jpg

Svět bez Legie

 

Když jsem si před chvílí stýskala, že nás Blizzard mohl vzít do nějaké zázračné alternativní historie, kde Pantheon nedělá pitomá rozhodnutí, živě jsem si představovala, jak se nadechujete k protestu: "Ale to by byla taková šílená nuda! Co bychom tu pak dělali?!"

 

Je to dobrá otázka. Ale odpověď na ni je poměrně snadná. Měli bychom dost záporáků i bez Legie a těch výše zmíněných, kteří z existence Legie nepřímo vychází.

 

Co třeba příběh věnující se válce mezi (šílenými) Elemental Lords a (jediným normálním) Neptulonem? Nebo takový Hakkar the Soulflayer – to je snad jediná bytost v celém Warcraft univerzu, která ve mně skutečně vyvolává strach (mimo Starých bohů). A co epicky tajemný Murozond? Dále tu máme skvělé záporňácké frakce jako třeba Scarlet Crusade, kteří jsou děsiví především svým fanatismem a tím, že jsou to všichni původně obyčejné bytosti, žádná nadpřirozená monstra. A máme tu i jednotlivce, kteří jsou kvalitně vytvořenými antagonisty – Edwin VanCleef, Aedelas Blackmoore, Aiden Perenolde, Zul'jin, Arugal, Lei Shen, Kel'Thuzad a Grand Apothecary Putress, kteří by si určitě našli cestičku ke zlu, i kdyby neexistovala žádná Pohroma a nevznikli by nemrtví, Gul'dan, pro kterého by bez velkých pochyb platilo totéž i bez zásahu Legie...

 

A pořád bychom tu měli démony samy o sobě, kupříkladu prvotřídní manipulátory nathrezimy, kteří by vůbec nepotřebovali žádnou Legii, aby ve vesmíru nadělali paseku.

 

A také tu máme i ty nezničitelné Staré bohy. Nemohu si pomoci, ale tak trochu mi připadá, jako by veškerá doba od Burning Crusade až po závěr Legion byl jen jakousi (místy značně otravnou) mezihrou, než se konečně dostaneme k tomu hlavnímu zlu Warcraft univerza. Tak uvidíme, jak to půjde dál. Za sebe každopádně musím říct, že po dopsání tohoto článku mě představa světa, v němž nikdy nevznikla Plamenná legie, láká čím dál víc. Rozhodně si nechci stěžovat na to, jak Blizzard tvoří své příběhy. Mám jenom příšerný vztek na Pantheon a potřebovala jsem si postěžovat. Potřebovala jsem na ně ukázat prstem a říct "Můžete za spoustu bolesti. Nejste bohové hodní uctívání. Jste pěkní parchanti a já mám neskutečnou chuť v závěru Antoru složit zbraně a nechat Sargerase činit, jak se mu zlíbí. Protože k čemu je ten náš mizerný vesmír, pokud v momentě, kdy skončí jedna válka, máme okamžitě potřebu začít zase prolévat krev? Možná, že kdybyste tehdy nechali Sargerase udělat, co navrhoval, mohl nový vesmír zrodit lepší, osvícenější bytosti."


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

grourse 01.06.2023 03:22

Kidney Int 61 1907, 2002 <a href=https://finasterid.sbs>propecia cost</a>

Sabimpatt 29.05.2023 17:51

Despite the lack of randomised prospective data, it has been reported that antioestrogen therapy can be effective in about half of patients 18 <a href=https://buycialis.yachts>cialis for sale</a> Table 2 All patients received adjuvant endocrine therapy including the six patients who had recurrence

godlike 27.01.2018 02:46

Díky za tohle téma trošičku odbočím abych si udělal jasno.

Pantheon na konci Legion je opět živej a zdravej?nebo jsou to jen projekce duší,které budou přihlížet nekonečnému boji mezi Illidanem a Sargerasem.Děkuji za odpověď.

A nakonec a proč byl stvořen Aman´thul.Kým a jak.proč se probudil...?

Numenoran 26.01.2018 09:40

Článok je perfektný dosť som sa nasmial . Ale čo mi napríklad chýba od blizzardu je že nahliada na void a void lordov ako na číre zlo. Som fanúšikom Lovercrafta a myslím že boli priamo inšpirovaný starými bohmi z jeho kníh(možno to aj niekde priznávajú, neviem neskúmal som). Chcel by som si zahrať príbehovú linku z ich strany. Žiadna minca nemá iba jednu stranu a možno niesu až taký zlý ako si myslíme, veď sú celkom roztomilé tie zubaté chobotnice.

Merneron 25.01.2018 20:11

Úžasná analógia pobavil som sa pri odchode z práce aj s kolegami , ale rád by som aj načal tému, ktorá sa začala šíriť po youtube ako choroba. Vieme, že Sarge...ehm Scott veľmi nevyhral so svojou radikálnou teóriou založenou na báze masívneho bunečného rozkladu vzoriek, a následne teda prišiel o štipendium i popredné miesto na katedre (viac menej za svoju nevôľu sa viac zdržovať na výročných konferenciách) avšak rozhodol sa pre iný druh liečby. okey myslím, že tu by som prešiel do normálnej terminológie. Sargeras začal ničiť svety jeden po druhom, ale stále je to titán! nie je to 2D démon, ktorý chce všetko zničiť a spraviť anjela v popoli. Nie je to bytosť chápajúca v širších súvislostiach (aspoň dúfam, že si to Blizzard uvedomí). Sargeras má stále v sebe zmysel pre poriadok. Zastupuje síce frakciu vládnucu felom, ktorý sám o sebe zosobňuje chaos, ale nepríde vám divné, že ked sme vkročili do Antorusu sme boli svedkami najviac koordinovanej armády vo vesmíre? Áno odhliadnuc od toho, že parta šmejdov ju zfúkla zo stola do dobrej hodinky a pol, tak celkovo mal Sargeras všetko dobre naplánované, figúrky rozostavané a vôbec Plamenná légia si prešla za tie roky razantnou zmenou. Jenoducho Sargeras svoju chuť po poriadku Titána nezaprie a tu začína teória o Arguse ako Titánovi smrti a Sargerasovom finálnom riešení. Niekoľko youtuberov začínajúc Pyromancerom, začalo uvažovať o tom, že CHAOS a SMRŤ dokopy využil Sargeras pre očistenie planét od nákazy VOIDU. Jednoducho našiel spojenie energií, ktoré dokážu očisťovať nákazu Starých bohov. Naráža sa pritom na kroniku a prvý náčrt síl v kozme, kde Chaos a Smrť sú vedľa seba zobrazené a medzi nimi sú zobrazené na ich pretnutí kryštalické formy, ktoré predstavujú najviac organizované materiály na svete, ktoré odkazujú zase na Titánov a ich finálny rád, ktorý sa snažili zaviesť. Samozrejme je to trochu prešpekulované a preteoretizované a Blizzard málokedy niečo podobné skúša, avšak dalo by zmysel, prečo Argusa Sargeras využíval, ak Argus predstavoval titána smrti a vládol energiou smrti (ako protiklad k Eonar ako matke života), čo ak využíval Sargeras energiu Argusa na jej kombináciu so svojou energiou Felu, a ich kombináciou síce stále vyhladzoval svety, ale zároveň ich čistil od nákazy rovnako ako ked Titáni nechali v Uldume stroj, čo vie vymazať život na Azerothe v prípade potreby. Avšak tu Sargeras získal finálnu zbraň proti Voidu a nákaze starých bohov, niečo čo ich vie neutralizovať a navždy vyhladiť, nie len uväzniť. Liek, čo zanechá planétu celistvou i keď defakto mŕtvou ale zároveň čistou a pripravenou znovu pre zakorenenie života. Čo ak ten Goribal, čo trčí zo Silithusu je tam zámerne aby Azerothu pomohol, nie ho zabil. Sargeras nemal veľa času, ale čo ak je to pravda, a tá temná energia z neho Azerothu pomáha sa čistiť od nákazy, zabíja Cthuna (možno aj zabila) a Azerite sa tak stal realitou (zase kryštalická forma energie, nie kvapalina ako predtým, keď vznikla studňa večnosti).

Domimaru 25.01.2018 11:23

Není divu že ještě nemáš Ph.D. Made my day
Mno když si to tak vemu tak kdyby nebyla Legie tak by se ze Studny věčnosti nestal portál pro ní, Illidan by z ní nenabral lahvičky které vylil v Hyjalu, draci by tam nezasadili strom a elfové by nebyli nesmrtelní.... Takže by ta vy***** kr*** Tyrande už byla mrtvé, takové WoWko by bylo super
A ještě se mi celkem libila alternativní realita v knize Twillight of Aspects kde Thrall umřel, Blackmoor převzal vládu a Arthas byl s Jainou v SW, zajímal by mě celkem jak se tam dále vyvíjel děj.
PS: Opět super článek, jen chybí reklama na nějaké to goblinské udělátko které musí každý mít doma

Bellatrix 25.01.2018 13:11

Hej přesně, na Twilight of the Aspects jsem myslela, když jsem psala o těch zajímavých záporácích mimo Legii. Prostě to by byl tak fajn svět, kterej by se sice držel při zemi a nebylo tam žádný soupeření božských entit a podobně, ale podle mě by to bylo dobře.
Okej, reklama bude příště, slibuju.

Šéfredaktor WoWfan.cz

KUlco 25.01.2018 09:57

Tomb of Scotty

Bellatrix 25.01.2018 13:11

Něco mi říká, že to bych si užila víc než pitomý ToS.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Ysu 25.01.2018 03:23

Ono Blizzard je celkově mnohdy hrozně úzkoprsý. Dějové linky jsou mnohdy předvídatelné a postavy (např. tebou zmínění titáni) se chovají iracionálně, nebo přinejmenším se nechovají dle úrovně bytí, moci a myšlení, které mají k dispozici.

Mě osobně třeba hrozně vadí, že Blizzard furt trvá na Horda vs. Aliance.... pfffff nůůůůůdáááááá Flendrsi......
Proč nezapojí fantazii??? Proč nám nedají na výběr??? Proč musíme jet předem nalinkovaný příběh nějaké frakce aniž bych se mohl rozhodovat sám??? Chtěli bychom víc.....

Ve chvílích, kdy útočí legie, nebo když jsme byli dost silní na to narušit Sargerasovy plány proč nepřišel s nabídkou: "Hele vy jste fakt borci, jako narušit mi plány, to nezvládne jen tak někdo. Takže pokud chcete můžeme se dohodnout. Já vás boostnu fellem a vy mi můžete pomoci s očistou stvoření."

Co když nechci hrát za stranu kterou mi Blizzard předem ordinuje, ale chci si vybrat VLASTNÍ stranu za kterou bojovat!!!

A nebo ok ať to není tak složité... Základem je světlo a prázdnota... proč si kur** nemůžeme jako hráči jedno z toho vybrat (nechat se tím nějak přetvořit) a bojovat za sílu, pro kterou jsme se rozhodli??? Proč jsme omezení JEN na nějakou stupidní Alianci a Hordu, když univerzum nabízí tolik zábavnějších a zajímavějších možností jak hrát a postupovat v příběhu???

PS: Ano šlo by to. Ano kdyby se chtělo. Ano, mohlo by být více linek příběhu (tak jako za alianci i hordu se příběh vyvíjí jinak - sice jen trochu, ale šlo by to zlepšit). A NE fakt mi nestačí, že nám šoupnou světélkující dranei a emo přihřáté elfy, aby byla změna.. to je fakt MÁLO!!!

PS.... nevím jestli někdo chápe co se snažím nastínit, nebo to dokonce vnímá podobně.... když tak napište v komentu pokud ano... a pokud ne.. ušetřete si čas a nevyjadřujte se...

Domimaru 25.01.2018 11:26

Osobně bych taky chtěl více volnosti, přidat se k frakci které chci, neplnit Q když bych udělal přesný opak atd. Ale v MMO je to podle mě nemožné, jelikož by v raidu dělalo ochranku bossovi více hračku než by ho šlo zabít
Osobně bych si ale rád zahrál single player RPG ze světa WoW, něco ve stylu Gothic 3 kde se také dalo měnit frakce s kterými chcete být atd.

Esperanta 25.01.2018 11:38

Já jsem třeba člověk, co by chtěl hrát za neutrální postavu, žádná Aliance ani Horda, dejme tomu být u Ebon Blade, protože jelikož je můj main DK, byla by to i jeho frakce. Hraju na PvE serveru a stejně většinu času, když se potkám s Hordou na ně zamávám, oni na mě, občas se vyzveme na duel a občas vidím, jak kutají elitu, která jim dává na prdel a tak je z toho jdu vysekat. S tím, že by se ta hraní za neutrální frakci dalo zajímavě okořenit i tím, že by po mé postavě šli třeba Forsaken, protože se s Ebon Blade moc nesnesou, šla by po ní Aliance i Horda, jelikož by se tam možná dala hodit zajímavá linka, proč si jedna či oná frakce myslí, že je pro ně nebezpečná a šlo by po ní klidně i pár dalších frakcí.

Jednou z takových rozhodnutí, které jsi zmínil, bylo zabití Helyi. Když si člověk přečte Kroniku, tak si řekne: sakra, ta holka fakt trpěla a není divu, že jí ruply nervy a toho Odyna nesnáší. Ne, Blizzard nám ji krátkozrace pošle zabít. Kdybych měla na výběr, jdu zabít třeba blbce Odyna, protože on dokonce před hráči zatajil, že ji zabil a udělal z ní val'kyru pro ten svůj pomatený plán, který nikdy ani pořádně nevyužil.

Co se týče Aliance i Hordy... na tomhle universum staví, hra o tom v podstatě je ale taky už mi to osobně nestačí.

Necris_ 24.01.2018 22:25

Ale na druhej strane chápem aj reakciu Pantheonu - rozseknúť drahocennú planétu napoly namiesto toho, aby ich Sargeras priviedol a neskúsili aspoň spojiť nejakým spôsobom silu titánov, aby vyliečili nakazenú planétu. Zabiť súrodenca a ani sa nepokúsiť ho vyliečiť, to by som sa nasral aj ja! Sargeras je posera, ktorý všetko robí len zo strachu bez toho, aby čelil prázdnote, navyše Pantheon sa s ním stretol a dal mu druhú šancu, na čo odpovedal tým, že zničil ich telesné schránky. Takže ... such an idiot!

Ale aspoň ho prišpendlili do kresla a stráži ho najobávanejší demon hunter ... som zvedavý dokedy.

Esperanta 24.01.2018 22:08

Můj coach v práci mi vždycky dává analogii s jídlem, když něco vysvětluje. A člověk to pak lépe pochopí. Analogie se Scottym se mi líbila, mám už v hlavě comic strip, ale ten udělám snad někdy až bude zase čas.

Každopádně já jsem jedním z těch lidí, kteří nikdy ani Arthase neodsoudili za to, co udělal ve Stratholmu. Bylo to radikální řešení, ale po létech se ukázalo, že jediné správné (paladin Bridenbrad by nám mohl povyprávět). Neříkám, že vše, co Scotty udělal, bylo v pořádku, jenomže existují lidé, kteří se snaží hledat co nejmenší zlo a ti, kteří ví, že nákazu je nutno vypálit, i kdyby se mělo začít znovu a lépe. Sargerase za to neodsuzuji. Když se jedná o nějakou Petriho misku tak ok. Ale jak moc člověk by zůstal v lidu, kdyby měl na bedrech celý vesmír s nespočtem planet a světů? To už se s klidem vymýšlí cokoliv opravdu těžko.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet