We Ride Forth – Nová povídka o Four Horsemen

  Shadowlands    Bolvar    Povídka   

Od vydání předchozí povídky A Moment in Verse uplynulo několik měsíců a skutečně se zdá, že z příběhového hlediska se WoW blýská na lepší časy. Přestože nedobrovolný vstup do říše mrtvých nám zajistí (ne)slavná Sylvanas Windrunner, není jedinou postavou, která má se Smrtí co dočinění. Nejvíce ikonickou postavou v tomto směru vždy byl Král lichů (The Lich King), jenž byl původně vytvořen jako zákeřný předvoj pro druhou invazi Plamenné legie na Azeroth. 

 

Po událostech Warcraftu III a Třetí války se koruny ujal zkažený lordaeronský princ Arthas Menethil, mnohdy považovaný za jednoho z nejlepších antagonistů všech dob díky tragédii, jež jeho příběh lemuje na každém kroku. Ale jak z nedávného děje ve Warcraftu vyplynulo, Král lichů a jeho doména, Ledový trůn, skrývaly mnohá tajemství, o kterých se doposud nevědělo. Právě ona záhadnost pokrývající celou entitu vytvořila v řadách fanoušků rytířů smrti nespočet příběhových děr a spekulací. Samotná povídka je však svou detailností adresuje adekvátním způsobem.

 

Ukázka:

 

Nazgrim čekal, že několik let bude nové rytíře smrti cvičit v ovládání své nově nabyté moci, ale většina z nich byla poslána do svých starých domovin a donucena si najít vlastní cestu ve světě, který jimi opovrhoval. Pro Nazgrima bylo nepředstavitelné tyto rekruty poslat do války, aniž by věděli, jak přežít. Jednoho dne zaslechl Mograinea, jak ohledně této záležitosti konfrotoval Bolvara.

 

"I Arthas své nové otroky trénoval," řekl Mograine.

 

"Já nejsem Arthas," řekl Bolvar. "Nejsou to otroci."

 

"Přesně tak," řekl Mograine. "Jsme prokletí. Trpíme každým dnem. Naší jedinou utěchou je rozsévání smrti a bolesti mezi živé. Nebýt Arthasovy absolutní kontroly, mnozí by zdivočeli. Některé z těch duší, které jsi do světa vyslal, to nemusí vydržet a mohou zanedlouho ublížit nevinným ještě předtím, než jejich meče dopadnou na zem."

 

Bolvar mu chladně odpověděl: "Nezbytné riziko."

 

Jak ale týdny plynuly, Nazgrima začala trápit další věc. Zdálo se, že Pohromu cosi přitahovalo k Icecrown Citadele. Přestože byli rytíři smrti vysíláni pryč, řady Pohromy v Icecrownu houstly. Nazgrim zprvu postřehl hlouček zbloudilých nemrtvých, jak se zahrabávají do sněhových závějí. Nazgrim začal tyto hromádky sněhu obcházet a dal si záležet, aby jeho rukám neutekla jediná vločka. Někdy pod nimi nic nenašel, jindy tyto hromádky odhalily skupinu nemrtvých, kteří na Nazgrima s hrobovým tichem zírali.

 

Povídku si můžete v angličtině přečíst zde. Časem vám nejspíše přineseme i český překlad, pokud by o něj z vaší strany byl zájem. Pro jistotu ale nic předem nechci slibovat. 

 

Zajímá vás dění okolo rytířů smrti a Krále lichů? Měli byste o překlad povídky zájem?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Pytler 20.11.2020 16:09

Budu se modlit za překlad

godlike 20.11.2020 13:52

tohle bych si hrozně rád přečetl předem děkuji za překlad.

Asimerian 19.11.2020 23:10

Ja to beriem všetkými 10 :P

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet