Well Fed Buff - Herb Baked Eggs

http://media.wowfan.cz/uploaded/HBElogo
Je to již dlouho, kdy vám náš bývalý redaktor napsal, jak se dají udělat třeba takové Barbecued Buzzard Wings. A my jsme si řekli, že nastal čas, abychom vám ukázali, jak takového well fed buffu dosáhnout i jiným způsobem. Recept, který vás naučím, zvládne v podstatě každý. Jedná se o takzvané Herb Baked Eggs. Je to velmi vděčný recept, protože můžete použít spoustu bylinek dle vlastního výběru a stejné je to i se sýrem a kořením. Nuže, pusťme se do toho.

Ingredience (2 porce):

  • Máslo
  • 2 plátky slaniny (podle chuti)
  • Snítky libovolných čerstvých bylinek (petržel, tymián, oregano, aj.,…)
  • 4 vejce
  • Sůl
  • Pepř
  • Nastrouhaný sýr

Equipment:

  • Misky z varného skla či na pečení v troubě
  • Hluboký pekáč
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Mezitím si vymažeme misky máslem; zabráníme tak připékání. Nakrájíme si slaninu na kostičky. Můžeme použít jak tenké plátky, tak tlusté. Doporučuji však tenké, lépe se propečou a ničemu neuškodí. Slaniny přidáme tolik, kolik jen budeme chtít, množství není přesně dané. Já dala dva plátky, jeden do každé misky a stačily. Pokud však máte slaninu rádi, dva plátky do každé misky také není špatná volba. A pokud už si chcete doopravdy pochutnat, předpečte si slaninu na pánvi. Zároveň nakrájíme bylinky dle vlastního uvážení a rovnoměrně je rozdělíme do misek.
Herb Baked EggsHerb Baked Eggs
Pokud nemáte k dispozici čerstvé bylinky, neměly by vadit sušené. Ty by se v tom případě však přidaly až do směsi vajíček. Rozklepneme si všechny čtyři vejce do mísy, kde je pečlivě rozšleháme. Přidáme pepř a sůl podle chuti, a pokud jste nepřidali ke slanině čerstvé bylinky a máte pouze sušené, rozdrolte je do směsi vajíček. Tu pak vylijte rovnoměrně do obou misek. Je lepší, když jsou misky větší a celá směs i se slaninou sahá maximálně do ¾. Mně sahala do poloviny a i když se zdálo, že bych měla do každé rozklepnout ještě jednou vajíčko, směs během pečení vyskočí. Před vložením do trouby ještě posypejte sýrem. Já použila goudu, jelikož byla levnější než eidam, chuťově je výborná a udělá krásnou krustu.
Herb Baked EggsHerb Baked Eggs
Dejte misky do pekáče naplněného vodou a vložte do trouby. V původním receptu bylo psáno: pečte 30 minut a já tak udělala, ale rozhodně neuškodí, když misky necháte v troubě pouze 15-20 minut. Směs bude tekutější a chutnější. To už je ale opět na vás. Při vyjímání z trouby a misek z pekáče dejte pozor, misky jsou horké. Jak vidíte, vajíčka krásně vyskočila. Pokud se vám zachce, můžete hned po vyndání na upečenou směs nasypat ještě trochu sýra. Doporučuji podávat s kouskem pečiva, nejlépe francouzskou bagetkou. Obyčejný toustovaný chléb však také nic nezkazí. Lze pokapat kečupem a dochutit podle vlastního uvážení. Podáváme s čajem či džusem vašeho výběru. Anebo jenom tak. Dobrou chuť! Chutnal vám tento recept? Ještě jste ho vylepšili? Chtěli byste více takových receptů? Napište nám do komentářů!

Naposledy upravil/a Esperanta 08.11.2013 v 12:08:25.

Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Deathkroman 01.11.2015 12:16

Výtečně! Opravdu skvělý nápad ukuchtit si něco dle WoWka Nicméně je to fakt dobrý, a myslím že tomu začnu dávat přednost před vžitými omeletami :3Nezbývá než poděkovat, rytířko smrti !!!

Zorami 08.11.2013 18:42

To zni dost dobre, myslim ze mam plan na veceri

Ellendway 08.11.2013 15:19

Snake Plisken
Jinými slovy: Když nevíš co s tím, je*ni na to kečup nebo sejra.
A když nemáš kečup nebo sejra, dej na to Fantu. Vyjde to nastejno.

Snake Plisken 08.11.2013 14:41

Lze pokapat kečupem a dochutit podle vlastního uvážení.
Jinými slovy: Když nevíš co s tím, je*ni na to kečup nebo sejra.

Javorovej 08.11.2013 14:37

Snake Plisken
Však na něj taky v novince Esperanta taky odkazuje.
áááá, já si toho nevšiml DDD

Snake Plisken 08.11.2013 14:33

Javorovej
To mi připomnělo můj starý článek http://wowfan.tiscali.cz/clanky/barbecued-buzzard-wings-cookn-raid/1/
Však na něj taky v novince Esperanta taky odkazuje.

Javorovej 08.11.2013 14:14

To mi připomnělo můj starý článek http://wowfan.tiscali.cz/clanky/barbecued-buzzard-wings-cookn-raid/1/

Danca 08.11.2013 10:41

Nikdy me nenapadlo uvarit si neco podle wow receptu. Diky za zajimavy tip. Taky to nekdy zkusim

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet