WoW Classic – Masivní vlna banů

  ban    ban hammer    wow   

Dnešní noc byla pro mnoho hráčů noční můrou. Blizzard se rohodl banovat hráče, ale bohužel ne boty, ti si stále mohou dělat, co se jim zamane. Tentokrát se na fórech, či Redditu začaly objevovat vlákna, ve kterých se dozvídáme, že ban nedostali jedinci, ale rovnou celé raid skupiny. Jako první na problém upozornil Redditor r/Anosognosia.

Nikdy jsem nekupoval zlaťáky, nezneužíval terén, nebugoval souboje s bossy, nebojoval proti farmicím botům, proste nic. Téměř všichni z mé guildy dostali ban. Nemůžu říct, zda si kupovali goldy či boosty, ale je podivné, že by všichni dělali nějakou nekalost.

 

Nekupoval jsem si summoning služby. Nepoužíval jsem můj účet na summonování na bezpečná místa (safe spot). Neboostuji ostatní hráče. Jediné, co dělám, je, že hraji hru, tak jak vývojáři zamýšleli. Ten ban je urážka.

Nemám retail účet, takže odtud vítr nevane.

 

Blizzard naráz zabanoval velkou skupinu běžných raiderů bez ohledu na server, nebo frakci. Nebyly poskytnuty detaily, pouze v e-mailu stálo "Zneužívání herních mechanik." Herní klient říká, že máme ban na 18 000 dní, ale z mailu vyplývá, že ban je pouze na 7 dní.

Stejnou situaci začalo potvrzovat ve vlákně mnoho dalších hráčů, spekuluje se o využívání summonování na branách AQ, aby hráči nepřišli o buffy při PVP. Ale toto bylo několikrát vyvráceno, protože bany se objevily jak na PVP serverech, tak na PVE. Další možností je zneužívání "bugu" u prvního bosse v AQ40, tento boss šel obejít z levé strany a šlo na něho zaútočit zezadu. Blizzard tento problém potichu opravil neviditelnou zdí. Z pravé strany je bosse stále možné obejít (/facepalm). Další možností je fishování addů v AQ před C'Thunem, GoldDKP runy... Zajímavé na celém vlákně je to, že je v podstatě jedním velkým seznamem známých bugů a návodem na jejich využívání :)

 

Jen jedna věc zůstala jistá, a ne že by to nějak výrazně hráčům pomohlo, informace ve hře o banu 18 000 dní je pouze vizuální bug. Jak později potvrdil i oficiální americký Customer Service na Twitteru, bany byly určené hráčům, kteří se nějak provinili proti pravidlům.

 

Jedno vlákno na fóru získalo pozornost i zástupce oficiální Blizzardí podpory, Vrakthris vnesl do problému trochu světla. My bychom to spíš nazvali pochodní v mlze.

Vrakthris zdroj

Nemůžu zacházet do příliš velkých detailů. Když je v jeden moment zabanováno velké množství hráčů jedné guildy, je to z důvodů, že zneužívali terénu, např. procházení zdmi, chození pod terénem, nebo jiné obcházení herních mechanik.

 

V e-mailu se hráči dozví, na jak dlouho mají ban, o problému se zobrazováním v herním klientu víme.

 

Pokud si myslíte, že jste ban dostali omylem, prosíme využijte odvolání.

 

Této možnosti zdá se využilo velké množství hráčů, včetně autora původního příspěvku na Redditu a zdá se, že odvolání zafungovalo.

"Po dalším prozkoumání důkazů jsme došli k názoru, že ban byl udělen chybně." Ban mi byl zrušen.

Odvolání zkusily evidentně i další hráči. Unisimo dostávají stejnou odpověď - ban byl udělen chybně. Co se vlastně stalo? To se už asi nikdy nedozvíme. Zřejmě někteří dostali ban právem, ale proč bylo tak velké množství kolaterálních ztrát?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Reeki 16.11.2020 19:15

Já začínal na TBC a ani mě nenapadne, abych si ty krásné wow začátky zničil tím že bych to začal hrát až to bude znova na offi, retail mi bohatě stačí

Plandulcz 16.11.2020 01:02

Vanilka byla fajn ze začátku když 2004 začala a vylepšovala se. Ale už nikdy bych jí nehrál znova. Zas tak dobrá abych jí hrál znova nebyla. Mě se zamlouvá podoba wowka poslední roky. Víc mě to baví.Ti boti farmářský to je problém co wowko existuje.Museli by mít poue tým který by po těch botech šel a banovat banovat banovat.Respektive ihned mazat ACC.Byl by to boj nadlouho ale časem by se to těm čim čong pong a ostatním nevyplácelo.

kritik 14.11.2020 18:14

Tak já to řikam pořád že komunita 2020 uplně zničila classic do nehratelný podoby, ne že by třeba v roce 2005 nebyli žádný cheateři a boteři ale je jich asi tak 100x míň než dnes.

Stejnej problém bude i s TBC a dále, nějak si nechci kazit vzpomínky z té doby dnešníma dobytkama tak to radši hrát nebudu, nebo max vylevluju solo na max level a konec.

Ono můžete říct že to částečně platí na retail a kus pravdy v tom bude, ale retail se hraje jinak je tam větší možnost hrát solo a tu komunitu můžete ignorovat, ale setkáte se s ní když budete chodit třeba mythic + nebo cokoliv pugovat, ale řekl bych že určitě víc jak 50% činností v retailu jde hrát solo, když to vanilla a tbc to mohlo být tak 10% max 20%. A z 80% jste byli závislý na komunitě na vašem servru. Můžete narazit na dobrej server dobrou guildu málo botů atd ale pokud to je přesně obráceně tak to celý pak jde do kytek ..

Vallaska_Roue 14.11.2020 20:16

Farmení primalů v TBC bude ňamka

Yuuka 15.11.2020 11:46

@Vallaska_Roue
Nebude. Nejspíše je ani neuvidíš.

Vallaska_Roue 15.11.2020 21:33

Jinak to není zlá komunita 2020, lidi jsou pořád stejní. Proto máme dneska ve wowku tolik obsahu pro solo hráče, okamžitý přístup do BG a raidů odkudkoliv, jistotu lootu z dungu a další přátelské vymoženosti které zpříjemňují hraní.
Nic z toho ve vanille nebylo, proto to taky vypadá jak vypadá.
Někomu takhle džungle kde silnější žere slabšího může vyhovovat, ale není to nic pro causal hráče.

Tiliana 16.11.2020 10:52

@Vallaska_Roue
Jistě za předpokladu že ti nevadí boti a gold selleri všude okolo které nikdo nebanuje, expoiteři a lidé co zneužívají herní mechaniky a nebo lidé kteří ostatním úmyslně zabraňovala dokončení úkolu na otevření AQ.
Náplň hry a herní mechaniky jsou fajn. Hra je také zábavná jen část komunity stojí za ho*no a úmyslně ničí herní zážitek ostatním.
Pomyslný vrcholek ledovce jsou boti kteří si mohou dělat co chtějí.

Vallaska_Roue 16.11.2020 11:23

@Tiliana
Vadí, proto jsem většinu času na retailu. Osobně jsem doufal, že blizz si s classicem pohraje trochu víc, když už se s tím patlal takovou dobu. Obzvlášť když viděli, co za bordel se odehrával na free serverech jako Nost, Elysium a pod. Hrozná divočina...

Derox 13.11.2020 22:18

Z wow se stává žumpa mezi MMORPG za 13 euro měsíčně se neřeší vůbec základní problém co se bootu týká. Hraji to jen kvůli komunitě lidi po naxxu už to pro mě nemá význam.

Lockdaar 15.11.2020 13:54

Jestli tou komunitou myslíš dobrou guildu/kamarády se kterýma hraješ, tak to pak chápu, ale jestli myslíš komunitu obecně, tak tomu bych pak moc tedy nerozuměl - ta právěže celej Classic zprznila a zničila, ta samotná komunita (čest těm pár výjimkám co v ní, snad ještě, jsou). Za 14+ let co hraju WoW jsem nezažil takhle velký zhnusení, naštvání a zklamání jako byl právě Classic - respektive ty lidi/komunita co ho hrají, samotnou hru nemyslím. Má to nejspíš na svědomí to, že si pamatuju, jaký byli lidi dříve před těmi 14 lety a jakým způsobem hráli/jednali a když to srovnám s těmi dnešními na Classicu, tak je to fakt bohužel regulérní odpad. Nejspíš ale lidem co wow hrají jen pár let to přijde normální jak Classic vypadá (a teď to nemyslím nějak zle), když nemohou porovnat, jaký to bylo předtím.
Opravdu pro mě nejpříšernější zážitek z Classicu (a zároveň i z celýho WoW) byl ten event otvírání AQ, to byl taky důvod, proč jsem od té doby Classic už nezapnul a nejspíš se tam pravděpodobně už vůbec nevrátím, ani na ten Naxxramas, jelikož takhle vysoký tlak a tolik nadávek co ze mě vypadlo, když jsem viděl jak lidi ten celej event AQ znesvětili, zkazili a pošpinili jsem ve WoW za tu dobu opravdu neměl. Nedovedu si pomalu ani představit, jaký to pro ty lidi, co zažili původní otvírání AQ na vanille a viděli pak to co se dělo na Classicu, musel být plivanec do obličeje.
On to tenkrát ten J. Allen Brack věděl řekl bych moc dobře, co se z toho Classicu nakonec nejspíš stane vlivem dnešních hráčů, proto se k tomu tenkrát stavěl tak, jak se stavěl - a jakou za to dostal tenkrát bídu, ale když se na to dívám teď zpětně, tak musím říct, že v pár věcech by bylo nejspíš možná i lepší, když by ten Classic vůbec nevzniknul...

Yuuka 13.11.2020 20:29

Tohle vypadá že si někdo z Blizzardu zavázal oči vzal do ruky Banhammer a začal jednat...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet