Patch 8.2 – Rise of Azshara: souhrnný článek

  azshara    nazjatar    mechagon   

V tomto článku najdete informace o patchi 8.2 – Rise of Azshara.

Veškeré články o novém patchi si můžete dohledat v příslušné kategorii.

 

Rozcestník

Datum vydání

Trailer

Příběh patche

3. sezóna

Nové zóny

Nové instance

Heroic Warfronts

Island Expeditions

Heritage armory pro taureny a gnómy

Stratholme – nový pet battle dungeon

Update azeritového systému

Benthic gear

Změny class a profesí

Mount Equipment Slot

Flying v 8.2

Ostatní

 

Datum vydání

Patch vychází na US serverech 25. června, na EU serverech 26. června.

Raid Azshara's Eternal Palace vyjde o 2 týdny později, tedy 9./10. července.

 

Trailer

 

Příběh patche

Aliance a Horda, které se mezitím vzpamatovávaly ze vzájemné války, objeví přístup do říše královny Azshary, magického vodního království Nazjatar. První lodě tam zavleče mořská bouře a Azshara nám oznámí, že už na nás čekala. Nyní přijde čas utkat se s ní přímo, neboť po celý předchozí děj Battle for Azeroth tahala z povzdálí za nitky a manipulovala s Aliancí i Hordou skrze lady Ashvane a proroka Zula.

Ve War Campaign bude zatím pokračovat dění kolem Baina Bloodhoofa, kterého Sylvanas uvěznila za zradu Hordy. Do tohoto příběhu však nyní zasáhne i Aliance a War Campaigns obou frakcí tak budou velmi silně provázané.

SPOILER - ZOBRAZ / SKRYJ

 

Nečekanou postavou, která se vrací do příběhu, je Thrall. Ten jednak dostane nový model a jednak mu Blizzard dedikoval cinematic, v němž našeho starého známého navštíví Saurfang, aby jej získal pro velmi důležitý účel.

 

 

V tomto článku můžete shlédnout různé příběhové cutscény z nového patche. Videa samozřejmě obsahují příběhové spoilery.

 

Konec 2. a začátek 3. sezóny

V den launche 8.2 se uzavře PvP a Mythic Keystone soupeření a budou následovat 2 týdny off-season. Během off-season budou Mythic keystone dungeony stále hratelné a budou dostupné Season 2 affixy i odměny. Sezónní achievementy však už dostupné nebudou.

Sezóna 3 BfA začne dva týdny po vydání patche. Spolu s ní se otevře Azshara's Eternal Palace, nový Operation: Mechagon dungeon, zpřístupní se nové sezónní affixy pro Mythic Keystone dungeony a azeritový gear s vyšším ilvl.

Více zde.

 

Nové zóny

Nazjatar

Nazjazar, říše královny Azshary, je napůl podvodní zóna – některé části krajiny se nachází pod vodou, jiné nad ní. Nazjatar je v pravém slova smyslu vodní království. Najdete tu vodopády, korály, termální výrony nebo lesy mořských řas. Nemůže tedy být pochyb o tom, kdo této fantaskní krajine vládne. Nagy a především jejich královna jsou tu svrchovaní vládcové.

Nemusíme jim ale čelit sami. Jak Aliance, tak Horda tu najdou své spojence. Pro Alianci to budou Waveblade Ankoan, mořská rasa, která byla nagami téměř vyhubena. Nyní jim dopomůžete k pomstě a oni vám k vítězství nad nagami.

Horda se spřáhne s frakcí The Unshackled. Ta se sestává z několika ras. Všichni tito tvorové mají společné to, že je zotročily nagy, a oni teď hodlají nagám ukázat, zač je toho loket. Unshackled tvoří gilgoblini (mořští goblini), makrury a mořští obři. Více o frakcích i o jejich odměnách se dočtete zde.

Ze svých spojenců si zároveň budete moci rekrutovat asistenty. Ti budou mít svůj friendship bar a budou získávat zkušenosti dokončováním world questů, zabíjením rare mobů nebo plněním jejich vlastních daily questů, které se odemknou, když daného bojového spojence vezmete s sebou na dobrodružství. Jak je budete postupně levelit, budou získávat nové, užitečné ability a bonusy. Například gilblini vám umožní vidět skryté poklady.

 

Mechagon

Mechagon je ztracený mechagnómský ráj, kam se dostaneme skrze portál v Tiragarde Sound. O nalezení Mechagonu se můžete dočíst v oficiálním komiksu.

 

Celý váš pobyt v Mechagonu se bude točit kolem budování a sestavování všeho možného. Po celém ostrově budou roztroušené nejrůznější projekty  a vy budete sbírat suroviny na přestavování objektů, jako jsou třeba střelecké věže, které vám pomohou se zabíjením rare mobů. Budete si také moci sestavit vlastní mechanické mounty.

Rovněž se spřátelíte s frakcí Rustbolt Resistance, kteří se postavili proti tyranskému králi Mechagonovi. Mechagon je šílený mechagnóm, který by nejraději vše, co je z masa a kostí, přetvořil na kov a součástky.

Rustbolt Resistance vede princ Erazmin, syn krále Mechagona. O Rustbolt Resistance a odměnách od nich více zde.

 

Mechagon bude také nabízet unikátní trinket. Budete na něj sbírat kartičky, které budete moci "zasadit" do trinketu a tak si jej customizovat efekty, které se vám nejvíc zamlouvají. Více o trinketu zde.

Podrobnější informace o obou nových zónách najdete zde.

 

Nové instance

Azshara's Eternal Palace

Azshara's Eternal Palace bude raid obsahující 8 bossů včetně čistě podvodního bosse. Finálním bossem bude královna Azshara. Na seznam bossů se můžete podívat zde.

Raid vyjde 2 týdny po launchi patche, tedy 9./10. července.

Operation: Mechagon

Operation: Mechagon je mega-dungeon obsahující 8 bossů, finálním je King Mechagon, který chce proměnit vše živé v mechanické stroje. Dungeon bude Mythic-only a stejně jako Return to Karazhan bude rozdělený na dvě části, každá se čtyřmi bossy. Na seznam bossů se můžete podívat zde.

Dungeon vyjde společně s raidem Azshara's Eternal Palace 9./10. července.

 

Heroic Warfronts

Heroic Warfronts budou představovat větší výzvu než klasické Warfronts. Budete muset spolupracovat s ostatními hráči a strategizovat, abyste dosáhli vítězství. Heroic Warfronts jinak bude možné i prohrát, pokud se nebudete dostatečně snažit.

Množství hráčů tvořících jednu skupinu na Heroic Warfronts bude variabilní – hráčů bude moci být minimálně 10 a maximálně 20. Health a damage nepřátel se seškáluje podle toho, kolik bude mít vaše skupina hráčů.

Do fronty na Heroic Warfronts se budete moci přihlásit jedině, když budete v raidu čítajícím 10-20 hráčů. Ve Warfront poté budou přítomni pouze ti hráči, s nimiž jste do fronty vstoupili. (Tedy žádné premade skupiny na Heroic Warfronts.)

Svou Heroic verzi v patchi 8.2 dostane (podle toho, co zatím víme) jen Battle for Stromgarde.

 

Island Expeditions

Nové Island Expeditions ponesou názvy Crestfall a Snowblossom. Crestfall je místo, kde se udála velká námořní bitva v době Warcraftu II, během níž zemřel Derek Proudmoore. Snowblossom je pandarenský ostrov napadený verminy.

 

Heritage armory pro taureny a gnómy

V patchi 8.2 budete moci pro svého taurena nebo gnóma získat unikátní Heritage armor dané rasy. Taureni jsou ve středu zájmu kvůli uvěznění svého náčelníka, Baina Bloodhoofa, gnómové se nejspíš dostanou do popředí díky mechagnómům v Mechagonu.

Pro získání Heritage armoru budete potřebovat postavu dané rasy na maximálním levelu, tedy 120. Dále budete muset mít Exalted reputaci s hlavním městem své rasy – Gnomeregan pro gnómy, Thunder Bluff pro taureny. Poté se vám pro danou rasu zpřístupní questová linka, díky které se dozvíte více o historii své rasy a na jejímž konci budete odměněni Heritage armorem, což je kosmetický set, který si můžete transmognout na jakýkoli typ armoru – cloth, leather, mail i plate.

 

Blizzard zároveň aplikoval změnu velikosti mountů gnómů a taurenů, aby poměr velikosti mounta a jeho jezdce působil přirozeněji.

 

Stratholme: nový pet battle dungeon

Stratholme bude nový pet battle dungeon. Bude dostupný na Normal a Challenge obtížnosti. Pro Normal obtížnost budete potřebovat achievement All Growns Up! (mít alespoň jednoho peta na 25. levelu) nebo Pro Pet Group (mít 15 petů na 25. levelu) pro Challenge obtížnost. Ve Stratholmu najdete Undead, Dragonkin a Magic pety.

 

Update azeritového systému

V patchi 8.2 dojde k řadě úprav azeritového systému. Aktivní ability si budete moci upgradovat a customizovat na základě obsahu, který budete plnit. Tím se azeritový systém trochu připodobní Artefaktům z Legion. K tomu poslouží dva nové aspekty této mechaniky, a sice Heart Forge a Esence. S pomocí Heart Forge prodchnete svůj náhrdelník Heart of Azeroth různými esencemi, které vylepšují sílu a možnosti abilit. Esence se dají získat skrze nejrůznější aktivity po celém světě (questy, raidování, reputace, PvP...)

S původní azeritovou zbrojí se to bude mít tak, že veškeré traitové okruhy se vám zpřístupní okamžitě, aniž byste museli Heart of Azeroth levelovat. Takže hned na začátku si budete moci navolit veškeré traity v celé zbroji.

 

Podrobné informace o úpravách azeritového systému najdete zde.

 

Benthic gear a Pearling System

Blizzard v patchi 8.2 představuje nový typ gearu jménem Benthic gear. Při průzkumu Nazjataru budete sbírat Prismatic Manapearls – soulbound měnu, za kterou si pak můžete nakupovat Benthic tokeny a upgrady. Tyto bind-to-account tokeny pak můžete použít k získání kousku upgradeovatelného Benthic gearu. Ten bude začínat na lvl 385. Maximálně upgrady budou ilvl 425, což je skoro Heroic raid gear (ten má ilvl 430).

 

Zároveň budou v 8.2 dostupné Pearling kity, které vám budou vylepšovat ilvl itemů.

 

Změny class

Čeká nás další přepracování herních povolání:

 

Změny profesí

Profese se v 8.2 dočkají nových receptů.

 

Mount Equipment Slot

Nově bude rozhraní s mounty nabízet slot, který vám umožní equipnout si item s kýženým efektem. Budete si tak moci na svých mountech nastavit waterwalking, navýšení rychlosti mounta, nouzový padák v případě dismountnutí ve vzduchu a další vychytávky. Tyto itemy bude možné vyrobit skrze profese a budete je moci libovolně měnit. Při výměně za nový se však původní item zničí.

Slot bude pouze jeden, budete tedy moci equipnout vždy pouze jeden efekt.

Mount Equipment Slot získáte, jakmile dosáhnete na libovolné postavě level 100. Poté se vám zpřístupní na všech ostatních postavách. Itemy budete moci na mounty equipnout na těch svých postavách, které mají level 20 nebo vyšší.

Bližší info zde.

 

Flying v 8.2

V patchi 8.2 se dostane do hry druhá část achievementu Pathfinder. Budete potřebovat achievementy za plnění obsahu v nových zónách, Nazjataru a Mechagonu, a také reputace s novými 8.2 frakcemi na Revered (to znamená Waveblade Ankoan/Unshackled podle vaší frakce a Rustbolt Resistance bez ohledu na frakci).

Kromě létání přímo v Nazjataru a Mechagonu si po splnění zpřístupníte i létání na Kul Tirasu a Zandalaru.

Zároveň samozřejmě budete muset mít hotový předchozí Pathfinder achievement, Battle for Azeroth Pathfinder, Part One.

Bližší info zde.

 

Další informace

  • Transmogrification bude v budoucnu umožňovat skrytí všech armor slotů kromě kalhot. To je důležité hlavně pro ty hráče, kteří by si rádi skryli chest slot, aby jim byla vidět tetování.
  • Nová aréna – Mechagon Arena.
  • Čeká nás pokračování příběhů Jainy, Anduina, Sylvanas, Saurfanga či Magniho. Pokud jde o Sylvanas, podle vývojářů snad pochytíme náznaky toho, co je její "endgame", oč jí především jde. Že by v tom hrála nějakou roli dýka Xal'atath, kterou držela na screenu při oznámení patche?

Další články

Interview k patchi 8.2

World bossové a hledání pokladů v 8.2

Nové modely zbroje a zbraní

Hudba v patchi 8.2

 

Noví mounti v 8.2

Mounti z Nazjataru

Mounti z Mechagonu – první várka, druhá várka, třetí várka, Mechanocat, Xiwyllag ATV

Mořský koník a nový Pepe

Krabí mount

 

Budou nagy nová spojenecká rasa?

Budou mechagnómové nová spojenecká rasa?

Získala Tyrande svoji pomstu?


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Perzeus 1 27.06.2019 10:09

Ja si myslim ze příběhy teprve zacnou

Ales_CZ 27.06.2019 06:18

Trošku shrnu své dojmy za sebe. Čekal jsem od toho mnohem více. Nazjatar je, co se týče vyprávění příběhu docela odfláknutý. Čekal jsem klasickou příběhovou kampaň a né že udělám nějakých 14 úkolů a dělej denní úkoly. Přeci jenom je to území, kam směřuje hlavní příběh. Čekal jsem od toho mnohem více. Zóna mi přijde hodně nepřehledná. Chvílemi jsem musel dost hledat, kam mám jít. Jednou mi to ukazovalo nahoru, tak se nějakým způsobem vyškrábu nahoru a tam zjistím, že musím dolů, protože je to někde uprostřed. Pak se hledal nějakou cestu jak se tam dostat. Na to že je to potopené a zničené elfském město od rozdělení světů, tak bych si to představoval trochu jinak. Biom je zajímavě udělán, ale celkově se mi Nazjatar nelíbí. Co mě docela překvapilo je, že není vidět na mapě, ale je to uděláno podobně jako argus. Mechagnom naopak působí mnohem lepším dojmem a tím, co jsem co jsem trochu čekal. Využívání mechagnómských hraček vynálezů a různých přístrojů. Příběhově je na tom o dost lépe. Akorát vítku mám k úkolu s tou pomocí něco postavit, tam to mohlo udělat docela málo lidí, protože to nebylo připravené na takový nával lidu a dělat to kolik hodin, než jsem konečně našel a byl jsem úplně první u konstrukce, tak jsem se konečně mohl radovat, že to mám hotové. Na to jsem musel mít hodně rychlé ruce a naklikat tam všechny suroviny, protože se tam hnalo mnoho lidí, kteří to chtěli taky splnit. Jinak co je docela smutný, je umístění ostrova, který má být "ztraceným královstvím" a je tam odtud vidět stromsomg valley. Čekal bych, že bude mnohem více bokem.

cerberos 27.06.2019 04:52

Co říkate Nazjataru? ..mě se opravdu líbí kromě toho Vashjiru ten byl hrozný....

PandaEl 26.06.2019 21:31

Ahoj, už sa netitulkujú videá?

Bellatrix 26.06.2019 22:01

Musíme napřed vyřešit problém s Youtube kanálem. Pak se možná zase začne s titulkováním nových videí.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Hanzias 27.06.2019 01:45

Ahoj, zatím se s největší pravděpodobností uchýlíme k té verzi, že titulky budou dostupné ve spoiler tagu u videa přímo v článku.

PandaEl 27.06.2019 11:17

@Hanzias @Bellatrix ďakujem obom za informáciu. Vám blizz zrušil youtube stránky?

Gareth 26.06.2019 19:16

Možná by se měla hra přejmenovat na World of World Quests což je hlavní náplň hry....

kastroll 26.06.2019 17:48

cca 6 Q v Nazjatrau Vám odemkne WQ, zhruba po 12 letech jsem konečně udělal to co jsem měl před rokem.. hru jsem odinstaloval

Batole 26.06.2019 18:12

A potom další půl rok je otvírat Weekly Bedýnku

Batole 26.06.2019 18:13

@Batole *jen

Hearts 26.06.2019 10:59

...tesime sa.
Jednoznacne najlepsia zmena v tomto patchi je, ze ak niekto v parte ma pozastavene expy, ostatni budu mat tiez

Perzeus 1 25.06.2019 10:58

Ne bude jeste min 8.3

Reeki 25.06.2019 10:35

Myslíte , že patch 8.2 bude poslední velké rozšíření před další expanzí ? Anebo si minimálně ještě rok počkáme.

Bellatrix 25.06.2019 12:22

Pochybuju. Leda by na tom Blizzard byl opravdu zoufale s novým obsahem. Jinak bych očekávala minimálně ještě 8.3.

Šéfredaktor WoWfan.cz

Lockdaar 25.06.2019 13:04

Myslím si, že velké patche budou na 100% alespoň ještě tak 1 nebo 2 + k tomu nějaké menší, příběhově se toho v BfA dá dělat ještě poměrně hodně řekl bych

Batole 25.06.2019 13:04

Velké finále bude proti N'zoth-ovi? Je to reálné? Otázka pro lore mastery.

Kaspo 25.06.2019 16:52

@Batole reálne to je, ale otázka znie, aká bude ďalšia expanzia.
Odpoveď sa dozvieme zrejme až na Blizzcone.

Orinne 25.06.2019 17:03

@Batole já mám názor ten, že 8.3. bude možná něco ve stylu posledního patche na Legion. Nejsem si 100% jistý, zda Azsharu v Eternal Palace zabijeme - podle mě se bude jednat o encounter podobný Jaině v BoD (ve videích jsem nikde neviděl její smrt). Tudíž by boj s ní mohl kulminovat v dalším patchi, kdy se dozvíme i něco o ,,endgame,, Sylvanas. Tím by došlo buď k otevření N'Zothova vězení nebo by se nám otevřel přístup do Nyalothy. Nicméně v předcházejících datadiscích jsme se s jedním Old Godem prali maximálně 1 datadisk .. C'thun na Vanille, Yogg-Saron ve WOTLK a svým způsobem Y'Shaarj na MOP. Tudíž můj názor je, že buď BFA skončí porážkou N'Zotha nebo se nám k němu otevře cesta a zničíme ho začátkem dalšího datadisku a nahlédli bychom do Voidu

Snad je to srozumitelné

SolMane 25.06.2019 21:17

NZoth by mal byt final tochto datadisku .
dalsi obsah do WOW by mohla byt cesta k Void Lordom . kedze od legionu sa tu stale motame okolo Xalatath atd ...

Batole 25.06.2019 22:40

Děkuji za teorie, nechť vám to gnómové tisíckrát splatí. Osobně doufám, že další expanze se bude točit kolem Bolvara aka Lich Kinga. Na to čekám od skončení datadisku Wotlk a je to taky důvod, proč stále sleduji dění kolem WoW. Bolvar aka Lich King mi nedá spát a myslím, že ne jen mě. Když se kdekoliv objeví cokoliv o Bolvarovi nebo Lich Kingovi, tak jsem hned v pozoru. Je to pro mě nejvíc vzrušující téma. Snad si ho Blizz nešetří na nějaké velké WoW finále, to bych se toho datadisku nemusel ani dožít.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet